שתף קטע נבחר
 

השבוע בבורסה: המדדים המובילים רשמו ירידות

בסיכומו של שבוע, רשמו מדד המעו"ף ומדד ת"א 100 עליות של 1% ו-0.7% בהתאמה, מדד הבנקים עלה ב-0.6%, מדד הנדל"ן ירד ב-1.1% ומדד מניות הטכנולוגיה עלה ב-0.7%. בלטה לטובה מניית פרולור ביוטק שעלתה בכ-21% ומנגד בלטו לשלילה מניות אלביט הדמיה ולייבפרסון שירדו בקרוב ל-10%

בדומה לשבועות הקודמים, שבוע המסחר האחרון בשוק המקומי, הושפע מהידיעות השליליות מעבר לים, ובין היתר ממשבר תקרת החוב ונתוני המאקרו בארה"ב, המשך נתוני אינפלציה גבוהים בסין והתגברות החשש לקריסת חלק ממדינות גוש האירו (כאשר השבוע "כיכבו" בכותרות איטליה ואירלנד). בסיכומו של שבוע, שהיה משופע בהצעות רכש לחברות שונות בבורסה המקומית ובפרמיות גבוהות ממחיריהם בבורסה, רשמו מדדי המניות המובילים ירידות שערים, והכל תוך המתנה לחדשות חיוביות יותר מארה"ב וחו"ל.

 

 

שבוע המסחר נפתח ביום א' על רקע ירידות שערים בבורסות בארה"ב עקב פרסום נתוני תעסוקה חלשים מאוד של המשק האמריקאי בחודש יוני, ובין היתר שיעור אבטלה של כ-9.2% ותוספת של 18 אלף משרות חדשות בלבד לעומת צפי לכ-100 אלף משרות חדשות.

 

ירידות אלו, בתוספת ראיון שהעניק נגיד בנק ישראל בסוף השבוע החולף, ובמסגרתו ציין כי להערכתו הצמיחה במשק הישראלי בחצי השנה השני של 2011 תהיה נמוכה מהצפוי, אמורים היו להוביל אף את השוק המקומי לפתיחה שלילית. אולם, באופן מפתיע, רשמו מדדי המניות המקומיים עליות שערים קלות, בין היתר לאור 2 עסקאות במסגרתן נמכרה השליטה בחברת אופיר אופטרוניקה לחברת ניאופרט האמריקאית ובחברת קמור מוטורס (יבואנית BMW בישראל) לדלק רכב, בפרמיה של עשרות אחוזים ביחס למחיריהן בשוק.

 

יום המסחר השני של השבוע, נפתח על רקע ירידות שערים בבורסות המזרח הרחוק ובצל הודעת ה-ECB על הרחבת קרן הסיוע האירופאית והכללתה אף של איטליה במסגרתה. הודעה זאת, זעזעה את שווקי העולם, לאור החשש להיקלעות איטליה, הכלכלה השלישית בגודלה באירופה, שגדולה פי כמה וכמה מכלכלות יון ופורטוגל יחדיו, למשבר חוב.

 

זעזוע זה, בתוספת פרסומים על מסיבת עיתונאים דרמטית שיערוך הנשיא האמריקאי ברק אובמה בערבו של יום עקב חוסר ההצלחה להגיע להסדר להעלאת תקרת החוב בארה"ב, גררו את שווקי המניות בארץ ובעולם לירידות שערים חדות. עוד נציין, כי במהלך יום המסחר, פורסם דו"ח של משרד האוצר במסגרתו נמסר כי חלה האטה בפעילות הריאלית במשק המקומי ברבעון השני של שנת 2011 לעומת הרבעון הראשון, ובפרט מורגשת האטה של ממש בשוק הנדל"ן.

 

יום ג' נפתח על רקע ירידות שערים חדות בשווקי ארה"ב והמזרח, עקב החשש להיגררות איטליה למשבר חוב שיעיק על השוק האירופאי כולו ועקב החשש מחדלות פרעון של ארה"ב במידה ולא תועלה תקרת החוב עד לתחילת חודש אוגוסט.

 

חששות אלו התבטאו היטב בתחילתו של יום המסחר, שבמסגרתו נרשמו ירידות שערים של 1.5% במדדי המניות המקומיים המובילים ובעולם כולו, אולם לקראת צהרים השתנתה כליל המגמה לאחר שממשלת איטליה הודיעה על "הצלחה" בהנפקת "מק"מ" לשנה בהיקף של כ-6.75 מיליארד אירו (אם כי בריבית של כ-3.65% לעומת ריבית של כ2.15% בלבד לפני חודש). ידיעה זאת, גרמה להיפוך המגמה בשווקים, ומדדי המניות המקומיים המובילים סיימו את יום המסחר בעליות שערים של כרבע אחוז.

 

יום ד' נפתח בצל ירידות שערים בסיום המסחר בבורסות ארה"ב, עקב הורדת דרוג החוב של אירלנד לרמת אג"ח זבל על ידי סוכנות הדירוג הבינ"ל מודיס. במסגרת כל יום המסחר, שמרו מדדי המניות המובילים על יציבות יחסית וסיימו את יום המסחר הרביעי של השבוע כמעט ללא כל שינוי. במסגרת יום המסחר בלטה לטובה מניית דלק ישראל שעלתה

בכ-12% לאחר פרסום הצעת לרכישת מניותיה על ידי חברת האם (קבוצת דלק) בפרמיה של 10% מעל מחירה הבורסאי.

 

בערבו של יום ד', נשא נגיד הפדרל ריזרב האמריקאי, בן ברננקי, נאום בו ציין כי להערכתו ההאטה האחרונה בתעסוקה ובפעילות הכלכלית בארצות הברית נובעת ברובה מגורמים נקודתיים וזמניים, אולם הרפיון בכלכלת ארה"ב עלול להתארך ולחצים דפלציוניים עלולים להמשיך ולצוץ. לפיכך, סבור הפד כי במצב דברים זה, גם הותרת הריבית במשק האמריקאי בשיעור 0% לא בהכרח לסייע, ולכן ייתכן והפד יצטרך לנקוט במספר צעדים מוניטריים נוספים דוגמת הוצאתה לפועל של תוכנית הרחבה כמותית (רכישת אג"ח אמריקאי ממשלתי בהיקף נרחב) - שלישית במספר.

 

נאום זה, שבשורה התחתונה פותח את האופציה להוצאתה לפועל של 3QE, שלח את השווקים בארה"ב ובעולם לעליות שערי חדות, שנחלשו בהמשך המסחר

 

יומו האחרון של המסחר נפתח על רקע נאומו של נגיד הפד, אך בעיקר בצל אזהרת סוכנות הדרוג הבינלאומית מודי'ס כי ארה"ב עלולה לאבד את דרוג החוב המושלם שלה במידה ולא תועלה תקרת החוב עד תחילת חודש אוגוסט. במהלך המסחר נרשמו ירידות שערים, שהתמתנו לקראת סוף היום כך שמדדי המניות המובילים המקומיים סיימו את היום כמעט ללא שינוי.

 

בסיכומו של שבוע, רשמו מדד המעו"ף ומדד ת"א 100 עליות של 1% ו-0.7% בהתאמה, מדד הבנקים עלה ב-0.6%, מדד הנדל"ן ירד ב-1.1% ומדד מניות הטכנולוגיה עלה ב-0.7%

 

בסיומו של שבוע, בלטה לטובה מניית פרולור ביוטק שעלתה בכ-21% ומנגד בלטו לשלילה מניות אלביט הדמיה ולייבפרסון שירדו בקרוב ל-10%.

 

אפס הנפקות בשוק האג"ח

בשוק אג"ח הממשלתיות היינו עדים לשבוע רגוע יחסית, כאשר לצד עליות קלות בחלקו הקצר של העקום נרשמו עליות של כחצי אחוז בחלקו הבינוני והארוך. באופן דומה, באפיק הממשלתי הצמוד היינו עדים לעליות שערים קלות בחלקו הקצר של העקום שהלכו והתחזקו בחלקו הבינוני והארוך.

 

בשוק אג"ח הקונצרני, היינו עדים לשבוע חיובי נוסף, כאשר.בסיכומו של שבוע רשם מדד התל בונד 20 עליה של 0.4% ובמקביל מדד התל בונד השקלי רשם עליה של 0.5%. לסיום, בהמשך לרגיעה בשוק ההנפקות בתקופה האחרונה, לא נערכה השבוע ולו הנפקה אחת.

 

הכותבים הם מנהל ההשקעות הבכיר ואנליסט באדמונד דה רוטשילד שרותי השקעות בע"מ ("החברה"), העוסקת בניהול השקעות ובשיווק השקעות. אין באמור משום הצעה, המלצה ו/או שידול לרכישה ו/או החזקה ו/או מכירה של ני"ע כלשהם. הכותב, החברה ו/או חברות קשורות שלה, ו/או קרנות נאמנות שבניהולן, עובדיהן,נושאי משרה, בעלי שליטה בהם, עשויים להחזיק לרכוש ו/או למכור ני"ע המתוארים בכתבה ו/או שיש להם זיקה אחרת לני"ע, כולם או חלקם, אחרי, במהלך או לפני פרסום הכתבה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבורסה בת"א
צילום: דנה קופל
מומלצים