שתף קטע נבחר

עדיין ירוקה: דלעת בלאדי ממולאת

עונת ירקות הבלאדי מתרחשת ממש עכשיו ומוציאה את הקוטפים אל השדות לאסוף תוצרים טריים ומשובחים. השף חוסאם עבאס מספר על דלעת שטרם הבשילה וממלא אותה באורז

הימים הם ימי הבלאדי, ולעונה הזו של השנה - עונת הבלאדי - יש הווי מיוחד, שעובר ונשמר מדור לדור. לכל משפחה מכובדת במגזר הערבי ישנה חלקת אדמה אותה היא מטפחת. בקצה החלקה בונה המשפחה חדרון קטן מעץ, מעין חושה, אותה מרהטים במחצלות וכריות. מדי ערב, כשמתחילה הבריזה והלחות יורדת, מגיעות המשפחות לחושה, קוטפות את ירקות הבלאדי ישר מהשדה ומכינות מהתוצרים הזמינים ארוחות ערב. כחלק מהעניין, התפתחה תרבות אירוח שבמסגרתה משפחות מארחות ומתארחות אצל משפחות מחלקות אחרות.

 

אחד מירקות הבלאדי האהובים עלי היא הדלעת. כששדות הדלעת מתחילים לתת ירק, יוצאות נשות הכפרים לשדות וקוטפות את הירק בעודו ירוק וממלאות אותה בכל טוב. זאת, תוך הקפדה על כך שדלעת אחת תיוותר בשדה ותצמח עד לגודלה הטבעי, מה שמשמר את זרעיה לשתילה בשנה הבאה. כך נעשה בשדות של משפחתי כבר קרוב ל-300 שנה.


היישר מהשדה- דלועים בלאדי (צילום: דניאל בר און)

 

דלעת צעירה ממולאת

המרכיבים: 

1 ק"ג דלעת צעירה (בגודל קישוא)

4 כוסות אורז

1 ק"ג עגבניות בלאדי

2 כפיות מלח

1 כפית פלפל שחור

1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר

1/4 כוס שמן זית

 

אופן ההכנה:
  1.  שוטפים את הדלעות , ומרוקנים את הפנים.
  2. שוטפים את האורז ומוסיפים לו את השמן, מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט, מערבבים היטב.
  3. ממלאים את הדלעות באורז ומניחים בסיר רחב.
  4. מוסיפים לסיר מים עד שיכסו את הדלעות ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.
  5. חותכים את העגבניות לקוביות, מוסיפים לסיר, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים עוד חצי שעה על להבה נמוכה.

 

  • חוסאם עבאס הוא השף של רשת מסעדות "אלבאבור" (אום אל פאחם, יוקנעם וצומת מזרע)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דלעת בלאדי ממולאת
צילום: דניאל בר-און
שף חוסאם עבאס
צילום: דניאל בר-און
מומלצים