שתף קטע נבחר

מנהל הסמים האמריקני: לקנאביס אין תועלת רפואית

בעולם ובישראל השימוש במריחואנה רפואית נמצא בעלייה. דווקא בארה"ב לא אוהבים את הרעיון: מינהל אכיפת הסמים האמריקני קבע כי אין עדויות חותכות לכך שלמריחואנה תועלת רפואית ולפיכך סיווגה כסם מסוכן אסור בשימוש יישאר בעינו. במשרד הבריאות הישראלי מגלים זהירות: העדויות אכן לא חותכות

הקרב על הקנאביס הרפואי: ביום שישי הכריז מינהל אכיפת הסמים האמריקני כי אין עדויות חותכות לכך שלמריחואנה רפואית יעילות מוכחת ולפיכך סיווגה יישאר כ"סם מסוכן האסור בשימוש".

 

סיווג זה של המריחואנה בארצות הברית כ"סם מסוכן האסור בשימוש" נותר מאז שנת 1970, כשהמריחואנה נותרה תחת קטגוריית 1 מתוך 5 קטגוריות

הסמים, שהינה המחמירה מכולן. חרף זאת, מספר מצומצם של מדינות בארצות הברית התיר באופן מקומי את השימוש במריחואנה לשימוש רפואי.

 

לפני כתשע שנים הגישו לראשונה התומכים בשימוש במריחואנה לצרכים רפואיים עצומה הקוראת לסווג מחדש את המריחואנה כתרופה ולא כסם ולהחילה בחוק לטיפול במחלות רבות כרוניות שאין להן מזור בתרופות קיימות. אלא שכאמור עתה החליט מינהל אכיפת הסמים לדחות את העתירה.

 

ראש מינהל אכיפת הסמים, מישל לאונהארט, אמרה במסמך בן 37 עמודים כי היא דוחה את העתירה שהגישו הארגונים למען שימוש במריחואנה. לטענתה קיימת סכנת התמכרות כתוצאה מהשימוש במריחואנה וכי אין כל הוכחה לגבי יעילותה הרפואית של המריחואנה.

 

הפסיקה עוררה ביקורת נוקבת מאז יום שישי האחרון בקרב משתמשי המריחואנה הרפואית בארצות הברית שכבר הודיעו כי בכוונתם לערער על ההחלטה בפני בית המשפט הפדרלי. עם זאת, ההחלטה לא הפתיעה את העותרים, שכן לדבריהם היא באה בקנה אחד עם הצהרת מימשל אובמה לפיה לא יאושר שימוש מסחרי רחב היקף במריחואנה.

 

בישראל: כ-4,000 משתמשים במריחואנה רפואית

צמח הקנאביס מכיל חומרים המכונים "קנבינואידים", המשפיעים על מערכות רבות בגוף. אחד הפעילים שבהם הוא THC. הקנאביס מגודל בחממות מיוחדות בתנאים אורגניים. רוב החומר הפעיל מרוכז בפריחת נקבת הצמח.

 

הפרחים נקטפים ועוברים תהליך של ייבוש. השימוש בקנאביס הרפואי ניתן למבוגרים באמצעות עישון ולילדים חולים באמצעות ערבוב הצמח במזון (כמו עוגה) או בסירופ. החומרים הפעילים מתחילים להשפיע בתוך דקות ספורות בעישון, ובתוך כשעה-שעתיים דרך המזון.

 

הקנאביס אמנם נקשר גם תחת השימוש כסם, אולם בעולם הרפואה הוא הוכח במגוון פעילויותיו הרפואיות החיוביות ובהן שיכוך כאבים, הרגעה, כיוח ושיפור התיאבון, החשוב במיוחד בחולי סרטן או חולים כרוניים ההולכים ויורדים במשקלם. ביכולתו של הקנאביס גם למנוע בחילות והקאות, לעורר את חילוף החומרים ולעכב תהליכים דלקתיים.

 

כ-4,000 חולים בישראל מטופלים במריחואנה רפואית שהראתה יעילות בשיכוך כאבים, הגברת תיאבון והקלה בתסמיני מחלות כרוניות רבות להן אין מזור ברפואה הקונבנציונלית.

 

בתגובה להחלטה האמריקנית מסרה ל-ynet דוברת משרד הבריאות עינב שימרון גרינבוים: "העדויות הרפואיות על יתרון הקנביס למטרות רפואיות אינן חד משמעיות ולכן יש צורך בזהירות בפירוש המידע לכאן ולכאן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מריחואנה רפואית. עדיין לא חוקית בארה"ב
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים