שתף קטע נבחר

צילום: AP, Getty Images imagebank

משט הסיוע לעזה "עגן" בסופו של דבר - בדמשק

בשנה שעברה רצתה הפעילה הלבנונית סמר אל-חאג' להפליג לרצועה, אך נבלמה. השנה היא מצאה יעד קרוב ונוח יותר וגם משטר שיקבל אותה בזרועות פתוחות. הספינה הוחלפה באוטובוסים ו"נשות מרים" באו לדמשק להזדהות עם אסד

"משט הסיוע" הגיע בסופו של דבר - לסוריה: שמונה אוטובוסים ובהן כ-400 נשים לבנוניות הגיעו הבוקר (יום א') לסוריה כדי להביע את הזדהותו עם המתחולל במדינה. אלא שבניגוד אולי למצופה, אותן נשים באו לדמשק כדי להביע תמיכה במשטרו של נשיא סוריה, בשאר אסד, ולא עם המפגינים הקוראים לרפורמות דמוקרטיות ואזרחיות.

 

 

מסע ההזדהות עם אסד, שזכה לכינוי "מסע מרים", התחיל כיוזמה ימית עוד בשנה שעברה.

 בחודש יוני 2010 התכוונו הנשים להפליג עם הספינה "מרים" מלבנון לרצועת עזה אך נבלמו. כעת, ביקש הארגון יעד נוח וקל יותר להשגה ויצא בדרך היבשה לסוריה כדי לתמוך באסד על-רקע "המזימות" נגדו.

 

הנשים נאספו בשעה 07:00 במלון "גלריה" בביירות ומשם יצאו באוטובוסים לבקעת הלבנון. דוברת הארגון, סמר אל-חאג', הביעה את שביעות רצונה מהתנהלות העניינים. "שירותי הביטחון הלבנונים והסורים הקלו בצורה משמעותית על השיירה בגבול ובירכה אותה", היא סיפרה בראיון לרשת "אל-מנאר" של חיזבאללה. "קיבלו אותנו בצורה מרגשת עם הגיענו לאדמת סוריה. אנו, נשות מרים, בוכות אך ורק בשמחות והיו דמעות של שמחה".


התקבלו בדמעות עם חציית הגבול. "נשות מרים" בסוריה

 

את פניהן של "נשות מרים" קיבלו בין היתר נשים סוריות וצעירים. "באנו לסוריה כדי לומר את האמת, משום שזוהי ארץ האמת וארץ ההתנגדות. באנו כדי לשבור את הניסיונות לבודד את סוריה ולהסיר את מחסומי הפחד שזורעים כל מי שמודאגים מעמידתו האיתנה של המשטר ושל העם", אמרה אל-חאג'.

 

במסיבת עיתונאים שקיימה אל-חאג' בביירות בסוף השבוע טרם צאתה לדמשק, התייחסה אל-חאג' גם אל הנעשה מצדו הדרומי של הגבול הלבנוני ואל גניזת הרעיון לשוט לעזה. "פלסטין היא המטרה הראשונה במעלה, אולם כיום המהלך קיבל כיוון אחר - לעמוד לצדה של סוריה מול הנסיבות הקשות שמולן היא מתמודדת. סוריה עומדת מול ניסיון גדול לפגוע בביטחונה, יציבותה, ריבונותה, כלכלתה ושלום אזרחיה. יש להפסיק להתערב בענייניה הפנימיים, כמו גם בענייני לבנון ובענייני יתר המדינות הערביות".

 

אל-חאג', שניסתה להוציא את המשט לרצועת עזה בסיוע איש העסקים הפלסטיני יאסר קשלק, נחשבת לבעלת קשרים טובים בחיזבאללה ובסוריה. זו ככל הנראה הסיבה שהביאה אותה לצאת למסע תמיכה באסד דווקא בשעתו הקשה. גם אתרים המזוהים עם האופוזיציה הסורית דיווח על מסע האוטובוסים והדגישו כי מדובר בנשים "פרו-סוריות".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"סוריה היא ארץ האמת וההתנגדות"
"אסד עומד מול מזימות מבחוץ"
מומלצים