שתף קטע נבחר

"סוריה מאיימת לפגוע באנשי רשת אל ג'זירה"

רשת החדשות הקטארית, שמשטרים רבים האשימו בליבוי המהומות בעולם הערבי, הודיעה כי עיתונאיה נתונים למסע איומים שמטרתו להשפיע על סיקור המהפכות. מקורות: האיומים מדמשק

האם המשטר הסורי מנסה להשתיק את "אל-ג'זירה"? רשת החדשות הקטארית פרסמה היום (יום א') הודעת גינוי של מה שהיא מכנה "מסע לפגיעה בעיתונאיה בשל הסיקור של הרשת את המהפכות בעולם הערבי". על פי ההודעה, התקבלו "איומים לפגיעה בביטחונם ושלום בני משפחותיהם" של כתבי ומגישי החדשות. לא נמסר מיהו הגורם המאיים, אך מקורות המקורבים לערוץ מסרו לסוכנות הידיעות הצרפתית כי "חלקם הגדול של האיומים הללו מגיע מסוריה".

 

"מגישים ומגישות היו נתונים למסע איומים שהגיע לכדי היבטים בחייהם האישיים", נכתב בהודעה. הרשת האשימה כי מקורה של הרדיפה בסיקור הנעשה בעולם הערבי,

שעורר עליה את חמתם של משטרים רבים, והביא גם למחלוקות פנימיות.

 

"המטרה באמצעות הקמפיין הזה היא להשפיע על הסיקור והטיפול המקצועי שבהם נוקטת הרשת בעיסוקה במהפכות ובהפגנות המטלטלות מדינות ערביות רבות", נטען בהודעה. לדברי רשת החדשות, מקור האיומים אותר והחל טיפול משפטי "נגד המסיתים".


אנשי אל ג'זירה בקהיר. קרב עם השלטון (AFP)

 

בשבועות הראשונים להפגנות בסוריה נקטה הרשת כמעט בהתעלמות תקשורתית, אך לאחר זמן מה היא שינתה קו לחלוטין והחלה לעסוק בהרחבה בהפגנות תוך מתן במה נרחבת לאופוזיציה והקרנת סרטונים קשים שעלו באינטרנט ומתעדים את המתחולל בסוריה.

 

באפריל נעצרה בסוריה כתבת הרשת ממוצא איראני-אמריקני, דורותי פרוואז, והועברה לכלא באיראן, בטענה שנכנסה למדינה עם דרכון איראני שפג תוקפו. בחודש שעבר, לאחר קמפיין ברשתות החברתיות, היא שוחררה וסיפרה כי בעת שהותה בכלא הסורי שמעה את הסוהרים מכים עצורים "כמעט מסביב לשעון".

 

מדיניותה של הרשת זכתה גם לביקורת פנימית, כאשר לפני שלושה חודשים התפטר ראש משרדה בלבנון, רסאן בן ג'ידו,

במחאה על הסיקור המוטה של ההפגנות בבחריין. "חשתי חוסר נוחות מבחינה אתית עם הסיקור של אל ג'זירה. רוב התקשורת הערבית מתעלמת בכוונה ממה שקורה בבחריין", אמר אז ל"ניוז TV" הלבנונית. העיתון הלבנוני א-ספיר דיווח כי במכתב ההתפטרות כתב בן ג'ידו כי מעסיקתו "הביאה את המקצועיות לשפל המדרגה לאחר שהפכה לחדר מבצעים להסתה וגיוס".

 

בתקופת ההפגנות שקדמה להדחת נשיא מצרים חוסני מובארק עוררה רשת החדשות את זעם השלטון וזה הורה לחסום את שידוריה ולהחרים את רישיונותיה. בתגובה טענה אל ג'זירה כי אמצעים אלה נועדו "להשתיק את העם המצרי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלג'זירה
לוגו אל ג'זירה. "החל טיפול משפטי במסיתים"
צילום: אלג'זירה
פרבז. כתבת הרשת נעצרה בסוריה והועברה לאיראן
צילום: AP Photo/seattlepi.com, Joshua Trujillo
מומלצים