שתף קטע נבחר
 

הבורסה ננעלה בירידות; ת"א 100 איבד 0.23%

מדד ת"א 25 ננעל כמעט ללא שינוי ומדד בלו-טק ירד ב-0.94%. מנגד, מדד נדל"ן עלה ב-0.28%. "כלכליסט" חשף הבוקר כי חוקרי רשות ני"ע החרימו מסמכים ממנופים והורו על מעצר בית לג'קי בן זקן ואיתן אלדר. אפריקה עלתה ב-2.1% אחרי השלמת המימון למגדל היובל

המסחר בבורסה בתל אביב הסתיים היום (א') במגמה מעורבת אחרי העליות שנרשמו ביום שישי האחרון בוול סטריט, ובשעה שהמשקיעים מכל העולם ממתינים להתפתחויות בדיונים על העלאת תקרת החוב של ארה"ב.

 

מדד תל-אביב 25 ירד ב-0.02% ל-1,251.14 נקודות; מדד תל-אביב 100 ירד ב-0.23% ל-1,135.58 נקודות ומדד בלו-טק ירד ב-0.94% ל-281.44 נקודות. מנגד, מדד נדל"ן עלה ב-0.28% ל-318.81 נקודות. 

 

"יש היום ירידה במחזורי המסחר – גם בהשוואה לימי ראשון. התנועות בשוק אקראיות לחלוטין ללא כיוון ברור" מסר ל"כלכליסט", קובי פלר, מנהל ההשקעות הראשי של בית ההשקעות כלל פיננסים. "בשוק ממתינים לעונת הדוחות בארה"ב והדיונים על העלאת תקרת החוב. בנוגע למדד המחירים לצרכן אין השפעה על שוק האג"ח. הזרים רוכשים איגרות חוב מסוג שחר, במחזורים ערים" הוסיף פלר. בנוגע לפדיונות בקרנות אמר כי "בקרנות הנאמנות אין בפדיונות ואין גיוסים - יש גיוסים בעיקר בקרנות המק"מ".

 

הלמ"ס שבה ומעדכנת את אומדני הצמיחה במשק וכעת היא מעריכה שברבעון הראשון של השנה צמח המשק בשיעור שנתי של 4.6% - זאת לעומת צמיחה שנתית של 4.8% באומדן הקודם שפורסם על ידה לפני חודש. במקביל, עדכנה הלמ"ס מעט כלפי מעלה את נתוני הצמיחה לרבעון האחרון של השנה שעברה, מ-7.6% ל-7.7%. עוד מציינת הלמ"ס כי ברבעון הראשון השנה גדל התוצר של הסקטור העסקי בשיעור שנתי של 5.2%, לעומת 5.5% באומדן מהחודש שעבר.

 

תעשיית קרנות הנאמנות מסכמת שבוע נוסף של פדיונות, אך עדיין בקצב נמוך יחסית מהקצבים הגבוהים של חודשים מאי ויוני. בסיכום שבועי רשמו קרנות הנאמנות המסורתיות פדיונות של כ-500 מיליון שקל. כך, עפ"י אומדנים והערכות שבוצעו ע"י כלכלני מיטב.

 

סיבה נוספת לאופטימיות בשווקים סיפקו תוצאות מבחני הלחץ. רשות הבנקים האירופית הודיעה ביום שישי האחרון כי שמונה בנקים לא צלחו את מבחני הלחץ בעקבות חוסר של 2.5 מיליארד אירו בהון העצמי. תוצאות אלה היו טובות יותר מההערכות בשוק.

 

בשישי פורסם מדד המחירים לצרכן לחודש יוני, שעלה ב-0.4%, בהתאם לציפיות. יאיר דרורי, האנליסט הראשי של חברת ניהול התיקים תכלית-דיסקונט, אמר: "גם אם מחירי הדיור יירדו בשנה-שנתיים הקרובות, לא צפויה להיות לכך השפעה ממתנת משמעותית על מדד המחירים לצרכן. זאת, מאחר שמחירי השכירות, המשפיעים על המדד, אינם צפויים לרדת, עקב המתנתם של רוכשי דירות אשר 'יושבים על הגדר' ותורמים לביקוש בשוק השכירות".

 

כלכלני בנק הפועלים ממשיכים להחזיק בדעה חיובית כלפי שוק המניות המקומי, "וזאת נוכח רמות המחירים הנוחות להשקעה, אליהן הגיעו מניות רבות, ועל רקע הסביבה הכלכלית המקומית, שעודנה חיובית, גם אם קיים צפי להאטה מסוימת בצמיחה בחודשים הקרובים".

 

מנגד, כלכלני בנק לאומי סבורים כי "בטווח הקצר ימשיך המסחר בשוק המניות המקומי להתאפיין בדשדוש תוך תנודתיות גבוהה, על רקע מגמת המסחר מעבר לים, הסביבה הגיאופוליטית ומחזורי המסחר הנמוכים שמאפיינים את חודשי הקיץ.

 

סוכנות הדירוג S&P הזהירה בסוף השבוע כי בכוונתה להוריד את דירוג האשראי של ארה"ב, העומד על AAA, בתקופה הקרובה - עקב סיכון הולך וגובר להיווצרות קיפאון במדיניות - שיימשך גם לאחר שיושג הסכם לטווח הקצר להעלאת תקרת החוב.

 

גורו ההשקעות מארק פאבר, שחזה את קריסת הבורסות ב־1987, שוב פסימי ולא חסרות לו סיבות. בראיון ל"כלכליסט" מהיר פאבר מזהיר מפני משבר נוסף בארה"ב אם הגירעון לא יטופל, טוען שיוון היתה צריכה להיזרק מגוש היורו כבר לפני שנתיים, ומודאג מההאטה בסין.

 

מניות במרכז

חוקרי רשות ניירות ערך פשטו בשבוע שעבר על משרדי חברת מנופים באשדוד, במה שמסתמנת כחקירה הגדולה של הרשות מאז פרשת פסגות, ותחת היו"ר החדש שמואל האוזר, כך חשף הבוקר "כלכליסט".

 

הלחץ מצד בעלי המניות של ביוסל לחלק את מניות פרוטליקס דיבידנד בעין לא נושא כל פרי לפי שעה: בהנהלת החברה למסקנה כי לעת עתה לא לשנות את הסטטוס בו היא מחזיקה במניות פרוטליקס, כלומר לא להיענות להצעת בעלי המניות לחלק את מניות פרוטליקס בה היא מחזיקה בשיעור של 16.9% כדיבידנד בעין. מעבר לכך, החליטה החברה לגוון את פעילותה בהשקעה מינורית יחסית בסטארט אפ מתחום מדעי החיים.

 

חברת מרדכי אביב תעשיות בנייה קיבלה בסוף השבוע מכתב מרשות ניירות ערך הנוגע לאי סדרים בכל הנוגע להליך אישור הדוחות הכספיים של החברה לרבעון הראשון לשנת 2011. רשות ניירות ערך טענה במכתב ששיגרה לחברה כי היא אינה מקיימת את סעיף 115 לחוק החברות הנוגע לעניין הרכב חברי ועדת הביקורת בדירקטוריון החברה.

 

קבוצת ברן הפעילה בישראל בתחום התשתיות האורכיות, דיווחה ביום חמישי אחרי נעילת המסחר בבורסה כי קיבלה מרכבת ישראל הסכם מסגרת לביצוע מטלות ניהול תאום ופיקוח ושירותים הנדסיים. פעילות ברן במסגרת הפרויקט מתוכננת להתבצע באופן מיידי החל מחתימת ההסכם ועד 2018 לערך; ההכנסות עשויות להגיע לכ-12 מיליון שקל בשנה.

 

ספקית הגז המצרית EMG המוחזקת בין השאר על ידי אמפל, הודיעה ביום חמישי ללקוחותיה, ובראשם חברת החשמל, כי הנזק שנגרם בפיגוע האחרון נוגע רק למקטע שמוביל גז לישראל.

 

אפי פיתוח מקבוצת אפריקה ישראל שבשליטת לב לבייב, הודיעה ביום חמישי כי אלכסנדר חלדיי פורש מתפקיד יו"ר החברה הבת אפי רוסיה. ביום שישי הודיעה אפי פיתוח כי היא רוכשת את חלקה של עיריית מוסקבה בקניון אפימול תמורת 180 מיליון דולר.

 

טבע הגיעה בסוף השבוע לפשרה עם חברת התרופות אמג'ן שיאפשר לטבע לשווק גרסאות גנריות של התרופות Neupogen ו-Neulasta שנועדו למנוע זיהומים אצל אנשים שמטופלים בכימותרפיה, בנובמבר 2013 לכל המאוחר.

 

אלביט הדמיה הודיעה היום כי השלימה את הצעת הרכש בקרן ההשקעות בנדל"ן,EDT האוסטרלית, בשווי 1.4 מיליארד דולר. אלביט השלימה את הצעת הרכש שעשתה באמצעות חברה בת שלה, EPN במרץ 2011, עבור כל היחידות בקרן EDT שעוד לא מוחזקות על ידי EPN.

 

החברה בת של אולימפיה, נאנט נדל"ן דיווחה היום על מכירת 55% ממניותיה ב-EDR בתמורה ל-7.5 מיליון יורו. כעת תחזיק קרן רוטשילד בכל מניותיה של EDR ההולנדית. נציין כי אין קשר בין מהלך המימוש של נאנט נדל"ן לבקשת החברה האם אולימפיה להסדר חוב.


פורסם לראשונה 17/07/2011 10:14

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים