צפו בזמר ששר "הסתלק בשאר". העונש: שחיטה
איברהים קשוש שילהב את ההמונים בחמה. צילומים מחרידים של גופתו משוספת גרון הפכו אותו לעוד סמל של המחאה הנמשכת
השיר שעלה לו בחייו: איברהים קשוש הפך לסמל נוסף של המחאה הבלתי פוסקת נגד משטרו של הנשיא בשאר אסד בסוריה. כל חטאו של קשוש היה שלקח את המיקרופון במהלך הפגנת המונים בעיר הגדולה חמה, והלהיב את הקהל. העונש: שחיטה. צילומים מזעזעים של גופתו שפורסמו ביוטיוב הפכו אותו לגיבור טראגי, ואת שיר המחאה שלו ללהיט עצוב במיוחד.
במהלך הפגנת הענק ביום שישי לפני שבוע, שהתקיימה תחת הכותרת "הסתלק!" שכוונה לבשאר, נטל קשוש את המיקרופון והחל לשיר בקצב מול מאות האלפים:"קדימה, הסתלק, יא בשאר! קח איתך את אחיך מאהר והסלתק מאתנו! הלגיטימיות שלך אבדה, בשאר השקרן, אתה נושא נאום כשהחירות דופקת כבר בדלת, יאללה הסתלק בשאר!".
ההמונים הריעו ושרו עם קשוש לפי הקצב. במהרה, מדווחים בסוריה, השיר שלו הפך לאחד מסמלי ההפגנות וללהיט בכל פה. אלא שלא חלף זמן רב והעונש הגיע. חבריו סיפרו כי ביום ראשון האחרון הוא יצא לעבודה ומאז נעלם. כעבור יומיים נמצאה גופתו מושלכת בעיר כשגרונה משוסף בצורה ברוטאלית. תמונות קשות מאוד הועלו לאינטרנט.
לפי רשת "אל-ערביה", חבריו של קשוש מאשימים כמובן את כוחות הביטחון הסוריים כי חטפו וחיסלו אותו לאחר שהעלה את חמתם. בנוסף, הם הקימו קבוצות בפייסבוק בהן הם מתחייבים להמשיך בדרכו ו"לשיר למען החירות בכיכרות סוריה גם אם המחיר יהיה מעשי טבח".
מלחמת שגרירים עם ארה"ב
הצרות של המשטר הסורי לא מסתכמות בשירי מחאה. כ-14 הרוגים נמנו בהפגנות אתמול, לפי דיווחי פעילי זכויות אדם. בנוסף דווח כי כוחות הביטחון הגיבו בגל מעצרים ועצרו כ-200 בני אדם לאחר ההפגנות אתמול שהתקיימו בסימן "לא לדיאלוג" עם המשטר בדמשק. בחמה שוב התאספו מאות אלפים.
זאת אינה הבעיה היחידה של משטרו של אסד. על פי דיווחים, משרד החוץ האמריקני זימן ביום רביעי האחרון את שגריר סוריה בוושינגטון, עימאד מוסטפה,
והביע בפניו את דאגתה של וושינגטון כלפי צעדיה של המשלחת הדיפלומטית הסורית בעיר. הוא התייחס לכך שאנשי השגרירות צילמו ותיעדו את ההפגנות מול השגרירות בעיר במחאה על מאורעות הדמים.
מנגד, הביע משרד החוץ הסורי את התנגדותו לביקור שקיים שגריר ארה"ב בדמשק, רוברט פורד, בעיר חמה - אחד ממוקדי ההפגנות הסוערים בימים האחרונים במדינה - ואת העובדה כי נפגש עם מפגינים, אותם כינה המשטר הסורי "מחבלים". למרות שהממשל האמריקני עדיין אינו נחרץ כלפי אסד, עושה רושם כי ככל שחולף הזמן מחריף הטון מוושינגטון כלפי דמשק.
Read this article in English