דיווח: FBI חוקר אם "ניוז-קורפ" האזינה בארה"ב
החשדות כי גורמים מטעם הצהובון "ניוז אוף דה וורלד" ניסו להשיג פרטים אישיים על הרוגי הפיגועים ב-2001 ובני משפחותיהם, עוררה את הקונגרס ואלה הכניסו את הבולשת הפדרלית לתמונה. רופרט מרדוק יופיע לשימוע בבריטניה
הבולשת הפדרלית האמריקנית נכנסת לתמונה: גורם ב-FBI אמר הערב (יום ה') כי הארגון פתח בחקירת החשדות לפיהם עיתוניו של איל התקשורת, רופרט מרדוק, ניסו להשיג פרטים על קורבנות פיגועי 11 בספטמבר בדרכים לא חוקיות.
מדובר בהסתבכות נוספת של תאגיד התקשורת "ניוז-קורפ" בראשותו של מרדוק, הנתון תחת מתקפה מאז התפוצצה פרשת ההאזנות בצהובון "ניוז אוף דה וורלד" לפני כשבוע. מחלקת המשפטים האמריקנית וכמוה ה-FBI לא הגיבו רשמית לדיווח. גם ניוז-קורפ שומרת על שתיקה.
פרשת ההאזנות - הכותרות האחרונות ב-ynet:
- השלכות השערורייה: ממשלת בריטניה נגד מרדוק
- בריטניה: מאבטחי המלכה שוחדו תמורת מידע?
- סוף העולם הגיע: נו ניוז אוף דה וורלד
- קמרון ימנה ועדת חקירה: העיתונות לא מעל החוק
החשדות על פעילות לא חוקית מצד ניוז אוף דה וורלד קיימים זה כמה שנים, אולם הקש ששבר את גב הגמל והוביל לסגירתו, היתה החשיפה כי חוקר פרטי שפעל מטעם הצהובון שיבש את חקירת חטיפתה ורציחתה של הנערה מילי דאולר - שזעזעה את בריטניה ב-2002 - באמצעות האזנות למכשיר הטלפון שלה. ההאזנות הפילו את משטרת לונדון בפח והובילו את משפחת דאולר להאמין כי בתם עדיין בחיים.
מיד אחרי התפוצצות הפרשה, החלו לצוף בבריטניה דיווחים רבים נוספים על תרבות ההאזנות המפוקפקת שקיימת בצהובון. בין היתר נכתב כי הוא ניסה להשיג פרטים אישיים על הרוגי הפיגועים ברכבת התחתית של לונדון ב-2005, על חיילים בריטים שנהרגו בעיראק ובאפגניסטן, על ראש הממשלה לשעבר גורדון בראון ואפילו על המלכה אליזבת ומשפחתה. בנוסף, עלה חשד חמור עוד יותר, לפיו עיתוניו של מרדוק נהגו לשחד שוטרים ומאבטחים של דמויות ציבוריות, ובראשן המלכה, בתמורה למידע.
בכל הנוגע לחשד להאזנות לקורבנות 11 בספטמבר ובני משפחותיהם, עלתה הדרישה לחקירה כבר שלשום על-ידי הסנאטורים הדמוקרטים ג'יי רוקפלר וברברה בוקסר. מאז התווספו לדרישה עוד סנאטורים וצירים בבית הנבחרים ובהם הרפובליקני פיטר קינג, העומד בראש הוועדה לביטחון פנים בקונגרס. החשד להאזנות לקורבנות אמריקנים חמור ומורכב יותר שכן מדובר בעבירות פלילות שביצע לכאורה עיתון בריטי מעבר לאוקיינוס ומחוץ לתחומי הממלכה.
מרדוק וברוקס יבואו לשימוע
מרדוק ובכירי ניוז-קורפ נתונים מאז חשיפת הפרשה תחת לחץ אדיר, ונאלצו בין היתר לוותר על השלמת רכישת רשת "סקיי" בסכום עתק של כ-19 מיליארד דולר. בלונדון מתייחסים להסתלקותו של מרדוק מהעסקה כהשפלה של ממש עבור איל התקשורת האוסטרלי, שכן מדובר באחת העסקות הגדולות ביותר שהתכוון לבצע. הדבר הוביל גם להמשך הירידות במניות ניוז-קורפ וסקיי זה היום השישי ברציפות.
רשת "FOX" השמרנית אף היא בבעלות "ניוז-קורפ"
ראש ממשלת בריטניה, דיוויד קמרון, בירך על החלטתו של מרדוק לוותר על העסקה והודיע מצדו על הקמת ועדת חקירה פרלמנטרית שתהיה רשאית לזמן עדים ולחקור אותם תחת שבועה. הוועדה צפויה לחקור תחילה את שיטות העבודה, תרבות הניהול והאתיקה בעיתונות הבריטית בכללותה, יחסיה עם המשטרה וכישלון המערכות הרגולטוריות. עבודת הוועדה צפויה להימשך כשנה ורק לאחר מכן היא צפויה לעבור ולהתמקד בשערוריית ניוז אוף דה וורלד ובפרקטיקות העבודה בעיתונים אחרים של מרדוק כמו "הסאן" ו"סאנדיי טיימס".
מוקדם יותר היום הודיעו רופרט מרדוק ובנו ג'יימס כי יופיעו בפני חברי הפרלמנט הבריטי כדי לענות על שאלות בפרשת ההאזנות. השניים סירבו בתחילה להופיע לשימוע, אולם שינו את עמדתם בעקבות זימון רשמי שקיבלו מוועדת התקשורת בפרלמנט. גם רבקה ברוקס, בכירת ניוז-קורפ ועורכת ניוז אוף דה וורלד לשעבר, תופיע לשימוע. ברוקס עומדת בלב הביקורת בפרשת ההאזנות יחד עם עורך העיתון שקדם לה, אנדי קולסון.
עד-כה נעצרו בפרשת ההאזנות תשעה חשודים, בהם קולסון והעורך בפועל של הצהובון לשעבר, ניל וויילס. יצויין כי זו הפעם הראשונה זה 20 שנה שוועדת התקשורת הבריטית מזמנת בכירי מדיה לשימוע. בפעם האחרונה זומנו בניו של המיליארדר רוברט מקסוול להעיד בעקבות מותו המסתורי ב-1991.