משרד החינוך יבחן שוב את קיצור החופש הגדול
אחרי שהתקפל לנוכח התנגדות המורים והתלמידים, מנהל משרד החינוך סדרת התייעצויות מחודשת על-מנת להביא לקיצור החופש הגדול הבא ב-6 ימים ופיצוי כבר בשנת הלימודים הקרובה. גורם במערכת החינוך: "מקווה שהם למדו מטעויות"
אחרי שהחליט על קיצור החופש הגדול והתקפל לנוכח הביקורת המורים והתלמידים, שב בצהריים (יום ד') משרד החינוך והודיע כי הוא בוחן את האפשרות לקצר את חופשת הקיץ הבאה, דבר שישפיע כבר על שנת הלימודים הקרובה. התוכנית המתגבשת היא אותה תוכנית שנדחתה בחודש שעבר: החופש הגדול הבא יקוצר בשישה ימים ואלה "יוחזרו" לתלמידים באמצעות חיבור החופשה שבין יום כיפור לסוכות והארכת חופשות חנוכה ופסח, כבר בשנת הלימודים הקרובה.
בימים האחרונים פתח משרד החינוך בסדרת התייעצויות מחודשת ליישום התוכנית במעונות היום, גני הילדים, בתי הספר היסודיים והתיכונים. החלטה סופית בנושא צפויה להתקבל כבר בימים הקרובים ואם היא תאושר הרי שהתלמידים והמורים יזכו להארכת החופשות כבר בשנת הלימודים תשע"ב.
כזכור, אחת הסיבות העיקריות להתקפלותו של השר גדעון סער מהתוכנית, היתה ההתנגדות העזה של ארגוני המורים, שטענו כי קיצור החופש ייפגע בהסכמי השכר הקיבוציים. גם התלמידים הביעו את התנגדותם בעצומה שהופצה בפייסבוק.
"אני מקווה שבמשרד החינוך הפנימו את הלקח ולמדו מטעויות", אמר גורם במערכת החינוך. "החלטה כל-כך דרמטית לא ניתן לקבל בהינף יד. אם הדבר ייעשה בהדרגה ובהסכמה עם הגורמים הרלבנטיים - זו תהיה הצלחה כי בגדול מדובר בתכנית חשובה למערכת החינוך".
גם ארגון ההורים הארצי היה בין מבקריו של שר החינוך כשהוכרזה התוכנית לראשונה וטען כי לא ניתן לדחות החלטה כל כך חשובה לרגע האחרון.
עם זאת, סקר שערכה לאחרונה חברת "עתיד השמה" גילה כי 75.3% מההורים סבורים שצריך לקצר את החופש הגדול בצורה משמעותית.
מהסקר, שבו השתתפו הורים לילדים מגיל שנה עד 14, עולה עוד כי רק 24.3% סבורים שיש להשאיר את המצב הקיים. כמעט שליש מההורים - 32.2% - אמרו שהיו רוצים למחוק חצי מהחופש הגדול, לבטל כליל את החופשה ביולי, ולהוציא את הילדים לחופש למשך חודש אוגוסט בלבד, וזאת, מבלי להאריך את חופשות החגים במהלך שנת הלימודים.