שתף קטע נבחר
 

הארנק לוחץ? לבשי שמלת כלה מנייר טואלט

בחורה אחת ממישיגן הוכיחה שעיצוב מחומר מתכלה לשמלת כלה אפשרי בהחלט. אבל, לאלו שלא רוצות לפחד שהשמלה שלהן תיקרע במהלך החופה, קבלו כמה טיפים קטנים להוזלת המחירים, כולל קניית שמלה עם קופוני מבצעים

עייפתן ממחירים מופרכים לשמלות כלה? קבלו את הזוכה בתחרות עיצוב שמלות כלה מנייר טואלט, סוזן ברנן ממישיגן, שעיצבה שמלה שנראית מעולה, מארבעה גלילים בלבד של חומר מתכלה. ברנן זכתה בשבוע שעבר ב-1000 דולרים על בחירת שמלתה למקום הראשון בתחרות, שערך זו השנה השביעית אתר Cheap chic weddings ששם דגש על הפקת חתונות בכמה שפחות כסף.

 

 

במבט ראשון השמלה של ברנן ושל המתחרות שזכו במקומות השני והשלישי, לא נראות כאילו הן עשויות מנייר. חומר הגלם מתברר רק בבחינה יותר מדוקדקת של המרקם. פרט לנייר, המעצבות הצעירות הורשו להשתמש בדבק וחוטים. ברנן הוסיפה לשמלה עליה עבדה כשבוע נוצות, ותווית עם שמה, גם הן עשויות מנייר טואלט.

 

"השתמשתי בטכניקות שמשמשות לתפירת בדים, אבל במקום לתפור לקחתי דבק ונייר דבק, הרבה מהם" אמרה ברנן בת ה-25 לאתר Detroit Free Press. לגבי השאלה מה יקרה אם יישפכו על שמלת הנייר יין או שמפניה היא ענתה: "הנייר סופג די טוב". העיצוב של ברנן נבחר על ידי צוות האתר מבין 800 שמלות אחרות, אולי בגלל ניסיונה הקודם – היא "תפרה" בעבר שמלה משקיות צ'יפס.

 

קשה להאמין שברנן, או מי מהמתחרות אכן תלבש את השמלה לחתונתה, ועוד יותר קשה לחשוב על יישום אפשרות כזו בארץ. נייר אינו באמת חומר מתאים ללבישה כשמזיעים, ובכלל, הוא דליק ביותר וניתן לקריעה בקלות. עם זאת, תחרות עיצובי השמלות של האתר מייצגת קונפליקט של הרבה מתחתנים ומתחתנות: הרצון להיראות מיליון דולר, שמתנגש עם מצבם הכלכלי.

 

נראית כמו הדבר האמיתי. שמלת הנייר.

 

גם זוגות שלא סובלים ממצוקה כלכלית מתרעמים לעיתים, ובצדק, כשמתברר להם כמה עולה שמלת כלה, והמחיר לא בהכרח יורד בהרבה כשמתפשרים על שכירת השמלה לערב אחד. האתר ממליץ בעיקר על שיטות עשי זאת בעצמך, לכלות שיודעות לתפור, בדגש על כך ששמלה פשוטה מיד שנייה יכולה להשתפר פלאים עם תוספות בד או עיטורים שונים.

 

למצוא שמלת מעצבים בארץ ב-500 שקלים

ומה לגבי אלו מאיתנו שלא יודעות להשחיל חוט לתוך המחט? גם במקרה הזה יש אפשרויות רבות לעקוף את המחירים הגבוהים, צריך רק לדעת איפה ואיך לחפש. מי שבוחרת להתחתן בשמלה בצבע שאינו לבן מקלה על עצמה, כי יש מגוון גדול יותר של שמלות ערב או שמלות חגיגיות בשלל צבעים שיעלו פחות, כי הן לא נתפסות כשמלות כלה קלאסיות.

 

אולם, הרוב מעדיפות להתחתן בלבן, וגם לכך יש פיתרונות זולים יותר. לא חייבים ללכת לסטודיו המתמחה בעיצוב שמלות כלה, שם סביר להניח שהמחירים יהיו יקרים, אלא לפנות לחנויות מעצבים קטנות, או אפילו לחנויות מותגים – ופשוט לבקש שמלה לאירוע, בלבן, בלי לומר את המילים "שמלת כלה".

 


אל תהיי עצובה, נמשכן את הבית ונקנה עוד שמלה. (צילום: shutterstock)  

 

המחיר עשוי לצנוח פלאים ברגע שלא מצהירים בקול על המטרה לשמה השמלה נדרשת. וכן, גם רכישה של שמלות יד שנייה באינטרנט אפשרית – הרי סביר להניח שהן נלבשו רק פעם אחת. בסכום שתחסכו תוכלו לפנות לתופרת שתעזור לכם לשפץ את השמלה כדי שתתאים בול לגזרה ולטעם שלכן.

 

אפשרות נוספת שתופסת תאוצה בחודשים האחרונים מתאימה לחובבות תלושי המבצעים בינינו. חברתי הטובה ע' נתקלה בתלוש של המעצבת גלית לוי. התלוש עלה 500 שקלים, לרכישת שמלה מקולקציות קודמות לזמן מוגבל, בעלות 5000 שקלים, כשמי שרוצה שמלה יקרה יותר יכולה להוסיף את ההפרש. מדובר בחוויית קנייה מחשלת, לדבריה, כי האולם בו התרחשה המכירה היה צפוף והומה בנות שרצו לתפוס שמלה בזול.

 

עם זאת, לאחר שפילסה לעצמה דרך בין הכלות לעתיד האחרות, מצאה שמלה לטעמה, במחיר שמאפשר לה, אם תרצה, לרכוש שמלה נוספת. מעצבי שמלות ומותגי אופנה נוספים יוצאים במבצעים דומים מזמן לזמן, כך שמי שפוקחת עין ובחירת שמלה במהירות ובצפיפות לא מלחיצה אותה, יכולה לצאת מורווחת מכל הכיוונים, עם עודף לתיקונים ושיפורים בעת הצורך.

 

מה הטיפ שלכן למצוא שמלת כלה במחיר שפוי? 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברנן מדגמנת את שמלת הנייר שעיצבה.
מה?! יש שמלות כלה בזול?
צילום: shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים