שתף קטע נבחר

 

דיפלומטים בסאו פאולו: לא גומרים את החודש

עובדי הקונסוליה טוענים ששכרם נשחק בגלל האינפלציה בברזיל. "לא ניתן להמשיך כשאנו פוגעים במשפחותינו, בבני הזוג ובילדינו, בשל שהותנו במדינה זו", הם כתבו במברק למשרד החוץ

"אנחנו לא גומרים את החודש, כך לא נוכל להמשיך בעבודתנו", כתבו עובדי הקונסוליה הישראלית בסאו פאולו שבברזיל, במכתב חריף ויוצא דופן ששלחו לאגף משאבי אנוש במשרד החוץ. במכתב, שכותרתו "סטטוס כלכלי - שליחי ברזיל", טוענים עובדי הקונסוליה שעקב שחיקת שכרם, העומדת על למעלה מ-30%, הם לא מצליחים לשלם חשבונות ולהתנהל בחיי היומיום ושהם תמיד במינוס בחשבון הבנק.

 

לפני כמה חודשים הגיעו עובדי משרד החוץ להסכם עם האוצר, אך הוא לא כולל את דמי המחייה של נציגי ישראל בשגרירויות ובקונסוליות בחו"ל. במקומות בהם יש אינפלציה, המחירים עולים ולכן ההוצאות של נציגי ישראל גודלות - אך הכסף אותו הם מקבלים ממשרד החוץ - נשאר קבוע בחמש השנים האחרונות.

 

במברק, שהגיע לידי ynet, נכתב: "לא ניתן להמשיך במצב בו כל יום אנו טרודים במציאות העגומה אליה אנו קמים, חיים והולכים לישון, עם הטרדות של הקיום היומיומי. לא ניתן להמשיך במצב בו אנו עסוקים, במציאות פתרונות יצירתיים כדי לגמור את החודש ולמצוא מקורות הכנסה, במקום להתעסק כל כולנו בקידום האינטרסים של מדינת ישראל בברזיל".


"חוששים להגיש את כרטיס האשראי" (צילום: AP)

  

הם סיפרו כי הקשיים הכלכליים מלווים אותם בכל צעדיהם. "לא ניתן להמשיך במצב בו כל יום אנו חוששים להגיש את כרטיס האשראי בחנות, בסופר או בתחנת הדלק, מחשש שהוא לא יכובד. לא ניתן להמשיך במצב בו אנו פוגעים במשפחותינו, בבני הזוג ובילדינו, בשל שהותנו במדינה זו, ובעיקר לא ניתן להמשיך במצב בו תחושת הזלזול וחוסר האמון מצד האוצר מחלחלים לחיינו מידי יום".

 

"כך לא נוכל להמשיך"

העובדים טוענים כי הם מושפלים. "כך לא נוכל להמשיך. לא נוכל עוד לקחת את האחריות הזו על כתפינו. אם למדינת ישראל אינטרס מרכזי בקידום הקשרים עם ברזיל, מדינת ישראל צריכה לפתור את המצב ולהביא אותנו למציאות בה אנו מסוגלים לחיות חיים מכובדים ולייצג נאותה את האינטרסים של כולנו".

 

מהנתונים, שהעבירו עובדי הקונסוליה, עולה כי במשכורת של חודש יוני נשחק שכרם בכ-2,350 דולר, שזהו למעשה הפסד של כ-27 אלף דולר בשנה האחרונה.

 

יו"ר ועד העובדים במשרד החוץ, חנן גודר, אמר: "המציאות, לפיה עובדי שירות החוץ נדרשים לסבסד מכיסם הפרטי את יחסי החוץ של מדינת ישראל, בלתי נסבלת. ללא טיפול דחוף בנושא, מדינת ישראל תעמוד, חלילה, בפני שוקת שבורה בכל מה שקשור לקשרי החוץ ולייצוג מדינת ישראל ברחבי העולם".

 

גורם במשרד החוץ הוסיף: "ביהירותו, בקוצר ראותו ובזלזולו בעובדי משרד החוץ, משרד האוצר גורם לנזקים חמורים ביותר לדיפלומטיה הישראלית בתקופה מכרעת של טרום ספטמבר ושל המאבק בדה-לגיטימציה".

 

האוצר: השכר הריאלי כמעט לא השתנה

ממשרד האוצר נמסר בתגובה כי "שכר שליחי מדינת ישראל בחו"ל נקבע ומעודכן על ידי הוועדה הבינמשרדית לשכר ותנאי שירות בחו"ל, בהתאם ליוקר המחייה והאינפלציה במדינה בה הם משרתים".

 

לדברי האוצר, "בשנת 2008, כאשר הדולר החל להתחזק אל מול הריאל, ביקשו השליחים להצמיד את השכר לדולר. בקשה זו אושרה למרות הסתייגותינו מאחר והמטבע המשקף באופן המיטבי את יוקר המחיה בברזיל הינו הריאל. לאחר מכן חזר ונחלש הדולר, ונתבקשנו להשיב את שכר השליחים בחזרה במטבע מקומי.

 לפיכך, בכדי למצוא פתרון לנושא התנודתיות בשער החליפין הצענו, בין היתר, כי חצי מהשכר יוענק במטבע מקומי וחציו השני יוצמד לדולר".

 

בתגובתו, ציין משרד האוצר גם כי "בינואר 2010, אושרה תוספת משמעותית באופן זמני לשכר השליחים עד למציאת פתרון כאמור. נדגיש כי אף על פי שהשכר הריאלי של שליחי המדינה בברזיל כמעט ולא השתנה מאז שנת 2005, נציגי המשרדים דוחים את הצעות האוצר אשר כוללות תוספת לשכר השליחים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סאו פאולו. הדיפלומטים דורשים פתרון
צילום: איי פי
מומלצים