שתף קטע נבחר
 
צילום: גלעד קוולרציק

אנשובי: קטן אבל גדול

מה קורה כשמכניסים עשרה שפים עם אגו גדול לאוטובוס קטן? ניר צוק גילה שלפעמים מתכון לאסון הופך לעונג צרוף. אחרי שבוע של המון אוכל, הוא מגיש שני סלטים קלילים עם אנשובי

כל סיפור טוב מתחיל בהבטחה שהתנפצה או משימה בלתי אפשרית שהופכת למציאות. הסיפור הבא היה אמור להיות סיוט, אבל הפך לעונג צרוף. לפני מספר חודשים קיבלתי הזמנה מחברת סכינים לטיול גורמה וסיור במפעל באזור לה מנשה בספרד.

 

באותו רגע זה היה נשמע כמו דיל לא רע בכלל. אולם ככל שהימים חלפו, החששות החלו לעלות: כיצד יסתדרו חבורת אגואים באוטובוס קטן? האם אהנה בחברת אנשים אותם פגשתי אקראית באירועים משונים כמו טעימות איקרה או כתבות רוחב על פטרוזיליה שטוחה ומסולסלת? יום לפני הטיסה כבר שקלתי לביים התקף אסטמה אכזרי ולחסוך מעצמי את החוויה. אבל מייד עם הבירה הראשונה בספרד נרגעתי והבנתי שהולך להיות אדיר - עשרה אנשים עם מכנה משותף נמוך ביותר הקשור אך ורק לצרכים גופניים - שתייה ואוכל, וחוזר חלילה.

 

שבוע ימים של סביאה שהלכה והתעצמה ברגע שהתגלה ה"טינטו דה וטו" - שילוב מוזר של יין אדום, קרח, סודה ומעט קינלי שגרם לכולנו להרים גבה ולהתמכר כמעט באותו רגע - יצר חברויות נפלאות. רגע השיא היה הסיור במפעל הסכינים, כשכל שף הפגין בקיאות מדהימה באיכויות הפלדה, סוגי המשחיזים וכולנו עמדנו נפעמים אל מול הרובוטים המופלאים שמייצרים את הסכינים האהובות עלינו.

 

באופן טבעי, כישראלים, אנחנו מגלים יחס אמביוולנטי למסורת. מצד אחד, הערצה לשימור התרבות וקנאה עזה, ומצד שני, חוסר שביעות רצון לביצים במיונז וסרדינים בגריל שבטנם לא נוקתה (מה לעשות, מסורת). מסתבר שעשרה שפים שנכנסים לבר טאפאס בספרד יכולים להציל את כלכלת המדינה המתמוטטת, ואם לא - לפחות לעשות כיף אדיר לכל הנוכחים.

 

סלט אנשובי, עגבניות שרי צרובות ומוצרלה 

המרכיבים:

חופן עגבניות שרי

2 כדורי מוצרלה באפלו

צרור בזיליקום

2 קופסאות של אנשובי משומר (כ-20 פילטים של אנשובי)

חופן זיתי קלמנטה מגולענים

שמן זית

לימון

 

אופן ההכנה:
  1. מתבלים את העגבניות בשמן זית, מלח ופלפל ושום, וצולים היטב בתנור בטמפ' של 200 מעלות למשך 7 דקות או עד שהן משתזפות יפה. מצננים.
  2. מסננים את האנשובי מעט מהשמן ובוצעים ביד חתיכות גסות מכל פילה.
  3. בוצעים לתוך קערה חתיכות של מוצרלה, מוסיפים את השרי, האנשובי, הזיתים והבזיליקום, מתבלים בשמן זית, לימון מלח ופלפל, מערבבים בעדינות ומניחים על הצלחת.


סלט אנשובי עגבניות שרי צרובות ומוצרלה (צילום: דודו אזולאי) 

 

אנשובי עם ביצה קשה, תפוח אדמה ויוגורט מתובל

המרכיבים:

4 תפוחי אדמה

6 ביצים קשות

20 פילטים של אנשובי

1/2 צרור פטרוזליה

1/2 כוס יוגורט כבשים

1/2 צרור ראשד / רוקט

 

אופן ההכנה:
  1. מקלפים את תפוחי האדמה ומבשלים עד כדי ריכוך. מצננים.
  2. מסננים את האנשובי מהשמן וחותכים גס.
  3. קוצצים את הראשד או הרוקט בעזרת סכין ומוסיפים ליוגורט, מוסיפים מלח ופלפל לפי טעם.
  4. מקלפים את הביצים הקשות וחותכים לרבעים.
  5. מניחים את הביצים על הצלחת, חותכים גס את תפוח האדמה ומוסיפים.
  6. תולשים תפרוחות יפות של פטרוזליה לתוך קערת ערבוב, מוסיפים את האנשובי, מתבלים במעט שמן זית, מלח ולימון, מערבבים בעדינות ומניחים על הביצים ותפוח האדמה.
  7. מוסקים מעט רוטב יוגורט מתובל על המרכיבים ומגישים.


אנשובי עם ביצה קשה תפוח אדמה ויוגורט מתובל (צילום: דודו אזולאי) 

 

  • ניר צוק הוא השף של מתחם המסעדות "קורדיליה", "נועה" ו"ג'אפה בר" ביפו העתיקה
  •  

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    אנשובי עם ביצה קשה, תפוח אדמה ויוגורט מתובל
    צילום: דודו אזולאי
    מומלצים