אבו מאזן לא מחכה לקוורטט: "דבקים בספטמבר"
הרביעייה תתכנס היום שוב, אחרי שבתום ישיבתה הלילה לא פרסמה הודעה משותפת לגבי חידוש המו"מ וכוונת הפלסטינים לבקש מהאו"ם להכיר במדינתם. הנשיא הפלסטיני הבהיר: "דבקים בכוונה לפנות לעצרת הכללית אם המו"מ לא יחודש"
במזרח התיכון עדיין מנסים להבין איזו משמעות יש - אם בכלל - להחלטת הקוורטט שלא לפרסם הודעה משותפת בעקבות ישיבתו הלילה, אבל לפחות הראיס מנסה לשדר כלפי חוץ עסקים כרגיל. נשיא הרשות הפלסטינית, אבו מאזן, אמר היום (ג') כי עמדת הפלסטינים נותרה כשהייתה: "אנחנו דבקים בכוונה לפנות לאו"ם בספטמבר, אם ייכשל הניסיון לחדש את המשא ומתן עם ישראל", הבהיר.
במסיבת עיתונאים עם נשיא יוון בלשכת הנשיאות ברמאללה אמר אבו מאזן: "אנחנו נמצאים בשלב רגיש בכל הנוגע לתהליך השלום במזרח התיכון. אנחנו נמצאים על סף השגת כמה זכויות הנוגעות להקמת מדינת פלסטינית עצמאית והשגת שלום כולל".
אבו מאזן האשים כי "המשא ומתן סובל מקשיים גדולים בשל המשך מדיניות הישראלית של התכחשות להסכמים שנחתמו והתבססות על מדיניות של סחבת וכפיית מציאות לא לגיטימית". לדבריו, "המעשים האלה מאיימים על תהליך השלום וגורמים לאובדן שארי האמון שנותרה בו. לכן אנחנו מצפים מהקהילה הבינלאומית למלא תפקיד בקידום תהליך השלום באמצעות הדגשה כי יש ליישם את ההסכמים שנחתמו ולדבוק בעיקרון שתי המדינות".
נשיא הרשות אמר גם כי יש להדגיש את "הסירוב שבמדיניות ההתנחלות הישראלית". הוא שב ובירך על כל היוזמות לשלום במזרח התיכון, ובכלל זאת יוזמתו של נשיא ארה"ב, ברק אובמה. הוא שיבח גם את עמדות האיחוד האירופי ואת צעדי הקוורטט.
נציגי החברות בקוורטט - מזכירת המדינה האמריקנית הילרי קלינטון, שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב, שרת החוץ של האיחוד האירופי קתרין אשטון ומזכ"ל האו"ם באן קי-מון - נועדו הלילה בוושינגטון, על רקע הקיפאון הממושך במשא ומתן בין ישראל לפלסטינים, ואמורים היו לגבש עמדה מסודרת בנוגע לכוונת הרשות לפנות בספטמבר בצעד חד-צדדי לעצרת הכללית של האו"ם בבקשה שתכיר במדינה פלסטינית. היום צפוי הקוורטט לשוב ולהתכנס.
בעקבות הכינוס הלילה והיעדר הכרזה בסיומו, אמר גורם בירושלים המעורה בנעשה בפורומים המצומצמים כי ישראל
גיבשה הצעה למתווה "מרחיק לכת". לפי שעה, אין לטענה זו אישור רשמי מלשכת ראש הממשלה, אך גורמים מדיניים אמרו כי "היה דיאלוג עם האמריקנים והוחלפו רעיונות והצעות".
גורמים בכירים בירושלים אמרו ל-ynet כי במסגרת הדיאלוג עם הממשל האמריקני, הבהירה ישראל כי לא תסכים למתווה מדיני הכולל את המונח "גבולות 67'", כפי שהוצג בנאומו של אובמה וכפי שהתייחסו אליו האירופים. בנוסף, אמרו הגורמים כי ראש הממשלה בנימין נתניהו הבהיר כי ישראל לא תוכל להיענות לשום יוזמה מדינית בינלאומית שתכלול את המונח הזה.