שתף קטע נבחר

 

מי הם הארגונים שעומדים מאחורי המטס לנתב"ג?

ארגון אמריקני שמציג עמדה אנטי ישראלית מסורתית, תנועה שבקשר עם האחים המוסלמים וחמאס, גוף שמסייע לפלסטינים וגם ארגונים ישראלים. ואיך נבחר התאריך למטס?

מאחורי המטס לנתב"ג, שעשרות ממשתתפיו הפרו-פלסטינים לא הורשו להיכנס לארץ בנתב"ג ומאות אחרים נשארו בשדות התעופה באירופה, עומדים כמה ארגונים עיקריים שבסיסיהם נמצאים באירופה ובארה"ב.

 

מבצע הבאתם של הפעילים הבינלאומיים לשדה התעופה ביום מתוזמן אחד, הוא תוצאה של מלאכת מחשבת שהתנהלה בחודשים האחרונים. אנחנו קוראים לזה מטס, אך הם מכנים זאת "מופע תודעתי", ששמו "ברוכים הבאים לפלסטין". גם התאריך שנבחר ל"מופע" אינו מקרי - יום השנה השביעי להחלטת בית הדין הבינלאומי בהאג, שגדר ההפרדה אינה חוקית.

 

שוטרים ליד מטוס בנתב"ג

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ומי משתתף במטס?

1. Free Palestine Movement - ארגון אמריקני, שבסיסו בקליפורניה, שמייצג עמדה אנטי ישראלית מסורתית. משימתו, כפי שהיא מוגדרת באתר הרשמי, היא "לאתגר את המדיניות ואת המעשים של ישראל, שמתכחשים לזכויות האדם של הפלסטינים".

 

בראש התנועה עומד ד"ר פול לארודי, אזרח אמריקני שהינו אחד מהוגי רעיון המטס. לארודי מנוסה כבר בפעילות אנטי ישראליות ובשנת 2006 הוא נחקר וגורש מישראל בצו בית משפט. הוא השתתף בשנה שעברה במשט לרצועת עזה. בתדרוך שקיים לארודי לפני כמה חודשים על המטס, הוא מסר את הקווים הכלליים של המבצע. לדבריו, על המשתתפים להיות אזרחים של מדינות שאזרחיהן אינם זקוקים לוויזה בכדי להיכנס לישראל.

 

עימותים בנתב"ג

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

כמו כן הוא ביקש לשתף במטס פלסטינים, שיהיו ממשפחות שגורשו מכפרים שהיו בתוך הקו הירוק, והנחה אותם להביא עימם העתקים של תעודת בעלות על אדמותיהם. הוא ציין בתדרוך כי על המשתתפים להיות מוכנים למעצר ולשהייה בכלא הישראלי.

 

2. מרכז השיבה הפלסטיני - מרכז תעמולה פלסטיני, אנטי ישראלי, שהוקם בלונדון. המרכז מזוהה עם חמאס ועם תנועת ה"אחים המוסלמים". ברקע להקמתו עמדה ההתנגדות להסכמי אוסלו, שלילה נחרצת של זכות קיומה של ישראל, ומאבק על זכות השיבה של הפלסטינים.

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הארגון מקיים פעילות תעמולה רחבה נגד ישראל בבריטניה ובמדינת נוספת באירופה. אופיו של הארגון הביא להוצאתו מחוץ לחוק בישראל בשנת 2010, בשל היותו "זרוע ארגונית ומתואמת עם תנועת חמאס באירופה, ובשל העובדה שפעיליו מקיימים קשר ישיר עם בכירי חמאס, לרבות ראשי התנועה בדמשק".

 

3. International Solidarity Movement - התנועה הינה רשת של פעילי שמאל, שהוקמה לפני עשור, הכוללת פעילים ממדינות המערב וכן פעילים פלסטינים וישראלים. מטרתה להעניק סיוע בינלאומי לפלסטינים ולהפגין סולידריות איתם, באמצעות שימוש בטקטיקה של התנגדות לא אלימה לפעולות שמבצעת ישראל בשטחים.

 

הפעילות שלהם נעה בין השתתפות במחאות עממיות, דוגמת המאבק העממי בבילעין, לבין השתתפות בעימותים בין צה"ל לפלסטינים כשהם מנסים לשמש מגן אנושי, בכדי למנוע פגיעה או ירי אל עבר המפגינים הפלסטיניים.

 

ארגונים מבית

ישנם ארגונים נוספים ששותפים למטס, אך אלו ארגונים קטנים יותר ומידת המעורבות והארגון שלהם פחותה יותר.

מדובר גם בארגוני שמאל ישראלים התומכים בפעולות המשט והמטס, ורואים עצמם חלק מאותו מאבק למרות שיש להדגיש כי אין הם המארגנים או היוזמים של המהלכים.

 


פעילי שמאל בנתב"ג (צילום: אוהד צויגנברג)

 

1. תנועת החרם מבפנים. מדובר בתנועה שהמטרה שלה היא תמיכה ישראלית, בקריאה הפלסטינית והבינלאומית לחרם, סנקציות ומשיכת השקעות מישראל. חברי התנועה מאמינים כי חרם בינלאומי על ישראל יוביל לסיום הכיבוש. לצורך כך מתבצעות פניות לאמנים, סופרים ואנשי אקדמיה מהעולם בדרישה שלא יגיעו לארץ. חברי התנועה קוראים להטלת חרם כלכלי, תרבותי ומדיני על ישראל. בתנועה חברים עשרות פעילים.

 

2. אנרכיסטים נגד הגדר. התנועה פועלת נגד גדר ההפרדה, לטענתם מפני שישראל בונה אותה על אדמות פלסטיניות בגדה המערבית. היא פועלת בשיתוף פעולה הדוק עם פלסטינים, במאבק עממי נגד הגדר והחומה בגדה המערבית, נגד המצור וההתקפות על רצועת עזה.


הפעילים הישראלים (צילום: ירון ברנר)

 

במהלך השנים השתתפו חברי הקבוצה במאות הפגנות בערי ובכפרי הגדה, ביניהן בילעין, נעלין וכפרים מדרום בית לחם, והן בתוך ישראל. ההפגנות הקבועות, שמנהלים חברי הארגון בבילעין מידי שבוע, תרמו לפסיקת בג"ץ בעניין אי החוקיות של תוואי גדר ההפרדה בשטחי הכפר.

 

3. המרכז לאינפורמציה אלטרנטיבית.  מטרת הארגון היא לקדם את זכויות האדם ואת הזכויות הלאומיות של הפלסטינים, כבסיס לשלום בין פלסטינים וישראלים, להביא לסוף לכיבוש של השטחים שנכבשו ב-1967 ועוד.

 

4. אתר מגזין הכיבוש. מטרת האתר היא לספק מידע ופרשנות בעברית ואנגלית, להתפתחויות הנמשכות בשטח. לעורכי מגזין הכיבוש

 דעות שונות בדבר הפתרון האופטימאלי לסכסוך הישראלי פלסטיני, אך כולם מאוחדים באמונתם שהפתרון הנראה לעין חייב להיות מבוסס על סיום מוחלט ובלתי מותנה של הכיבוש  ועל עקרונות של שוויון, צדק וכבוד הדדי בין שני העמים.

 

האתר מתעדכן במאמרים וידיעות הנבחרים מדי יום על ידי אחד העורכים המתנדבים, מתוך אמצעי התקשורת הישראלים, הפלסטינים והבינלאומיים, ודיווחי שטח של פעילי שלום ודוחות של ארגוני זכויות אדם וארגונים הפועלים נגד הכיבוש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שוטרים ממתינים לפעילים בנתב"ג
פעילים שעוכבו בנתב"ג
צילום: בן קלמר
מומלצים