שתף קטע נבחר

"גוף שני יחיד" של קשוע זכה בפרס ברנשטיין

פרס ברנשטיין הוענק לרומן "גוף שני יחיד" מאת סייד קשוע, בזכות המבט הסטירי שהוא מציג על הישראליות ועל התודעה הערבית-ישראלית, שנפקד כמעט לגמרי מהספרות העברית

פרס קרן ברנשטיין לרומן עברי מקורי מוענק השנה מטעם התאחדות הוצאות הספרים בישראל לספרו של סייד קשוע, "גוף שני יחיד", שראה אור בהוצאת כתר. חבר השופטים כלל השנה את פרופסור מיכאל גלוזמן, פרופסור גבי צורן ופרופסור אבידב ליפסקר, שכתבו בנימוקיהם למתן הפרס בסכום 50 אלף שקלים:

 

"ספרו של קשוע מציע מבט סטירי מרתק על הישראליות ובמיוחד על התודעה הערבית-ישראלית,

נושא שלא זכה כמעט לייצוג בספרות העברית. הרומן עוסק בזהות השסועה של הערבי-הישראלי על הזדהויותיה הסותרות ומאוויה הבלתי אפשריים. באומץ לב, אך גם במידה לא מבוטלת של הומור, מתאר קשוע את גיבוריו הערבים כמתמשכלים הנוטשים את הכפר ומגיעים לעיר מתוך שאיפה להתפתח ולהשתלב בחברה הכללית-יהודית.

 

"סיפור זה, המהדהד את עלילות ההתמשכלות העבריות של תקופת התחייה, מחדד - הן עבור הגיבורים והן עבור הקוראים - שאלות של שייכות, זהות והזדהות". השופטים הוסיפו וכתבו כי הופעתו של הספר היא רגע חשוב במסורת מתהווה של כתיבה ערבית בעברית. "זוהי כתיבה המאתגרת את גבולות השיח של הספרות העברית, ומציעה התבוננות מורכבת ומאתגרת בחברה הישראלית כחברה רב-תרבותית".

 

כמו כן הוענק השנה במקביל גם הפרס לביקורת ספרותית בעיתונות היומית. הפרס, בסכום 15 אלף שקלים, הוענק השנה מטעם התאחדות הוצאות הספרים בישראל לעיתונאי עמרי הרצוג מעיתון "הארץ". חבר השופטים שכלל את אליעזר דרזנר דר, ליאורה עיני ומרדכי רוזנבלום, כתב בנימוקיו למתן הפרס: "רב הגיוון בבחירת מושאי הכתיבה של הרצוג. לאור כתיבתו הרהוטה ומעוררת העניין, הבהירה והמבהירה, הנותנת את תמציתו של הספר המסוקר, מתוך כבוד לכותב ולקורא - כאחת החלטנו להעניק לו את הפרס".


 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קשוע. על הרב-תרבותיות בחברה הישראלית
עטיפת ספר, הוצאת כתר
לאתר ההטבות
מומלצים