שתף קטע נבחר

שוטר שפינה גופות באסון הכרמל תובע את המדינה

שוטר תנועה שנשלח לאזור אסון האוטובוס בכרמל נחשף למראות הקשים של הגופות החרוכות ונאלץ לעסוק בכיסוי שלהן. זמן קצר אחר כך התמוטט ומאז, לטענתו, הוא סובל מהפרעות נפשיות קשות. כעת הוא תובע ממשרד הביטחון להכיר בנכותו

תביעת נכות ראשונה מאסון הכרמל: שוטר תנועה שנשלח בגפו לאזור בית אורן עם היוודע דבר אסון האוטובוס בכרמל עסק שעה ארוכה בכיסוי גופות שרופות ובפינוי צלמי עיתונות מהמקום. בשל המראות הקשים הוא התמוטט לאחר האירוע ומאז, לטענתו, הוא סובל מהפרעות נפשיות. כעת הוא תובע את משרד הביטחון להכיר בו כנכה.

 

 

"הגעתי כ-10 מטרים לפני האוטובוס ושם עצרתי", שיחזר השוטר. "האוטובוס היה מלא עשן וסביבו עצים בוערים, כאשר מכבי האש מכבים אותם. לצד האוטובוס שכבו גופות שרופות ומעוותות. הגופות היו חרוכות, עם אברים פתוחים וממש ראו את העצמות. הן קיבלו צורה מפחידה. היה ריח של בשר שרוף. הריח היה ממש חזק. את זה אני זוכר הכי הרבה.


המראות הקשים גרמו לשוטר לתסמונת פוסט טראומתית

 

"כאשר ראיתי את הגופות נעמדתי דום ולא זזתי עד שאיש צוות של מד"א צעק לעברי שאעצור את צלם העיתונות שצילם אותי ואת הגופות. דרשתי מהצלם שיפסיק לצלם את הגופות. הוא אמר בסדר אך המשיך לצלם. אני הייתי השוטר היחיד שם ולא היו שוטרים נוספים שיסייעו לי

 

"ביקשתי ממד"א שמיכות כדי לכסות את הגופות מפני הצלם, אך לא היו להם, למעט אחת, והם נתנו לי שקיות אשפה לכסות את פני הגופות. עברתי גופה גופה, התכופפתי וכיסיתי אותן בשקיות האשפה שנתנו לי. תוך כדי כך המפקד שלי שאל בקשר למיקומי והסברתי לו שאני עם הגופות לבד ואני לא זז עד שיגיעו זק"א".

 

לאחר האירוע המשיך השוטר בתפקיד שוטר תנועה רגיל, אך התנהגותו השתנתה באופן קיצוני, בתחילה מבלי שהיה מודע לכך כלל. לאחר שהתמוטט בסדנה לסיכום מאורעות הכרמל והובהל לטיפול פסיכולוגי ולאחר שהתפרץ בזעם על קצין משטרה עת נקרא לטפל בתאונת דרכים קשה, התברר כי הוא לוקה בתסמונת פוסט טראומטית המקשה על תפקודו.

 

השוטר הועבר לתפקיד מטה והופנה לפסיכיאטר שרשם לו תרופות, אך המראות הקשים, הריחות, המחשבות והחרדות לא הרפו ממנו, לדבריו, עד היום. בשל התדרדרות מצבו הנפשי ותפקודו הלקוי פנה השוטר לעו"ד אלון אמיר, המתמחה בהגשת תביעות נכות לאגף השיקום במשרד הביטחון, אשר הגיש בשמו בקשה להכיר בו כנכה כוחות הביטחון.

 

לדברי עו"ד אמיר פגיעה נפשית כתוצאה מטראומה במהלך השירות עשויה לפגוע זמנית בתפקוד הקורבן, אך ידועים מקרים לא מעטים שטראומות קשות או כאלה שלא טופלו כראוי גרמו לבעיות תפקודיות קשות לצמיתות וגררו הכרה בנכות של עד 100%.

 

"אין הבדל ביחס מערכת הביטחון לחייל הסובל מטראומה או שוטר ואגף השיקום נוהג בכל הנפגעים על פי אותם קריטריונים של נכות ופגיעה בתפקוד ומעניק להם את אותם הטיפולים והזכויות", הוסיף עו"ד אמיר. "לעומתם, אגף השיקום אינו מכיר בכבאים שנפגעו במלחמתם באש העזה ובמראות הקשים, ואלה האחרונים נאלצים לפנות לביטוח הלאומי לטיפול בפגיעתם כפגיעת עבודה. השוטר מעוניין לעבור טיפול וחרף נכותו להמשיך ולשרת במשטרה, אך בה בעת הוא חושש מאוד שמא יפוטר". 


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אסון הכרמל. התמוטט לאחר האירוע
צילום: אגף המבצעים של משטרת ישראל
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים