יפן שוב רעדה: צונאמי נמוך היכה אחרי רעש חזק
בעקבות הרעש פונו עובדי הכורים בפוקושימה, מחשש לפגיעה נוספת במתקנים. הנחשול ממנו חששו הגיע בסופו של דבר רק לגובה 10 ס"מ בחופי מחוז מיאגי, שספג את הפגיעה הקשה ביותר באסון בחודש מרס. לא דווח על נפגעים
החשש התבדה לפי שעה: רעידת אדמה בעוצמה 7.3 הורגשה לפנות בוקר (יום א') בצפון-מזרח יפן והצונאמי שבא בעקבותיה היכה רק בגובה עשרה סנטימטרים בחופי המדינה, שעדיין מנסה להתאושש מרעש האדמה בעוצמה 9.0 שפקד אותה לפני כארבעה חודשים.
בעקבות פרסום אזהרת הצונאמי על ידי המכון המטאורולוגי ביפן, פונו עובדי הכורים בפוקושימה מהאזור, מחשש לפגיעה נוספת במתקנים הגרעיניים.
הסוכנות לניטור רעידות אדמה ביפן דיווחה כי רעש האדמה הורגש בעומק עשרה ק"מ באוקיינוס השקט, סמוך לחופים שבצפון-מזרח המדינה. רשות הטלוויזיה הממלכתית ביפן (NHK) דיווחה כי עד כה לא נמסר על נפגעים, אם כי קיים חשש לנזקים חמורים מהצונאמי, על אף שהגלים היו נמוכים במיוחד.
על פי הדיווח, הפגיעה אירעה במחוז מיאגי, שנפגע בחודש מרס השנה ברעידת האדמה הרביעית בעוצמתה בהיסטוריה. כ-21 אלף בני אדם נהרגו והוכרזו נעדרים. בעקבות הרעש במרס,
בעוצמה 9.0, הכורים הגרעיניים שבפוקושימה דלפו וגרמו לבריחה המונית של תושבים מהאזור. עובדי הכורים פעלו לקירורם וניסו למנוע את התפשטות הדליפה הרדיואקטיבית, בהצלחה מוגבלת ביותר.
בעקבות האסון במרס, הודיע ראש ממשלת יפן, נאוטו קאן, כי הוא שוקל לפרוש מתפקידו, לאחר שמאמצי שיקום ההריסות במדינה, יסתיימו. הממשלה היפנית הודיעה כי הנזק הכספי שנגרם כתוצאה ישירה מהאסון יגיע לשווי של בין 16 ל-25 טריליון יין שהם בין 185 ל-308 מיליארד דולר.
הדליפה הרדיואקטיבית במתחם הגרעיני בפוקושימה, הובילה את ממשלת גרמניה, בראשות הקנצלרית, אנגלה מרקל, לסגור שבעה כורים גרעיניים ישנים. על פי ההחלטה, כל הכורים במדינה - 17 במספר - ייסגרו בשנים הקרובות.