נהלי הרבנות: קינוח בשישי - 3 שעות לפני שבת
קובץ הנחיות שנשלח לגני אירועים כחלק מ"רענון נהלים" דורש את עריכת החופה בימי שישי עד שעת צהריים, כדי למנוע חילול שבת. בית עסק שיפר את ההנחיות מסתכן בשלילת הכשרות
זמני השבת פרשת מטות: כניסת השבת – 19:07, צאת השבת – 20:22, סוף זמן אכילת קינוח – 16:07. הרבנות הראשית לישראל פרסמה הנחיות לעורכי שמחות ולבעלי אולמות אירועים ורשתות שיווק, בדבר שעות הפעילות המותרות בערבי שבתות וחגים, זאת כדי למנוע את חילולם של ימים אלה על ידי עובדים או אורחים. בין ההנחיות: הגבלת זמן החופה בחתונות הנערכות ביום שישי ואפילו "דד-ליין" להגשת המנה האחרונה.
קובץ ההנחיות נשלח על-ידי אגף הכשרות ברבנות לבעלי העסקים הרלוונטיים, לצורך "ריענון נהלים". משמעות המכתב, עליו חתומים ראש האגף הרב יעקב סבג, ומנהל היחידה הארצית לאכיפת חוק איסור הונאה בכשרות, הרב רפי יוחאי, היא כי בית עסק שיפר את הכללים - מסתכן בשלילת תעודת הכשרות, משום שהוא גורם לחילול שבת.
מתוך ההנחיות: "אין לקיים חופות ביום שישי וערבי חג, אלא אם כן תתקיימנה עד לשעה 13:00 בצהרים בקיץ ובשעון חורף עד השעה 12:00. בכל מקרה, המנה האחרונה באירועים אלה תוגש לא-יאוחר משלוש שעות לפני כניסת השבת ו/או החג, כדי להעניק זמן מספיק לאורחים
ולצוות העובדים לפנות את המקום ולהגיע לביתם זמן ראוי לפני כניסת השבת, ובכך תימנע עוגמת נפש מצד העובדים וחילול שבת הכרוך בעניין".
מכתבו של ראש אגף הכשרות מתייחס גם לשעות הפעילות של רשתות השיווק בימי שישי, ומנהלי הסניפים נדרשים בו להקפיד על סגירת שעריהם שעתיים לפני כניסת השבת או החג, ושחרור אחרוני העובדים לא יאוחר מ-45 דקות לפני כניסתם – כדי שיספיקו להגיע לבתיהם בלי לחללם. עוד נקבע כי "גם לעובד הגר בריחוק מקום יש לתת אפשרות ראויה להגיע מבעוד מועד לביתו".