שתף קטע נבחר

 

בראש שקט: הילדים בקייטנה. בדקתם את הביטוח?

עונת הקייטנות בעיצומה. את המחיר בררנו, על הפעילות שאלנו, את המיקום אנחנו כבר יודעים, אבל האם יש לנו מושג אם ילדינו מבוטחים בקייטנה? כדאי לבדוק

בשבוע הבא, יחל המחזור השני של הקייטנות ברחבי הארץ. לרוב, לפני הרישום לקיטנה אנחנו נוהגים לבדוק את המחיר, המיקום, תוכנית הפעילות ואת התכנים שיקבלו ילדינו בקייטנה, אולם מעטים מאיתנו שמים דגש על נושא הביטוח ובדרך כלל מסתפקים בהבטחתו של מפעיל הקייטנה ש"יש ביטוח".

 

נושא הפעלת הקייטנות בישראל הינו נושא מורכב, שכן לא כל הקייטנות מפוקחות על ידי גורם רשמי.

 

האם יש ביטוח ומהו מכסה?

ראשית כדאי לבדוק מי הוא מפעיל הקייטנה. כאשר מדובר בקייטנה שמופעלת ע"י רשות מקומית או רשת המתנ"סים, קרוב לוודאי שנושא ביטוח הקייטנות נכלל כבר במסגרת פוליסת הביטוח הקבועה שלהם. גופים אלו דואגים ברוב המקרים להרחיב את הפוליסה השנתית שלהם גם לפעילותם כמפעילי קייטנות.

 

ואולם, לא כך הדבר כאשר מדובר בקייטנות פרטיות. בעת הרישום לקייטנות אלו רצוי לבדוק שהכיסוי הביטוחי קיים ומתאים לאופי הפעילות בקייטנה.

 

מהו הכיסוי הביטוחי הרלוונטי? הדבר העיקרי הוא ביטוח לנזקי גוף במסגרת כיסוי צד ג' לקייטנה. כיסוי זה בא להבטיח פיצוי כספי לכל נפגע המבקר בשטח הקייטנה בעת הפעילות, וכולל את ילדי הקייטנה.

 

גם כאשר קיים כיסוי כזה, חשוב שהוא יותאם לפעילות הספציפית של הקייטנה. בעניין זה יש לשים לב לנקודות הבאות:

 

  • האם למפעיל הקייטנה יש רשיון להפעיל קייטנה בשטח שבו הוא מקיים את הפעילות?

 

  • האם הכיסוי הביטוחי כולל הסעה של ילדי הקייטנה לפעילות מחוץ לשטח הקייטנה וכן בדרכם הלוך ושוב מביתם?

 

  • האם הביטוח כולל את כל הפעילויות המתקיימות במסגרת הקייטנה כגון רחצה בים, בבריכה, רכיבה על סוסים, גמלים וכדו'?

 

  • יש לציין כי אם מתרחשת פעילות לאחר השעה חמש אחה"צ, או פעילות לילה יש לכלול זאת במסגרת הכיסוי הביטוחי.

 

  • יש להבטיח שאם מתקיימת פעילות עם מתקנים מתנפחים (גם ע"י גורם חיצוני) גם הפוליסה של מפעיל הקייטנה תכלול כיסוי עבור פעילות זאת.

 

חשוב גם לוודא שכיסוי צד ג' מכסה פגיעה של חניך בקייטנה בחניך אחר.

 

דרשו העתק של הפוליסה

קיימים הבדלים בגובה הכיסוי בין הפוליסות השונות. הכיסוי הסטנדרטי הקיים במרבית חב' הביטוח הינו למקרה בודד 750 אלף שקל ולכל תקופת הקייטנה מיליון וחצי שקל.

 

כדאי לדעת שהפיצוי המשולם בתביעה על פי פרק צד ג' משולם לרוב רק לאחר תביעה המוגשת ע"י הנפגע או בא כוחו כנגד מפעיל הקייטנה ונגד חב' הביטוח בגין רשלנותו של מפעיל הקייטנה. לכן, מומלץ להורים לדרוש כיסוי ביטוחי שלא יפחת משלושה מיליון שקל.

 

ביטוח נוסף הוא ביטוח תאונות אישיות. בניגוד לביטוח צד ג', ביטוח תאונות אישיות בא לתת פיצוי מיידי וראשוני כאשר חניך בקייטנה נפגע. (לביטוח זה אין תלות כלשהי בביטוח צד ג' והנפגע יכול לקבל פיצוי משני סוגי הביטוחים). הביטוח מכסה הוצאות רפואיות דחופות עד סכום של 8,000 שקל (סכומי הביטוח הסטנדרטיים) וכן פיצוי לנכות מתאונה ו/או ח"וח מוות מתאונה.

 

סכומי הביטוח הן בביטוח צד ג' והן בביטוח תאונות אישיות, ניתנים להגדלה הרבה מעבר לסכומים הסטנדרטיים.

 

נכון, לא מצופה מהורה שיפגין בקיאות בכל החובות הביטוחיות של מפעילי הקייטנה ויעבור על כל סעיפי הביטוח, אולם ביכולתו של ההורה, בעת רישום לקייטנה (ואם לא הספיק, אף במהלכה), לדרוש העתק מהפוליסה ו/או "אישור קיום ביטוח" חתום ע"י חברת הביטוח המבטחת את הקייטנה.

 

פעולה זו תתן לכם שקט נפשי וכן תקצר תהליכים אם חלילה תזדקקו לתבוע את הפוליסה.

 

הכותב הוא מנכ"ל רוזנפלד צבי וליאור סוכנות לביטוח בע"מ


פורסם לראשונה 19/07/2011 21:21
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יש כיסוי למתנפחים?
צילום: דלית שחם
ליאור רוזנפלד
מומלצים