רפורמת עוז לתמורה יוצאת לדרך: 'מהפכה בחינוך'
שר החינוך גדעון סער כינס את מנהלי התיכונים שיישמו את הרפורמה כבר בשנת הלימודים הקרובה - והבהיר כי הזמן קצר והמלאכה מרובה. "זאת הזדמנות היסטורית", אמר למנהלים, שהבהירו: "אנו נחושים להצליח ואם צריך נעבוד גם בלילות"
מירוץ נגד השעון: רפורמת עוז לתמורה יצאה היום (ה') לדרך באופן רשמי, בכינוס בו השתתפו מנהלי התיכונים שאמורים להיות חוד החנית של התוכנית וליישמה באופן מלא כבר בשנת הלימודים הקרובה. המטרה היא שב-1 בספטמבר ייקחו כ-50 בתי ספר חלק בפיילוט.
"זאת הזדמנות היסטורית לחולל מפנה במערכת החינוך בישראל", אמר שר החינוך גדעון סער בכינוס שהתקיים במכון מופת בתל אביב. "בתי הספר המדגימים נבחרו בקפידה ובמידה רבה הרפורמה תקום ותיפול על הצלחתם בשטח. חודש וחצי זהו זמן קצר שיחייב את כולם לשנס מותניים כדי שהרפורמה תצליח ותביא לתרבות ארגונית חדשה בבתי הספר".
על-פי מתווה הרפורמה, המורים בבתי הספר התיכוניים יעברו מ-24 שעות עבודה בשבוע ל-40 שעות, בתמורה לתוספת של 42 אחוז לשכרם. לכך יתווספו תגמולי שכר לפי פרמטרים של תפוקה ותשומות, שלושה אחוזים בגין שחיקת השכר לאורך שנים וכשישה אחוזים תוספת שמוענקת לכל המגזר הציבורי.
"נעבוד במלוא המרץ"
במהלך הכנס קיבלו המנהלים הסברים מפורטים מנציגי משרד החינוך וארגון המורים על השינויים בתנאי ההעסקה, וכן על השיפורים הנדרשים בתחום התשתיות והמבנים. במשרד החינוך הדגישו כי כבר בשבוע הבא יחלו בהשקעה אינטנסיבית בבתי הספר שישתתפו בפיילוט, מתוך מטרה לעמוד בלוח הזמנים הקצר.
צחי לב רן, מנהל תיכון אמית דביר בבית שמש, אמר: "אנחנו נמצאים במירוץ נגד הזמן, אבל נעבוד במלוא המרץ כדי להשלים את הפערים וייתכן שחלק מהשינויים יעשו גם תוך כדי תנועה במהלך שנת הלימודים. המורים בבית הספר שלנו תומכים ברפורמה בצורה מובהקת ואני בטוח שההשקעה הרבה היא כדאית כי הרפורמה תתרום לעלית מעמד המורה וחיזוק מערך ההוראה בישראל".
מנהל אחר אמר במהלך הכינוס: "יש לנו אתגר גדול לעמוד במשימה אבל אנחנו נחושים להצליח ואם צריך נעבוד גם בלילות, העיקר שב-1 בספטמבר נפתח את שנת הלימודים במסגרת הרפורמה עוז לתמורה, שעתידה לעשות מהפכה במערכת החינוך הישראלית".
מי ישתתף בפיילוט?
בין בתי הספר שצפויים להשתתף בפיילוט: גימנסיה הרצליה תל אביב, תיכון בליך ברמת גן,
תיכון חדש רמת גן, תיכון חדש הרצליה, תיכון עמל צפת, תיכון עמל לקייה, הרב תחומי עמל כעביה טרבאש, תיכון חדרה, תיכון גדרה, התיכון השש שנתי באריאל, מקיף א' אשדוד, מקיף ד' אשדוד, מקיף ה' אשדוד, אורט מעלה אדומים, אורט רמת יוסף בת ים, אורט רמת הבונים בת-ים, תיכון בן צבי קריית אונו, תיכון הנרי רונסון אשקלון, תיכון ביר אל-מכסור, תיכון גרוס קריית גת, אורט אפרודיטה אשקלון, אורט בנימינה, אורט מעלות, אולפנא אמי"ת בבאר שבע ואמי"ת דביר בבית שמש.
עם זאת, יש לציין שמדובר רק בבתי ספר שהם בעלי פוטנציאל כניסה לרפורמה, וההחלטה הסופית לגביהם תתקבל בימים הקרובים. כל בית ספר יתבקש לקיים הצבעה של מורים בבתי הספר שיתנו את הסכמתם לנושא. התנאי לכניסה לרפורמה הוא תמיכה של 75% מהמורים בבית הספר בכניסה למהלך.