מחירי המזון גבוהים מדי? כתבו לוועדה בתמ"ת
בדיון הראשון של הוועדה לבחינת רמת התחרותיות והמחירים בענף מוצרי הצריכה, של משרדי התמ"ת והאוצר, הזמין התמ"ת את הצרכנים לכתוב לוועדה אלו מוצרי מזון יקרים מדי לדעתם, באלו כשלי שוק נתקלו, ומה יש לתקן בשוק המזון בישראל
הוועדה לבדיקת שוק המזון, של משרדי התמ"ת והאוצר, מבקשת מהציבור לפנות אליה בתלונות על מחירי מזון. היום (ד') התקיים הדיון הראשון של הוועדה לבחינת רמת התחרותיות והמחירים בענף מוצרי הצריכה. הוועדה הזמינה את הציבור הרחב לכתוב וליידע את הוועדה, להציע הצעות ולחשוף מידע רלבנטי.
בין התחומים אותן הולכת הוועדה לבחון: סוגיית ההיצע המקומי ושרשרת הערך שמלווה אותו מהיצרן לצרכן; ההיצע המיובא והחסמים המונעים ייבוא מקביל והגברת התחרותיות; נושא השיווק וההפצה והשפעתם על המחירים של מוצרי הצריכה בישראל, וגם ההיבט הצרכני, הנוגע להרגלי הקנייה של ציבור הצרכנים והשפעת ההרגלים והנורמות הצרכניות על מחירי מוצרי הצריכה והעצמת כוחו של הצרכן.
הוועדה מזמינה את הציבור הרחב וכל אזרח, לתרום מניסיונו המקצועי והבנתו בתחום עיסוקה של הועדה, לכתוב וליידע את הוועדה, להציע הצעות ולחשוף מידע רלבנטי שיונח בפני חברי הועדה באמצעות כתובת הדוא"ל של הוועדה: v.kedmi@moital.gov.il
במהלך הדיון, הוסכם כי הוועדה תתייחס בעבודתה להיבטים השונים המשפיעים או עלולים להביא להפחתת מחירי המזון הנצרך בישראל, לרבות היבטים רגולטורים, חסמים בירוקרטים, סוגיית הריכוזיות בשוק המזון, בחינה של פרקטיקות לא תחרותיות בין המקטעים וסוגיות נוספות בעלות השפעה, הייחודיות למשק הישראלי, כמו כשרות, מצב גיאופוליטי, ובידוד אזורי ומדיני.
הוועדה תקיים שימועים מקצועיים וישיבות סיעור מוחות עם גורמים שונים בתעשיית המזון ומוצרי הצריכה, כדי ללמוד את מכלול ההיבטים השונים והאילוצים הנוגעים לסוגיית המחיר הגבוה בענף מוצרי הצריכה בישראל, תחקור את פערי המידע בין הגורמים המקצועיים והרגולטורים בענף ותבחן את המרכיבים המשפיעים על הפער בין עלות מוצרי הצריכה בישראל ובמדינות שונות הדומות בהיקף אוכלוסייתן וגודל משקן בקרב מדינות המערב.
עוד הוחלט בודיון היום, כי את עבודת הוועדה תלווה חברת ייעוץ שתספק לנציגי המשרדים הממשלתיים בוועדה סקירה מקיפה של השווקים במערב ומידע על המציאות הרגולטורית והעסקית השרירה בהם. מהסקירה הזאת תוכל הוועדה ללמוד ולאמץ מסקנות. הוועדה המקצועית צפויה למסור מסקנות ביניים בעוד כחודשיים, ודו"ח סופי של הוועדה, יוגש לממשלה – כך על פי כתב המינוי - בתוך ארבעה חודשים.