טורקיה ביקשה, דו"ח המשט נדחה ב-20 יום
דו"ח פאלמר, של הוועדה הבינלאומית שחקרה את המשט אשתקד, אמור להציג את ישראל באור הרבה פחות שלילי מכפי שקיוותה אנקרה. לבקשת הטורקים, מזכ"ל האו"ם נתן ארכה של שלושה שבועות להגשת הדו"ח, כדי שיגיעו להבנות עם ירושלים
עיקרי דו"ח המשט כבר הוצגו, אך עקב כשלון הניסיון להגיע להסכמות בין ישראל לטורקיה הגשתו נדחתה בכמעט שלושה שבועות. גורמים ישראלים אמרו הערב (יום ה') כי דו"ח ועדת פאלמר כבר הושלם, אך מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, הורה לפרסם אותו רק ב-27 ביולי, כדי לאפשר לצדדים להגיע להסכם.
ועדת פאלמר מונתה אשתקד על-ידי מזכ"ל האו"ם כדי לבחון את אירועי המשט לעזה, שבהם השתלטה השייטת על ספינות הפעילים שניסו לשבור את המצור על הרצועה. באירוע זה נהרגו תשעה פעילים טורקים, לא לפני שהנוסעים תקפו את חיילי צה"ל וגרמו להם פציעות בעצמם. בוועדה חברים כמה מומחים בינלאומיים, וכן נציג ישראלי ונציג טורקי.
הבוקר התכנסה הוועדה לדיון סיכום אחרון לפני סגירת הדו"ח, וכל מדינה הגישה נספח עם תגובותיה לטענות המועלות בו נגדה או להחלטות ספציפיות שמופיעות בו בנוגע אליה. המזכ"ל באן נעתר לבקשת חברי הוועדה להמשיך בדיונים שלהם בימים הקרובים כדי שישראל וטורקיה יגבשו הסכמה על הממצאים ואופן הצגתם, הסכמה שתאפשר את אישור הדו"ח. הדחייה באה לבקשת הטורקים.
הנציג הישראלי לוועדה הבינלאומית, יוסף צ'חנובר, ועמיתו הטורקי, ממשיכים לפי שעה להיפגש בניו-יורק במאמץ להגיע להבנה. גם בוושינגטון נעשים מאמצי תיווך בין ישראל לטורקיה, וסגן שר החוץ הטורקי, פרידום סינירליוגלו, הגיע לשם לפגישה עם תת-מזכירת המדינה וויליאם ברנס, אף שהאמריקנים סירבו לומר אם הם דנו בנושא המשט.
מלכתחילה מינה באן את הוועדה כדי שתסייע להשיג הסכמה בין ישראל לטורקיה, ולא כדי לקבוע מי אשמה באירועי המשט. לכן הסכים מזכ"ל האו"ם לאפשר לצדדים להמשיך להיפגש בימים הקרובים מבלי להכתיב תאריך יעד להגשת הדו"ח.
דובר האו"ם, מצדו, אמר הערב כי הדו"ח עדיין לא הושלם, וכי הוועדה הבהירה שהיא מוכנה למסור אותו בשבועות הקרובים. הוא אמר כי באן קי-מון טרם ראה את הדו"ח. באו"ם לא מוכנים להבהיר מה יעשה המזכ"ל עם הדו"ח לאחר קבלתו. הדובר נשאל אם בכוונת באן לשמור את המסמך לעצמו או לפרסמו, והשיב: "המזכ"ל יחליט על הצעד הבא לאחר שיראה את הדו"ח. המזכ"ל סומך על חברי הפאנל, והוא ייתן להם את הזמן שלו הם זקוקים לפני הגשתו".
אתמול אמרו גורמים ישראלים כי בדו"ח צפויה להופיע המסקנה שישראל פעלה מוקדם מדי נגד פעילי המשט אשתקד והפעילה
נגדם כוח רב מדי, אך מצד שני פעלה כחוק והסגר שלה על עזה היה חוקי. בדו"ח תופיע ביקורת על טורקיה. עם זאת, גורמים ישראלים אמרו שכדי לנסות לשפר את היחסים עם הטורקים, ישראל לא תשתמש בדו"ח ככלי לניגוחם ותנסה להבליג. כך או כך, אף שהדו"ח המסתמן יכול להשביע את רצונה, ירושלים צריכה עדיין להגיע לפשרה עם אנקרה כדי לאפשר את חתימתו.
בעבר הדגישה טורקיה שוב ושוב כי היחסים עם ישראל לא ישובו למסלולם התקין עד שזו תתנצל על אירועי המשט ותפצה את משפחות ההרוגים ואת הפצועים.