שתף קטע נבחר

אוכל לכולם: על "מקסימום 24" עם השף אבי ביטון

תשכחו ממטעמי גורמה וחיפוש שפים בריאליטי: המציאות הקולינרית נמצאת בתוכניתו של השף אבי ביטון ב-VOD, "מקסימום 24" - היחידה שעושה חשק להיכנס למטבח

"תגידו יש לנו כוסברה? מה, אין כוסברה? טוב חשבתי שהבאנו כוסברה"; "תכננתי להראות לכם איך מכינים גלידה עם פנקו, אבל אין לי זמן אז לא חשוב פעם אחרת"; "שיט נשרפה לי המגבת... שיט, נשרפה לי המחבת. לא יודע מה יש לי היום כל המטבח נשרף לי". מתי בפעם האחרונה שמעתם אחד או יותר מהציטוטים האלה בתוכניות בישול? ובכן, זה לא קורה. כמעט.

 

לפני כבר יותר משנה שודרה בערוץ האוכל בטלוויזיה "מקסימום 24", סדרת התוכניות של השף אבי ביטון. לאחרונה עלו כל תוכניות הסדרה לשידור גם ב-VOD של הוט, שם גיליתי אותן.

למרבה הפלא, לא מדובר בעוד תוכנית בישול פלצנית-טרחנית, שמנסה להסביר לכם שהיא מתאימה לכל בית, אלא בהפך הגמור: התוכנית הפרקטית והמגניבה ביותר בתחום שיצא לי להכיר.

 

הרעיון מאוד פשוט. לשף ביטון מוקצבות בכל תוכנית 24 דקות בלבד להכין ארוחה מלאה. פעם זו ארוחה רומנטית, פעם אחרת ארוחה לחברים, לפעמים סוג של ארוחת שאריות של דירות רווקים (פרק משעשע במיוחד) ולפעמים אפילו ארוחות משפחתיות או ארוחות לתינוקות.

 

הקסם של ביטון, כמו שאפשר להבין מהציטוטים שהבאנו כאן בראש הדברים, הוא בהתאמת פשטות ההגשה שלו לפשטות המתכונים. עם כל הכבוד לעבודתו במסעדתו המפוארת, הוא לא מתבייש להשתמש במוצרים הפשוטים ביותר שניתן למצוא (סרדינים מקופסת שימורים, התבלינים הפשוטים ביותר שבאמת קיימים בכל בית ועופות או דגים שאפשר לרכוש בכל סופרמרקט). הוא גם לא מתבייש לומר שבזמן המועט שאנחנו מוכנים להקציב להכנת הארוחות שלנו, המקסימום שנגיע אליו (ועדיין, זה לא מעט) יהיה כבדי עוף ביין, פרגיות טעימות או סביצ'ה.

 

במצבנו - נסתפק בזה: בניגוד לכל מיני מאסטרים למיניהם המרצדים בערוצי הטלוויזיה השונים, ביטון לא מחפש את תותח הבישול הבא של ישראל או של אמריקה. הוא כאן כדי להסביר לנו, אותם אנשים שלא נתברכו בכישורי מטבח מפוארים במיוחד, איך אפשר למרות הידיים השמאליות שלנו להכין ארוחות על סף הגורמה - במעט מאוד זמן ואפילו בלי ללכלך יותר מדי כלים (כי אחר כך צריך לשטוף אותם, נו מה).

 

זה אשכרה טעים

פרט להתפעלות אינסופית מיכולות חיתוך הירקות של ביטון במהלך התוכנית, הוא לא מתיימר להראות לנו - כבר אמרנו, בניגוד לשפים טלוויזיוניים אחרים - כמה הוא מוכשר ומדויק ויודע לשלב הכי טוב שאפשר בין המרכיבים, ואתם לא. ההפך הוא הנכון. בגישתו העממית-מגניבה הוא פשוט עושה חשק להיכנס למטבח, לקחת את כל מה שמוצאים במקרר ובארונות, ואשכרה לייצר מזה אוכל אכיל וטעים יותר מפסטה יבשה וחזה עוף במחבת, סביר יותר מעוד חביתה עם גבינה, או מה שזה לא יהיה.


אבי ביטון בפעולה. יאללה, למטבח

 

"לפעמים זה תיק להגיע הביתה ולהתחיל לבשל", מסביר ביטון בחיוך והומור עצמי משובח לצופים, שלא סובלים את העמידה מול הסירים והמחבתות,

ובשורה התחתונה מצליח להוציא את השדים האלה מכל אחד שאוחז בחרדת-מטבח קלה עד בינונית.

 

מומלץ במיוחד הוא הפרק "ארוחה רומנטית", המנפץ ומנתץ את כל מה שחשבתם על ההשקעה האדירה שצריך להשקיע כדי להכין ארוחה מפוארת לבן או בת הזוג שלכם.

 

ב-24 הדקות שלו מצליח ג'ק באוור המקומי שלנו להכין כמעט שלוש מנות מטורפות בלי להזיע ובלי להקפיץ לתקרה אוכל בטכניקות שרק חיים כהן או ההוא עם הקרחת והיין מהחינוכית יכולים. קצת חבל שלא נשאר לו זמן לגלידה עם הפנקו, אבל את זה אנסה בכל זאת לבד בבית, פשוט כי ביטון עשה לי חשק לנסות. יאללה, למטבח. מה כבר יכול לקרות?


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אבי ביטון. הומור עצמי משובח במטבח
לאתר ההטבות
מומלצים