שתף קטע נבחר

 

חדש בבריטניה: פלפל חריף "פי 400 מטבסקו"

אוהבים לאכול חריף? חושבים שהתמודדתם כבר עם הפלפל או עם הטבסקו הקשוח ביותר? חישבו שוב: רשת המזון הבריטית "טסקו" הודיעה כי בכוונתה להתחיל לשווק פלפל מסוג "בוט ג'ולוקיה", הנחשב לחריף ביותר בעולם ואף שימש בעבר את צבא הודו כמרכיב מרכזי ברימוני עשן לפיזור הפגנות. כך שלא תהיה זו הגזמה לומר שמדובר "בתחמושת על הצלחת". 

 

העיתון "דיילי מייל" דיווח הבוקר (יום ג') כי הבוט ג'ולוקיה גדלים בהודו ובפקיסטן על גדרות כדי למנוע מפילים החיים בטבע להתקרב אליהם. במקור מגיעים הפלפלים החריפים הללו ממדינת אסאם שבצפון הודו. חריפותם רשומה בספר גינס ועוצמתם פי 401.5 פעמים מטבסקו.

 

והנה מישהו שחשב שהוא יעמוד בזה...

 

"נאמר לי שהדרך הטובה ביותר להתמודד עם עוצמת החריפות היא 'לאקלם את החך' בהדרגה. לשם כך, ביקרתי בשדות הגידול כמה פעמים", סיפר הקניין הארי ג'ונס שעומד מאחורי הבאת הפלפלים החריפים לטסקו.

 "ניסיתי הרבה מאוד פלפלים חרפים - כמו וינדאלו ופאל - אבל הם מחווירים לעומת הבוט ג'ולוקיה. החריפות שלו נבנית במשך כ-30 שניות. כל שאני יכול לומר זה שהחריפות הזו איננה לבעלי לב חלש או לאנשים עם בעיות נשימה".

   

אז למה בעצם החליטה טסקו לייבא את המוצר המסוכן? בחברת המזון הגדולה הסבירו כי מדובר בעניין של ביקוש וכי בריטניה מנהלת בשנים האחרונות "רומן" עם תבלינים חריפים בכלל ועם פלפלים בפרט. "מאז 2006 חלה עליה עצומה בדרישה לצ'ילי חריף בבריטניה ולכן החלטנו להגדיל את מבחר הסוגים", הסביר ג'ונס. ומה המחיר אתם שואלים? הבוט ג'ולוקיה נארז בשקיקים של 15 גרם (שלושה פלפלים) ומחירו של כל שקיק יעמוד על 90 פני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צביקה טישלר
לא מומלץ להריח
צילום: צביקה טישלר
מומלצים