שתף קטע נבחר
 

צפו בטרנד החדש: מבצעות בדיקת הריון ביוטיוב

לא עוד בדיקות הריון בסתר - יותר ויותר אמריקאיות טובלות את המקלון מול המצלמה ומעלות ליוטיוב לפני שסיפרו למשפחה, מדווח "זמנים מודרניים" ב"ידיעות אחרונות". מאשימים אותן בחשיפה מביכה, אבל הן רק חיפשו קצת תמיכה. צפו בסרטונים

דקה ועשר שניות חולפות מהרגע שבו מתחילה קייסי, צעירה בת 24 מאריזונה, לדבר אל צופיה ביוטיוב ועד שהיא תוחבת פתאום את המצלמה הביתית עמוק לתוך ספל מלא שתן צהבהב. "‬עכשיו אני עומדת לטבול את המקלון בתוך השתן שלי‭,"‬ היא מכריזה בגאווה. הצופים זוכים ללוות מקרוב את ערכת בדיקת ההיריון, שצוללת פנימה.

 

 

קייסי סופרת עד חמש, מכבה את האור בחדר השירותים הקטן, מדליקה אותו ומביטה במסך הדיגיטלי הזעיר. בתום שניות ארוכות של מתח היא פונה למצלמה ואומרת בקול רועד: "‬גם אתם רואים פה שני קווים? אלוהים אדירים, אני רואה פה קו שני".

 

האם לעתיד מצחקקת בהתרגשות, צוהלת משמחה, ואז, במהלך חמש הדקות הבאות, חוזרת שוב ושוב על הבדיקה בעזרת שלל ערכות שקנתה כדי להיות בטוחה לחלוטין בתוצאות. היא לא רוצה לטעות בלהט הרגע ולאכזב את הקהל הנאמן. אחרי הכל, כמה אלפים מהם זכו לשמוע את הבשורות המשמחות הרבה לפני ההורים שלה.

 

 

לצרוח מהגג

בישראל, סצינת הסיום של "מחוברות ‭"2‬ עקבה אחרי המסעדנית ננה שרייר, שהמתינה מול המצלמה לתוצאות בדיקת היריון ביתית. בתמונה האחרונה היא חייכה כשבידה מקל עם שני פסים המעידים על תוצאה חיובית. אבל שרייר לא משקפת פתיחות ישראלית בנושא.

 

בעוד שרוב הישראליות לא נוטות לחשוף את ההיריון בשלב כה מוקדם, אלפי אמריקאיות, וקייסי ביניהן, הפכו בחודשים האחרונים את בדיקת ההיריון רווית החששות מטקס ביתי אינטימי ללהיט וירטואלי שזוכה למיליוני צפיות. התופעה כבר זכתה לכינוי ‭"Tube Womb"‬ (היו-טיוב של הרחם, אם תרצו) ועמדה במוקד הדיון של כמה מתוכניות הבוקר הפופולריות ביותר בארצות-הברית.

 

דפוס הפעולה שעולה מהסרטונים קבוע למדי: אמריקאית נרגשת עומדת, לעיתים עם בן הזוג והילדים, בחדרון אמבטיה מעומעם אורות, מגוללת לפרטי פרטים את מסע התלאות שעברה בדרכה להיכנס להריון ואז, ברגע השיא, חושפת את התוצאות, החיוביות כמעט תמיד‭".‬ברגע שגיליתי שאני בהיריון, הייתי מוכנה לצרוח את זה מהגג לכל מי שרק יסכים לשמוע‭,"‬ הסבירה בתוכנית "בוקר טוב אמריקה" לוסי מטקסס, שמאחוריה כבר שני סרטוני רשת, אחד לכל ילד, שזכו למיליוני צפיות.

 

לוסי ניהלה גם חשבון טוויטר פעיל במיוחד שבו עדכנה בכתיבה, בתמונות ובווידיאו את מהלך ההריון. ממש לקראת הלידה היא אפילו ערכה תחרות ניחושים לגבי מין, משקל ושם היילוד. "היו אנשים שהגיבו וכתבו לי, 'למי לעזאזל אכפת? למה כל הדבר הזה טוב בכלל‭"'?‬ סיפרה, "אבל אני מרגישה שזה בסך הכל הניסיון שלי לחלוק חוויה חיובית עם אחרות, שמסוגלות להבין כמה גדול האושר שאני מרגישה".

 

 

מומחים שמנסים לפענח את תופעת ה"וומב-טיוב" מסבירים שהמצולמות מחפשות רשת תמיכה חברתית. "‬הן רוצות לשמוע שהן לא משוגעות ושאחרות מבינות היטב ומקרוב את המתח הנפשי שכרוך בציפייה לתינוק‭,"‬ הסבירה לין קני, פסיכולוגית שהוזמנה לאולפן "בוקר טוב אמריקה‭."‬

 

מאחר שחלק מההריונות לא שורדים בכלל את שלושת החודשים הראשונים, היא הוסיפה אזהרה: "כדאי מאוד לנשים האלה להגן על הפרטיות ועל הלב שלהן. שיתוף מידע עם העולם בשלב כל-כך מוקדם של ההיריון עשוי להתגלות מאוחר יותר כהרסני‭."‬

 

אל תהיי שלילית

כוכבות התופעה לא נשארו חייבות למבקרים שהאשימו אותן בחשיפת יתר. "התקשורת פיספסה לחלוטין את מה שקבוצת התמיכה שנקראת יו-טיוב מספקת לנו‭,"‬ אומרת אנדי, אמריקאית בת ‭,27‬ בווידיאו-תגובה לכתבה בנושא ששודרה ברשת איי-בי-סי. "מתייחסים אלינו כאל חבורה של ילדות בורות, אבל זו טעות. אנחנו לא תיכוניסטיות נלהבות. מדובר בקהילה של נשים שמתקשות להיכנס להיריון וצריכות לדבר על זה. לי אישית יש רק בתדודה אחת במשפחה, שעברה משהו דומה ומסוגלת בכלל להזדהות איתי, אלא שהיא גרה רחוק מאוד מכאן".

 

 

אנדי הקפידה להודיע לבעלה על תוצאות הבדיקה לפני העלאת הקליפ לרשת, ולא שכחה לצלם את השיחה הטלפונית המרגשת. "‬לפני שלוש שנים גיליתי את יו-טיוב והבנתי שאני לא לבד‭,"‬ היא מדווחת. "הייתי משתגעת לאורך כל התקופה הזו בלי החברות מיו-טיוב. אז עכשיו, אחרי שזכיתי לתמיכה, אני ממשיכה לפרסם קטעי וידיאו כדי לעודד אחרות. במה זה שונה מאנשים שהולכים מדי שבוע לקבוצת תמיכה? גם שם הם מוקפים בזרים, שהופכים לפעמים לחברים קרובים.

 

"אנחנו מגיעות לכאן כדי לפרוק מהלב את התסכולים, האכזבות והאושר שאנחנו חוות. כשאנחנו עוברות הפלה, זה המקום שאליו אנחנו הולכות כדי לקבל עזרה. אתם אומרים שאנחנו מסתכנות, אבל זה לא נכון - אנחנו בסך הכל זקוקות לתמיכה. לשמור דברים בסוד ובשקט זה מלחיץ ולא כיף. עם מי אדבר? אני לא יכולה לדון בתופעות הלוואי המשונות והמטורפות שיש להריון שלי עם האנשים פה בבית. ביו-טיוב אני לא מחזיקה כלום בבטן‭."‬

 

אלא שמתברר כי גם בעידן שבו הכל נחשב מושא ראוי לצילום - מקלטות האולטרסאונד המרצדות, דרך בלוגים המתעדים את תהליך הצמיחה של הרך הנולד ועד לסרטונים של הלידה עצמה - קיימים עדיין רגעים שנשים מעדיפות לשמור לעצמן. "העובדה שהקליפים האלה מאוכלסים בנשים הנואשות להיכנס להריון מסבירה למה לא מצאתי אף לא סרטון אחד של בחורה שמקפצת מאושר או פולטת אנחת רווחה בגלל בדיקה עם תוצאה שלילית‭,"‬ כתבה מריסה מלצר מהמגזין המקוון "סלייט‭,"‬ שהייתה הראשונה לחשוף את התופעה.

 

"גם פרסומות הטלוויזיה שמקדמות את המוצרים האלה וגם גל הקליפים ששוטף את הרשת מתבססים על אותו עולם של פנטזיות, שבו מתקבלות בברכה רק בשורות על כניסה להריון, והרגש האפל ביותר שמותר להפגין הוא תדהמה. נדיר מאוד למצוא וידיאו שמתעד תגובה לתוצאה שלילית, והנשים הספורות שכן העלו קליפ כזה מצולמות כשהן שבורות רגשית לחלוטין. הן מעלות את הקטעים במטרה אחת - להוכיח לעולם עד כמה הן מסורות למשימה של הבאת תינוק לעולם".


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מטקס ביתי אינטימי ללהיט שזוכה למיליוני צפיות
צילום: Index Open
מומלצים