שתף קטע נבחר

 

מדרום ת"א למאהל: "אין דירות בגלל המסתננים"

אחרי שהואשמו בהחדרת אג'נדה פוליטית למאבק, הפעילים ברוטשילד קיבלו ביקור מפעילי ימין ותושבי דרום העיר, שטענו: "שוהים בלתי חוקיים שוכרים דירות ביוקר, וגורמים לתושבים לעזוב". גם בב"ש יישנו באוהל, מחר תור י-ם. בר"ג נשארו בבית

שר השיכון ניסה להוציא את העוקץ מהמחאה התל-אביבית, ואמר כי לא יחול שום שינוי דרמטי במחירי הדירות בעיר העברית הראשונה, אבל הצעירים בשדרות רוטשילד - בשלהם. במחנה המאולתר שהקימו התושבים ברחוב התל-אביבי המפורסם נספרו הערב (יום ב') כבר לא פחות מ-130 אוהלים. גם בבאר-שבע נמשך מפגן המחאה, והיום עלתה על מפת האוהלים גם כפר-סבא. ברמת-גן, לעומת זאת, נרשמה היענות זעומה מצד הסטודנטים, ובהרצליה בוטלה יוזמה דומה.

 

מחאת האוהלים - עדכונים אחרונים ב-ynet:

  • המאהל בבאר-שבע: "לא שיק, דרישות לשוק הוגן"
  • עוד ועוד אוהלים: חשש בליכוד מ"מאסה קריטית"

     

    במאהל שהחל את המחאה, בשדרות רוטשילד בתל-אביב, נצפו הערב תמונות אחדות לא שגרתיות. אחרי שהואשמו על ידי גורמים פוליטיים בהחדרת אג'נדה פוליטית שמאלנית למאבק הדיור, קיבלו הערב הפעילים במאהל המחאה ביקור מפעילי תנועת הימין "אם תרצו", שחילקו להם דגלי ישראל. גם עשרות מתושבי שכונות דרום תל-אביב, שמחו בשנתיים האחרונות על אי-החזרת המסתננים לאפריקה, הגיעו בצעדה קולנית למרכז המאהל.

    צפו במחאה בתל אביב

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    תושבי השכונות נשאו שלטים שעליהם נכתב "60 אלף מסתננים ב-15 אלף דירות שיכלו להיות שלנו", "דיור בר-השגה הוא הבלוף של חולדאי" ו"לסודנים יש דירות על חשבוננו". בתחילה נראה כי עומד להתפתח עימות בין חלק מיושבי המאהל לבין המפגינים החדשים, אבל תוך דקות, בסיוע שירים כמו "שבת אחים גם יחד" ו"הללויה", התאחדו שני הצדדים.

     

    עודד ירון, פעיל בוועד הפעולה של תושבי דרום תל-אביב, ניצב במרכז המאהל, ואמר: "באנו לחזק אתכם מאחר שכולנו יודעים היכן הבעיה, ולכן אנו יכולים להאיר לכם את העניין. אני גר בשכונת התקווה, שבה יש שוהים בלתי חוקיים ששוכרים דירות במחירים גבוהים, ובכך הם גרמו לתושבי השכונה לעזוב למקום אחר. אנחנו לא גזענים, אבל אנחנו כן נגד הממשלה שבגלל המדיניות שלה לא נשארו דירות להשכרה, ואם נותרו דירות - יש עליהן קופצים רבים. השוהים הבלתי חוקיים הם פצצת זמן מתקתקת, גם במובנים אחרים".

     

    הגרמנים באו לבדוק: למה יש אוהל בשדרה?

    אלדד יניב, ממייסדי תנועת השמאל הלאומי, שעשרות מפעיליה משתתפים במחאה, נאם גם הוא: "המאבק הזה גרם לשמאל ולימין להישבר, ואיחד את המעמד הבינוני. זהו הפרק השלישי במאבק, אחרי הפרק הראשון של המאבק בעליית מחירי הדלק והפרק השני של המאבק בעליית מחירי הקוטג'. בפרק הזה הישראלים עלו מדרגה ובפעם הראשונה הם יוצאים לרחוב. אלה כבר לא פעילי העבודה או צעירי הליכוד שיוצאים להפגין, ואין כאן מאבק על הדיור, אלא מאבק שהוא חוט שמקשר את כל המאבקים החברתיים".


    מפגינים בכפר-סבא. ראש העיר בא לתת דוגמה (צילום: עידו ארז)

     

    יניב הוסיף כי מחר צפויים להגיע למאהל בתל-אביב כ-150 איש מכל רחבי הארץ, לצום יחדיו את צום י"ז בתמוז, להוציא שני ספרי תורה, לקיים תפילות מנחה וערבית המוניות, ואף לערוך שיעורים פתוחים בנושא דמוקרטיה וערבות הדדית. הערב ביקרו במאהל התל-אביבי גם צוות תקשורת זרים - מרוסיה ומגרמניה.

     

    בבאר-שבע המשיכו כאמור האוהלים לעמוד על תלם גם היום. הדר שטרן, ראש מדור המעורבות באגודת הסטודנטים של אוניברסיטת בן-גוריון, הביעה סיפוק בעיקר מכך שרבים מהמבקרים במאהל היום לא היו סטודנטים. "הגיעה תיכוניסטית, הגיע חייל, הגיעו מחוסרי דיור. לאורך היום זורמים לפה אנשים שמביעים תמיכה. היו המון אנשים שבאו וסיפרו את הסיפורים שלהם: אחד סיפר שזרקו אותו מהבית, אחר אמר שהוא לא עומד במשכנתא".

     

    הסטודנטים בבן-גוריון כבר מתכננים פעילויות מחאה יצירתיות לימים שבדרך. בין השאר הם מתכוונים לקיים שיח ציבורי פתוח, שבו ידברו עוברי אורח וסטודנטים על סוגיית הדיור. עוד בתוכנית - ערב של שירת מחאה בציבור.

     

    כפר-סבא: הצעירים לומדים מראש העיר

    אל הרפז, תושב העיר בן 25, הגיע למחנה האוהלים כדי לתמוך במחאה. "יש פה בעיה רצינית, לצעירים אין סיכוי סביר להישאר לגור פה בנגב, אבסורדי ככל שזה יישמע", הוא התריע. "אנחנו רוצים להישאר פה ורוצים שתהיה לנו האפשרות להתפרנס כאן ולהגיע לדירה בלי למשכן את החיים שלנו. המאבק הזה הוא של רבים, ואני צופה שהוא יתרחב".


    החום לא הבריח גם את המפגינים בבאר-שבע (צילום: הרצל יוסף)

     

    מול בניין העירייה בכפר-סבא הקימו היום עשרות סטודנטים ממכללת בית ברל ומעט מתושבי העיר מאהל דומה. הם מתכוונים לישון בו בתקווה שהמחאה תסייע להוריד את מחירי הדיור בעיר, כולל מחירי המעונות לסטודנטים. המאהל הוקם בסיועה של עיריית כפר-סבא, שדאגה להקים סככת צל, ולספק מים ותאי שירותים לפעילים במאהל. עד לשעות הערב הוקמו שם כעשרה אוהלים, חלקם מאולתרים ועשויים מסדינים.

     

    יו"ר אגודת הסטודנטים בבית ברל, שחר עבוד, סיפר: "החלטנו שאנחנו צריכים להקים מאהל מחאה גם בכפר-סבא. הבעיה לא קיימת רק בתל-אביב אלא בכל הארץ. אנחנו מתכוונים לישון באוהלים, ואני קורא לצעירים לבוא ולהשתתף במחאה". במאהל נתלו שלטים, שעליהם נכתב בין היתר: "אנחנו לא צעירים לעזאזל" ו-"תקופת מבחנים באוהלים - חוצפה".

     

    ראש העיר כפר סבא, יהודה בן-חמו, שתמך בעצמו בהקמת המאהל, סיפר ל-ynet שהמאבק אינו זר לו. בשנת 1963 לקח חלק במאבק דומה, ונמנה עם קבוצת צעירים שגרו באוהלים במחאה על בעיות דיור. "היינו זוג צעיר, והייתה לנו בעיה. אז המחאה עזרה, ואני מקווה שכך יהיה גם היום. הצעירים צריכים להתמיד במאבק ולא לוותר עד שיימצא פיתרון".

     

    מחר: ירושלים תנסה מאהל משלה

    קצת פחות עדנה הייתה הערב לסטודנטים במכללת רמת-גן. רק בודדים הגיעו להפגין במאהל שהקימו נציגי הסטודנטים במדשאה הסמוכה לקניון איילון בעיר. הסטודנטים שהשתכנו בחמשת האוהלים שכן הוקמו במקום הניפו שלטים שעליהם נכתב: "שכר הדירה ברמת גן עלה ב-20%" ו"אנחנו דורשים דיור בר השגה". מנכ"ל אגודת הסטודנטים במכללת רמת-גן, רועי עזרא, אמר: "אנחנו מאוכזבים ממיעוט המפגינים, ומקווים שקול המחאה שלנו יישמע ושנוכל להביא לשינוי במצוקת הדיור בישראל".

     

    צילום: בילי פרנקל

     

    הסטודנט לירן כפיר סיפר ל-ynet: "לסטודנט ששוכר דירה ברמת-גן קשה מאוד לעמוד בתשלום שכר הדירה, שלא לדבר על קניית דירה חדשה. המטרה שלנו במחאה היא להעלות את מצוקת הדיור לתודעה הארצית ולגרום לאנשים לצאת

    מהאדישות, בתקווה שהמחאה תצבור גלים".

     

    היום הודיעו קבוצות של צעירים וסטודנטים בירושלים כי מחר יקימו מאהל מול חומות העיר העתיקה ובשכונת ממילא בבירה. אחד המארגנים, יותם קלנר, הסביר: "אנחנו מקימים את המאהל דווקא פה, מול שכונת הרפאים היוקרתית, וקוראים לכל הירושלמים להגיע מחר לכיכר ולדרוש מהממשלה פתרונות ודיור בר השגה". המארגנים מקווים להציב במקום עשרות אוהלים.


  •  

    בהכנת הידיעה השתתפו יואב זיתון, אילנה קוריאל, תומר ולמר, עומרי אפרים ורענן בן-צור
    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    המחאה בכפר-סבא. שירותים וסככה בחסות העירייה
    צילום: עידו ארז
    נוטעים עץ זית בשד' רוטשילד בתל-אביב
    צילום: בן קלמר
    המאהל בשדרות רוטשילד
    צילום: דנה קופל
    מומלצים