חולים: הקנביס שהמדינה מספקת - חלש מדי
לטענת חולים ורופאים המדינה מספקת קנביס רפואי שעשוי מחלקי צמח עם פחות חומר פעיל - מה שגורם לכך שהוא חלש יותר. בנוסף הם טוענים כי אין שקיפות בנוגע לטיפול בקנביס רפואי - מה שמקשה על קבלת היתרי שימוש
יותר מ-6,600 חולים כרוניים בישראל משתמשים בקנביס רפואי, המקל על כאבים עזים, משפר תיאבון ומפחית סימפטומים של הפרעות נפשיות. אולם עתה מתברר כי חלק מהחולים מקבלים מינונים נמוכים מהדרוש, מאחר שהמנה נלקחת מחלקי צמח הקנביס המכילים פחות חומר פעיל, ולא מהתפרחת או מהעלים - כך עולה מתלונות בנושא שהגיעו לידי הועדה למאבק בנגע הסמים המקיימת היום דיון מיוחד בראשות ח"כ טלב אלסאנע (רע"מ-תע"ל).
התלונות, שהתקבלו הן מפי מטופלים והן מפי רופאים, נוגעות לא רק למינון הנמוך. לטענת החולים והרופאים קיים חוסר בהירות ושקיפות בנוגע לקנביס הרפואי. הרופאים התלוננו כי אין נוהל מסודר המגדיר את ההתוויות של הקנביס הרפואי או את הנדרש מהמטופל ומהרופא לצורך הכנת הטפסים לקבלת היתר. עוד עולה כי רופאים אינם מקבלים עדכונים מסודרים בדבר שינויים במדיניות, ופעמים רבות המידע מגיע אליהם מהמטופלים. עד היום אין באתר משרד הבריאות ריכוז של חומר הקשור בקנביס הרפואי.
מחלקת המחקר והמידע של הכנסת הכינה דו"ח מיוחד בנושא ממנו עולה גם כי ייבוא קנביס רפואי עשוי אומנם להקל על הרשויות בנושא נטל הפיקוח מפני החשש מזליגה של קנביס רפואי לשוק הסמים, והחשש למעורבות של גורמים עבריינים בייצורו. אך מנגד ההחלטה על ייבוא במקום
כיום ניתן בישראל היתר לשימוש בקנביס רפואי לסובלים מסרטן, כאב כרוני, מחלות דלקתיות, גלאוקומה, טרשת נפוצה, נשאי HIV וחולי איידס מסויימים, הפרעת דחק פוסט טראומטית (PTSD) ומחלות שונות אחרות. בשנת 2009 היו בישראל 1,800 בעלי היתר לשימוש בקנביס רפואי. ב-13 ביולי 2011 היו בישראל 6,619 בעלי היתר, ובהם 3,814 (57%) חולי כאב ו-1,804 (27%) חולי סרטן. כפי שנחשף ב-ynet לאחרונה הוגשה לממשלה מטעם משרד הבריאות והמשרד לביטחון פנים הצעת מחליטים להקמת סוכנות ממשלתית לרכישה ואספקה של הקנביס הרפואי.
הקנביס הרפואי הניתן לחולים צריך להכיל את שני הרכיבים העיקריים של הקנביס, דהיינו THC וקנבידיול. הקנבידיול, נוסף על התכונות הרפואיות שלו, גם מקטין השפעות לא רצויות מסוימות של ה-THC, כגון פגיעה בזיכרון בטווח קצר. הקנביס, על פי הידוע מפרסומים רפואיים, משמש לטיפול בחרדה, הגברת תיאבון במיוחד אצל חולי סרטן חולי איידס וקשישים, הפחתת הקאות כתוצאה מכימותרפיה, סיוע להפרעות שינה, טיפול במחלות נוירולוגיות ופעילות אנטי דלקתית במחלות דלקתיות שונות.