מעשה במורידי בלונים: מכוונים לתקרת נתב"ג. צפו
מאות בלוני ההליום שמתעופפים מעלה מורדים מדי שבוע על ידי העובדים. האמצעים: דבק והרבה סבלנות. כך זה נראה
המוסד לשיקום בלוני הליום: הם מגיעים לנמל התעופה בן גוריון בלילות שישי, מצוידים בבלוני הליום, דבק נייר וסבלנות אין קץ. המשימה: הורדת מאות בלונים מתקרת אולם הנוסעים הנכנסים. השיטה: שילוב סיזיפי של הנדסת אנוש, יכולות ניווט באוויר ושליטה עצמית. צפו בסרטון והכירו מקרוב את מורידי הבלונים של נתב"ג.
לאור גובהה הרב של תקרת אולם קבלת הפנים, נדרשה רשות שדות התעופה לפתרון יצירתי. הפועלים מגיעים לשדה כשהוא ריק באופן יחסי, ובעזרת סרט דבק חזק המוצמד לבלון, הם "מושכים" מלמעלה את בלוני ההליום הסוררים.
לדברי יוסי אבדואזימה, אחד הפועלים במקום, מאות הבלונים המורדים מטה מדי ליל שישי נתרמים לילדים בעלי צרכים מיוחדים. "בדרך כלל כשאנשים רואים אותנו, הם באים ומבקשים בלונים לילדים. כואב לנו הלב לסרב, אבל אסור לנו כי אלו הנהלים בעבודה. לפחות הילדים שמקבלים את הבלונים לבסוף נהנים מהם", אמר ל-ynet.
"פטנט מדהים"
שיטת העבודה, האורכת לעיתים שעות ארוכות, מפתיעה לעיתים קרובות את המתבוננים. "כשהתקבלתי לעבודה לא תיארתי לעצמי שככה באמת מורידים את הבלונים", אמר ל-ynet פועל אחר, "האנשים מסביבנו תמיד המומים, ישר מוציאים מצלמה ומצלמים אותנו ואפילו רוצים להחליף אותנו ולנסות גם להוריד בלונים בצורה כזו".
אחד הנוסעים שצפה ב"מורידי הבלונים" בפעולה אמר כי "זה פטנט מדהים. תמיד כשאנחנו רואים את התקרה מלאה
בבלונים, ישר חולפת בראשנו המחשבה איך מורידים אותם וכעת החידה נפתרה. כל הכבוד לפועלים שיש להם סבלנות להוריד את כל הבלונים, אבל אולי בזכות הכתבה האנשים שממתינים לקרובים שלהם באולם הנחיתות ידאגו לשמור היטב על הבלונים שלהם וכך לא תהיה לפועלים הרבה עבודה".
נוסעת אחרת ששבה מחו"ל אמרה כי "הבלונים בתקרה הפכו להיות חלק מהאווירה של קבלת הפנים, וזה מצחיק לגלות שמורידים אותם בצורה כל כך פשוטה וכל כך חיננית".