שתף קטע נבחר
 

אופניים - מספר טיפים לרכיבת קיץ מהנה

יכול להיות שאתם לא רוכבי אופניים אדוקים, מאלה הנושאים על אחורי מכונית הליסינג שלהם את המנשא הבולט והחד-משמעי. יכול להיות, אבל אם אתם רוכבים בכל זאת מדי פעם, ומתכוונים לעשות זאת גם בחודשי הקיץ הקרוב, כדאי לכם להעיף מבט במספר טיפים בסיסיים אמנם, אך חשובים מאד

אי אפשר להתעלם מכך - רכיבת אופניים הפכה בשנים האחרונות לאחד מענפי הספורט העממיים הפופולריים בישראל. מאות אלפים מוצאים עצמם מדוושים במרץ על בסיס קבוע פחות או יותר, ולפחות עשרות אלפים עושים זאת באופן אינטנסיבי הרבה יותר. רוכבי כביש, רוכבים עירוניים או רוכבי שטח, כולם מגלים את חדוות הרכיבה שנדמה כי נעלמה במשך שנים ארוכות.

 

בעונת הקיץ, ובעיקר עבור רוכבים חדשים שאינם מודעים למאמץ הפיזי האמיתי שהם נדרשים להשקיע, חשוב לקחת בחשבון מספר כללי ברזל. חשוב, במיוחד אם אתם מעוניינים ליהנות מהרכיבה, ולא להפוך אותה לתענוג מפוקפק הכולל התייבשות, כוויות בדרגות שונות ותחושת תסכול. לפניכם כמה עצות בסיסיות שחובה ליישם:

 

מגזין אופניים: למי שרוצה לדעת הכל

 


כבר אמרנו שכדאי להשתמש בכמה שיותר מים? (תצלום: רון שלף)

 

רק מוקדם, או מאוחר

כאשר יוצאים לטיול אופניים בעונת הקיץ, ולא ממש משנה אם מדובר ברכיבת כביש או שטח, מומלץ בפירוש לצאת לדרך מוקדם מאד (בסביבות 05:00), או בשעות בין הערביים לקראת שקיעה (אחרי 17:00). נשמע לכם מובן מאליו? השכמה מוקדמת אינה קלה לכולם, ורכיבת ערב אינה מתאימה לכל אחד. כדאי גם לזכור כי רכיבה בשעות היום בהן השמש מכה בעוז, מומלצת מחמת הגנה קרינה, ולא רק עקב התייבשות ועייפות. במילים פשוטות - וותרו בכל מקרה על שעות הסיוט בין 11:00 ל-16:00.

 

מים, מים, ושוב מים

אי אפשר להדגיש זאת מספיק. שתיית נוזלים - לא רק, אך בעיקר בתקופת הקיץ - בזמן רכיבה היא מהמרכיבים החשובים ביותר להנאה מהספורט הדו-גלגלי. וכדאי להזכיר למי ששכח: שותים לא כי "מרגישים צמאים", אלא לפי פרקי זמן. הכיוון הוא כחצי בקבוק מים סטנדרטי (בנפח של 750 סמ"ק) - מלא במים רגילים או משקה איזוטוני כלשהו - בכל רבע שעה. ואין צורך להזכיר כי ככל שמאמץ הרכיבה ו-או הטמפרטורה עולים, יש להגביר את קצב השתייה. בחישוב פשוט: שני בקבוקי מים בכל שעת רכיבה, לא פחות מכך.

 

בגדי הרכיבה

בגדי הרכיבה בהם בחרתם, חייבים להיות כמה שיותר קלילים, מאווררים וכמובן נוחים לרכיבה, גם אם לא מדובר בבגדים ייעודיים לספורט זה. זכרו כי לבגדים המיוצרים במיוחד עבור רוכבים, יש מאפיינים שיהפכו עבורכם את הרכיבה לנעימה יותר, למשל היכולת לנדף נוזלים (זיעה, זיעה כמובן), ולצנן בכך מעט את גוף הרוכב הלוהט.כמובן שגם לעובדה שבגדים ייעודיים - הצבעוניים שבהם כמובן - נראים טוב יותר, יש משמעות חשובה.

 

משקפי שמש

משקפי שמש איכותיים מגינים היטב על העיניים מפני קרינה מזיקה, ומהווים בעצם אביזר בטיחות והגנה חשוב למדי. לא במקרה משתמשים בהם כל הרוכבים המקצועיים. שימו לב כי משקפיים אופנתיים נראים אולי טוב יותר ומתאימים היטב למבנה הפנים הייחודי שלכם, אך ההגנה שהם מעניקים בצדי הראש למשל, אינה גבוהה. רכשו בחוכמה.

 

קרם שיזוף

יוצאים לרכוב בשעות היום? ודאו כי כל חלקי הגוף החשופים - ויש כמובן רבים כאלה - מכוסים היטב בקרם הגנה עם מקדם גבוה, 30 ומעלה במקרה שאתם שחומים, גבוה יותר אם אתם מהזן הבהיר והנשרף בקלות. זכרו להקפיד על מריחה ראויה על הפנים (לא לשכוח את האף והמצח), העורף, הידיים (כולל צדן הפנימי), הרגליים (כנ"ל) ובכלל - למרוח בנדיבות ולא לחסוך. זה המקום להזכיר כי סרטן העור הוא אחד הקטלניים שבהם.

 

...ושוב מים

הדיאטנית יעל דרור, האחראית על תחום התזונה במגזין אופניים, טוענת כי כמות המים היומית הדרושה לשמירה על בריאות רוכבים בקיץ, היא לפחות 2-3 ליטר. לדבריה, חשוב לפזר את השתיה לאורך כל היום, וכמובן שלשתות גם ללא תחושת צמא. לדבריה, חלק גדול מחיישני הצמא נמצאים בחלל הפה, ולכן גם שתייה של כמות מועטה של מים, עשויה לתת לנו תחושת רוויה. זאת, למרות שבפועל לא סיפקנו לגוף את כמות השתייה הדרושה לו, ואנחנו בהחלט יכולים להיות במסלול התייבשות מצער. וטיפ קטן - שתיה מכוס או בקבוק ייעודי, מסייעת לחשב כמה באמת שתינו, והאם אנחנו עומדים ברף הנדרש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בקיץ עוד יותר חם
צילום: shutterstock
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים