שתף קטע נבחר
 

קנס של 80 אלף שקל למשליך פסולת בניין בטבע

ביהמ"ש גזר קנס כספי על נהג משאית שהשליך פסולת בניין מספר פעמים בשטח פתוח בנחל חיק בצפון, ושלל את רישיונו על תנאי. "אין ספק שמדובר בעבירה כלכלית שמטרתה לחסוך בעלויות על חשבון פגיעה בסביבה", צוין בפסק הדין

נהג משאית פסולת שנתפס משליך בשלוש הזדמנויות שונות פסולת בניין באזור נחל חיק בצפון – ישלם על כך ביוקר: בית משפט השלום בחיפה גזר הבוקר (ד') קנס כספי בסך 80 אלף שקל על הנאשם, לצד שלילת רשיונו על תנאי לתקופה של ארבעה חודשים, למשך שנתיים.

 

השופט, דניאל פיש, הרשיע את הנאשם גם בעבירות של השלכת פסולת ומטרד לציבור, וגם בעבירה של ניהול עסק ללא רישיון. בפסק הדין הבהיר השופט פיש כי מהתמונות שהוגשו על ידי המשטרה עלה באופן ברור, שהנאשם שפך כמויות משמעותיות של פסולת במקום מספר פעמים. "אין ספק שמדובר, בין היתר, בעבירה כלכלית שמטרתה לחסוך בעלויות על חשבון פגיעה בסביבה", ציין השופט.

 

בכתב האישום צוין הנאשם השליך פסולת בניין בכמויות גדולות, בשלוש הזדמנויות שונות, בשטח פתוח שאינו מגודר - בוואדי סמוך לנחל חיק. "הנאשם העמיס על משאיתו פסולת בנין המכילה אבנים, צינורות פלסטיק, עפר, ברזלים ריצוף מדרכות ושיירי בטון מרחוב הנשיא בחיפה, השליכם מתוך המשאית לשטח ולכלך את רשות הרבים", נכתב.

 

רק 7 אתרי הטמנה בארץ

עבירות של השלכת פסולת בניין נחשבות לאחת התופעות הקשות עימן מתמודדים אנשי שמירת הטבע בישראל. על פי ההערכות, כ-7.5 מיליון טון פסולת בניין ועודפי עפר מיוצרים מדי שנה בישראל, אך במקום להיטמן באתרים מוסדרים, שם הפסולת לא תסכן את מי התהום ולא תפלוט גזים לאוויר - מרביתה מוצאת את דרכה לשטחים הפתוחים המעטים שנותרו.

 

בפרק מיוחד שהקדיש לנושא מבקר המדינה, מיכה לינדנשטראוס, בשנת 2008, מצא המבקר כי מערך תשתית הטיפול בפסולת הבניין בישראל כמעט ואינם מתפקדים. המבקר כינה זאת בדו"ח - "מכת מדינה" וציין כי מימדי אי-הטיפול בתופעה עולים למדינה עשרות מיליוני שקלים בשנה.

 

אחת הבעיות המרכזיות בתחום הטיפול בפסולת בניין היא העובדה שאין די אתרים לטיפול בה. על-פי נתוני המשרד פועלים כיום 7 אתרי הטמנה מוסדרים לסילוק פסולת יבשה ולטיפול בה - רק שניים מהם במרכז הארץ - שבע תחנות מעבר לפסולת וארבעה מפעלי מיחזור פסולת בניין. כל אלה צריכים כאמור לטפל ב-7.5 מיליון טונות פסולת.

 

בפסק הדין שניתן היום, צין השופט פיש כי חלה מגמה של החמרה ברמת הענישה בשנים האחרונות בגין עבירות של השלכת פסולת וכי הנאשם הינו הבעלים של המשאית ולא נהגה בלבד ולכן העונש גבוה יותר. כמו כן ציין השופט כי לחובת הנאשם עבירות סביבתיות קודמות שבוצעו על ידו תוך כדי שימוש ברכב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פסולת בניין. אילוסטרציה
צילום: קובי קואנקס
מומלצים