שתף קטע נבחר

מטס מוצלח? "ישראל הפכה את הקמפיין לניצחון"

המספרים הנמוכים של הנכנסים וכליאתם המסיבית של פעילי מטס המחאה לא שברו את רוח מארגניו: "ההישג תודעתי, הפעילים אינם סכנה לישראל". עורכת דין שביקרה בכלא: "לקחו אותם בלי תשאול והסברים". משרד הפנים: הכל כחוק

באין פעילים, התנחמו מארגני המטס בתקשורת: על אף הכניסה המצומצמת של פעילים פרו-פלסטינים במסגרת המטס לישראל, הביעו אמש (שבת) מארגניו הפלסטיניים שביעות רצון מהתוצאות בשטח. מאבק על תדמית, תודעה ותשומת לב תקשורתית בעולם מספק אותם, בשלב זה, עד פעילות המחאה הבאה.

 

נחיתה קשה ל"מטס" - דיווחים אחרונים ב-ynet:

 

"הפעילות הישראלית הפכה את הקמפיין הזה לניצחון", אמר ל-ynet פאדי קטאן, אחד ממארגני המטס. "הצלחנו להוכיח שהפעילים שהגיעו לארץ אינם חוליגנים כפי שניסו לצייר אותם". קטאן הודה כי רובם המוחץ של המשתתפים במטס לא הצליחו להיכנס לתחומי ישראל, "אך ההישג הוא בעיקר תודעתי, משום שישראל ניסתה להציג תמונה מעוותת".

 

במהלך סוף השבוע, הובלו 124 פעילים ופעילות שהוגדרו כמסורבי כניסה לבתי הסוהר בבאר שבע וברמלה. לאחר תשאול מקיף שבוצע על ידי רשות ההגירה והאוכלוסין, הוחלט לשחרר ארבעה מהם -  שני גברים אזרחי גרמניה, גבר הולנדי, ואשה הולנדית. במקביל, נפתחו מגעים עם חברות התעופה באמצעותן הגיעו הפעילים, כדי לגרש את האחרים לארצות המוצא.

 

למרות הצהרות הפלסטינים על מטס שיימשך כל השבוע, מודים המארגנים כי שיאה של תשומת הלב התקשורתית נמצא כבר מאחוריהם. הבוקר צפויים הפעילים לקיים תהלוכה לאורך הגדר בוולאג'ה, סמוך לבית לחם. בהמשך השבוע הם צאמורים להתארח בג'נין, קלקיליה ושכם, ובימים רביעי וחמישי יבקרו באזורי המתיחות במזרח ירושלים - שכונות שייח ג'ראח וסילוואן.

 

מרכז התקשורת של המטס, השוכן בבית לחם, ממשיך לנהל כל העת את המאבק התקשורתי המסוקר בהרחבה ברחבי העולם. "חשוב שתבינו כי הפעילים הללו אינם סכנה לישראל, כל מה שהם רצו זה להפגין סולידריות עם העם הפלסטיני", אמר קטאן.

 

בניגוד לעמדת חמאס, שתקפה את מדינות אירופה על כך שמנעו מהפעילים לעלות על המטוסים, אמר קטאן כי המארגנים אינם כועסים על המדינות עצמן, "אלא על חברות התעופה, שקיבלו מישראל רשימות של העצורים ומנעו מהם לטוס לנתב"ג".

 

במהלך סוף השבוע, מסרו גורמים פלסטינים ל-ynet כי כ-50 פעילים זרים שנחתו בישראל כבר הגיעו לגדה המערבית. על פי פאדי קטאן, מהמארגנים הפלסטיניים של המטס, הפעילים הללו הצטרפו לחמישים נוספים שהגיעו לגדה במהלך השבוע האחרון. על פי דיווח אחר של מפגינים פלסטינים ופעילי שמאל, השתתפו כבר חלק מהפעילים בעימותים עם כוחות הביטחון בשתי תקריות שונות - בכפר הפלסטיני נבי סאלח ובמחסום קלנדיה שבצפון ירושלים.

 

"לא הבינו לאן הם נלקחים"

בתוך כך, הביעו פעילים צרפתים שהגיעו בליל שישי לארץ עם טיסת לופטהנזה טענות על התנהלות רשות ההגירה ועל כך שלא עברו תשאול בשדה התעופה. פרקליטם של הפעילים, עו"ד נרי רמתי, ביקר אותם בכלא "אלה" בבאר שבע, ואמר ל-ynet כי "הם מספרים שהדרכונים שלהם נלקחו, והם היו מאוד מפוחדים כשהובלו על ידי שוטרים עם רובים לאוטובוסים ומשם לכלא בלי שהבינו לאן הם נלקחים".

 

לדברי רמתי, "לא ייתכן שהמדינה לא מצליחה לתשאל כמות קטנה כזו של פעילים, כאשר התכוננו למאות, ולא ייתכן ששוללים מאנשים את החירות ללא סיבה אמיתית ובניגוד לחוק. למעשה, החליטו לעצור אותם ולגרשם בלי לברר מי הם". רמתי סיפר על פגישתו בכלא: "הם היו עייפים, מבולבלים ומפוחדים. פעילה אחת סיפרה שהיא בהלם ולא מבינה

מדוע זו קבלת הפנים לה זכתה בישראל". לדבריו, הפעילים טוענים כי לא באו כדי לעשות פרובוקציות בנתב"ג אלא כדי להגיע לשטחים וזאת כדי להביע סולידריות עם הפלסטינים.

 

סבין חדד, דוברת רשות האוכלוסין וההגירה, מסרה בתגובה כי "מדובר בטענות תלושות מהמציאות. הליך סירוב הכניסה לארץ נעשה בהתאם לחוק הכניסה לישראל ועל פי תהליך חוקי המחייב תשאול של אדם המסורב והודעה בפניו מהי ההחלטה שהתקבלה בעניינו וגם במקרה זה כולם תושאלו כנדרש".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פעילה בשדה התעופה. "הישג תודעתי"
צילום: בועז פיילר
שוטרים ממתינים לפעילים בנתב"ג
"ביקשו להביע סולידריות עם הפלסטינים"
צילום: AFP
"חברות התעופה אשמות"
צילום: דוברות משטרה
מומלצים