שתף קטע נבחר

 
צילום: אבי מועלם

ערב פגרת בתי המשפט: אין סיכום עם הרופאים

נשיאת בית הדין לעבודה הנחתה את הרופאים והאוצר להגיע להסכם לפני יציאת בתי המשפט לפגרה, אבל ביומיים האחרונים הם נסוגו מהסכמות קודמות, והיא עשויה לדון מחר בבקשת המדינה לצווי מניעה. מחר יושבתו מרפאות החוץ בבתי החולים

כבר יותר מ-100 ימים שהם נוקטים עיצומים לסירוגין, ונכון להערב (יום ב'), נראה שגם מחר לא יחתמו הרופאים על הסכם הבנות עם משרד האוצר. נשיאת בית הדין הארצי לעבודה, השופטת נילי ארד, הנחתה אמנם את הצדדים להגיע להסכם עד מחר, ערב פגרת בתי המשפט, אולם ביומיים האחרונים נסוגו הצדדים מההסכמות שכבר גובשו. מחר ימשיכו הרופאים בצעדי המחאה, וישביתו את מרפאות החוץ בכל בתי החולים הציבוריים בארץ.

 

אם לא תהיה התקדמות בשיחות מחר, השופטת ארד תדון בבקשת המדינה להוציא צווי מניעה לרופאים השובתים. "לא נרשמה פריצת הדרך. היום התפזרנו בתקווה שמחר נגיע בכל זאת להסכם", אמר יושב ראש ההסתדרות הרפואית, ד"ר לאוניד אידלמן, עם צאתו מהישיבה הלילה אצל השופטת. "עשינו כל מאמץ להגיע להסכם. צווי מניעה לא מביאים פתרון לסכסוך. זה רק כלי לטפל בלהבות, במקום במוקד האש". הוא העריך כי הצדדים רחוקים עדיין מחתימה על הסכם.


גם מחר עיצומים. "אפשר היה לחתום כבר לפני שבוע" (צילום: מורן מעיין)

 

גורם הבקיא בפרטי המשא ומתן האשים את הרופאים כי הם "מושכים את הזמן מעבר למה שצריך, בשל בעיות ארגוניות". לדבריו, "ניתן היה לחתום על הסכם כבר לפני שבוע, אבל מטעמים פנימיים שלהם הם חזרו בהם מהסכמות שהושגו".

 

בשבועיים האחרונים מתנהלים המגעים בין הצדדים תחת מעטה של חשאיות, לבקשת השופטת ארד. עם זאת, ביומיים האחרונים דיווחה הנהגת הסתדרות הרפואית על ההתקדמות ועל ההסכם המתגבש למזכירות ההסתדרות הרפואית ולוועד המרכזי. מדובר בפורומים המונים כמה עשרות רופאים. לפי הדיווחים, נראה שהרופאים לא נתנו רוח גבית למובילי המשא ומתן.

 

"לא זה ההסכם שלו ציפינו, בעיקר בגלל הפריסה של תוספות השכר על פני 8 שנים", אמר רופא שנכח בישיבה הבוקר, "אני גם לא בטוח שהסכם כזה יכול לאפשר התגברות על בעיות הפריפריה. בנוסף היה ויכוח גדול בישיבה בנוגע לחתימה של רופאים על שעון נוכחות". לפי העדכון שנמסר בישיבה, עלות ההסכם צפויה לעמוד על כשני מיליארד שקלים, בפריסה

לשמונה שנים.

 

רופא אחר שנכח בישיבה אמר: "ההסכם המתגבש הוא לא בדיוק החלום הרטוב שלנו. מה שהרגיז אותנו מאוד הוא הפריסה של ההסכם על פני 8 עד 10 שנים. עליית המדד תהיה גבוהה יותר מהתוספות שנקבל בשנים האלה. לא ייתכן שנוותר על הכל ולא נקבל כמעט כלום".

 

בישיבה נשמעו גם קריאות מצד הרופאים, לפיהן בעיית כוח האדם בפריפריה היא בעיה לאומית ולא ייתכן שהמשאבים שיאפשרו את פתרונה יבואו על חשבון העלות הכספית של הסכמי השכר של הרופאים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הספסלים שוב יישארו ריקים
צילום: חסן שעלאן
הרופאים מפגינים למען שינוי תנאי העסקתם
צילום: מתי אלמליח
מומלצים