שתף קטע נבחר

 

עבודות שירות לניצול שואה שדרס למוות אשה

עבירת התנועה הראשונה של מיכה האושנר, בן 88 מראשל"צ, היתה כשלא עצר במעבר חציה ודרס למוות את קלרה שוורץ ז"ל. השופטת התחשבה גם בשירותו בפלמ"ח ולא שלחה אותו לכלא

העבר הצבאי בפלמ"ח מסייע גם יותר מ-60 שנה אחרי שדוד בן-גוריון הורה על פירוק פלוגות המחץ: נהג בן 88, שגרם למותה של אשה שחצתה כביש במעבר חציה בראשון-לציון, נידון היום (א') ל-300 שעות עבודה לתועלת הציבור, תשעה חודשי מאסר על תנאי ושלילת רישיון לצמיתות. בית המשפט לתעבורה בפתח-תקווה התחשב בגילו של הנהג ובהיותו ניצול שואה ולוחם בפלמ"ח, ובכך שלא היו לו עבירות תנועה בעבר.

 

בכתב האישום, שהוגש על-ידי פרקליטות מחוז מרכז נגד הנהג - מיכה האושנר בן 88 מראשון לציון - נטען כי בפברואר אשתקד הוא נהג ברכבו ברחוב קק"ל בראשון לציון, ממערב למזרח. באותה עת חצתה קלרה שוורץ ז"ל את הכביש במעבר חציה, תוך שהיא נעזרת במקל הליכה. האושנר פגע באשה, שנפצע באורח קשה. שבוע לאחר מכן היא נפטרה. בכתב האישום נטען עוד כי הנהג הקשיש הבחין בהולכת הרגל באיחור ניכר ולא בלם בזמן.

 

במסגרת עסקת טיעון הודה והורשע האושנר בגרימת מותה ברשלנות של שוורץ. הוא נשלח לקבלת תסקיר שירות המבחן, שהמליץ להטיל עליו עונש של שעות עבודה לתועלת הציבור. לאחר הרשעתו, טענו בפרקליטות כי הם לא ידעו שלשוורץ יש קרובי משפחה ולכן ביקשו לשנות את הסדר הטיעון ובמקום קנס להטיל עליו תשלום פיצוי לאחייניותיה של האשה שנהרגה.

 

בדיון סיפרה אחת האחייניות: "החיים של הדודה שלי שווים הרבה מכל פיצוי. אין ספק ששום סכום לא יחזיר את דודתי לחיים. אני מסכימה לפיצוי".

 

בנו של האושנר סיפר בדיון כי אביו הגיע לישראל לבד, לאחר שאיבד את כל משפחתו בשואה. הבן סיפר כי אביו נלחם באירופה ולאחר מכן היה לוחם בפלמ"ח: "הוא דאג ללמד אותנו דרך ארץ בנהיגה. 65 שנים הוא נוהג ולא פגע באיש ולא צבר עבירות תנועה. אבא מתייסר מהמקרה ואנו מביעים תנחומים למשפחה. ניסינו לחפש את קרובי משפחתה ואין לי ספק שאבי היה מסייע במידת האפשר. אבי כבר בא על עונשו".

 

בגזר הדין כתבה השופטת רחל טאובר: "אין ספק כי פגיעה בהולכת רגל במעבר חציה זו אחת מהעבירות החמורות ביותר בפקודות

 התעבורה. אולם אני לא יכולה להתעלם מכן שהנאשם נוהג 65 שנים, הוא בן 88 ואין עבר תעבורתי כלל ועיקר. לא הייתי מהססת לשלוח את הנאשם למאסר מאחורי סורג ובריח, שכן פגיעה בהולכת רגל מחייבת ענישה מרתיעה גם למען יראו ויראו".

 

השופטת הוסיפה: "עם כל ההבנה, הצער והכאב של משפחת הקורבן, עדיין איני יכולה להתעלם מהנאשם, שהוא ללא ספק אדם נורמטיבי, ניצול שואה עם נסיבות חיים קשות שמצדיקות התחשבות והבנה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ארכיון
צילום: גדעון קלבנסקי
מומלצים