אלי רייפמן הורשע בקבלת דבר במרמה וזיוף
שופט בית המשפט המחוזי: "בשני מקרים שונים קיבל הנאשם במרמה 6.3 מיליון דולר. לשם ביצוע העבירות זייף הנאשם מסמכים ועשה בהם שימוש לקידום התוכנית שהגה ומימש - הכל על בסיס מיומנותו וניסיונו בשוק ההון בארץ ובחו"ל"
בית המשפט המחוזי בתל אביב הרשיע הבוקר את מייסד אמבלייז, אלי רייפמן, בעבירות של קבלת דבר במרמה, זיוף ושימוש במסמך מזוייף.
- לעמוד הפייסבוק של ynet כלכלה וצרכנות
- אלי רייפמן: "אתבע את המדינה בגין מאסרי שווא"
- אלי רייפמן: "להחזיר חובות זה דבר קדוש"
- רייפמן לא מוותר: מבקש לבטל את ההליך הפלילי
על פי כתב האישום, שהוגש בסוף שנת 2009, רייפמן נשא ונתן עם חברת וינטון קפיטל הולדינגס על קבלת הלוואה בסך 3 מיליון דולר, וכתנאי למתן ההלוואה דרשה חברת וינטון כי הנאשם יעמיד כבטוחה להלוואה 9 מיליון מניות של חברת אמבלייז שרייפמן טען כי נמצאות בבעלותו.
מכתב האישום עולה כי סמוך ל-17.2.09 גמלה בליבו של רייפמן ההחלטה לרמות את חברת וינטון בכך שייצור מצג שווא לפיו בבעלותו 9 מיליון מניות המוחזקות עבורו על-ידי נאמן, וכן טען רייפמן בפני וינטון כי אינו יכול לגלות את שם הנאמן וכי זהותו של הנאמן ידועה אך ורק לו ולעו"ד דורון אפיק, אשר שימש כנאמן להסכם ההלוואה.
בהמשך, כאסמכתא וכראיה לקיומן של המניות, זייף רייפמן מסמך הנחזה להיות חתום על-ידי אנדרו דאימונד, נציג חברת J.M. FINN & CO (חברת ברוקרים באנגליה), בו נרשם בכזב כי ביום 17.2.09 החזיקה חברת J.M.FINN & CO בחשבונו של הנאשם לפחות 9 מיליון מניות של חברת אמבלייז.
רייפמן מואשם כי את המסמך המזויף העביר הנאשם אל אפיק, על-מנת שיצרפו להסכם ההלוואה, וכי ביום 18.2.09, בהתאם להסכם ובעקבות מצג השווא, ועל סמך המסמך המזויף, קיבל מחברת וינטון, סכום של 3 מיליון דולר והתחייב להשיבם לחברת וינטון עד ליום 11.4.09 בתוספת עמלה.
לא היו בתקופה הרלוונטית מניות אמבלייז
השופט דוד רוזן קבע כי משהוכח שבבעלות הנאשם לא היו בתקופה הרלוונטית מניות אמבלייז, ובוודאי שחברת JMFINN לא החזיקה מניות אמבלייז עבורו, נתמלאו יסודות העבירה, וכי התוצאה המסתברת ההגיונית היחידה הינה שרייפמן הציג מסמכים מזוייפים, וכי מסקנה זו מתיישבת עם כלל התמונה הראייתית שצויירה בבית המשפט.
"בענייננו, בשני מקרים שונים קיבל הנאשם במרמה מיליוני דולרים, ליתר דיוק - 6.3 מיליון דולר. לשם ביצוע העבירות זייף הנאשם מסמכים ועשה בהם שימוש לקידום התוכנית שהגה ומימש - הכל על בסיס מיומנותו וניסיונו בשוק ההון בארץ ובחו"ל", כתב השופט רוזן.