שתף קטע נבחר

מבחן הלגו: ישראל יקרה פי 2 מארצות הברית

השוואת המחירים בין ישראל לשאר העולם נמשכת, והתוצאות ממשיכות להכעיס. קופסת לגו שעולה בארה"ב 93 שקל תעלה להורה הישראלי 190 שקל. מדוע? יבוא בלעדי של ספק אחד ורווח גבוה יותר של החנויות

הבדלי המחירים בין ישראל למדינות אחרות לא נגמרים בענף המזון, וגם בתחום הצעצועים ומשחקי הילדים ישראל יקרה יותר ממדינות אחרות. ערכות משחק של פליימוביל, משחקי קופסה מיובאים, בובות ממותגות וערכות משחק עולים בעשרות אחוזים יותר מאשר במדינות אחרות. כעת מתברר שגם במשחקי הלגו הפופולריים, המלווים כל תינוק, ילד ונער, יש הפרשי מחירים ניכרים.

 

 

בדקנו קופסה של קוביות בסיסיות (דגם 6166) וגילינו כי המחיר הנמוך ביותר בארץ לקופסה עומד על 190 שקל. במרבית החנויות המחיר אף מאמיר ל-220. ההפרשים לעומת חו"ל בולטים. אותה קופסה תעלה בבריטניה ובסין 138 שקל ובארצות הברית 93 שקל בלבד. רק בצרפת המחיר דומה לזה שבארץ: 194 שקל לקופסה.

 

מדוע אף רשת דיסקאונט בישראל לא מצליחה להציע את הלגו במחיר נמוך יותר? התשובה פשוטה: מוצרי לגו מיובאים בלעדית על ידי ספק אחד בלבד, חברת אילנית. אף רשת לא מצליחה לרכוש את המוצרים ישירות מהמפעל או מספק אחר, ולכן המחיר גבוה וקבוע.

 

"גם לדעתנו כרשת צעצועים גדולה מחירי הלגו גבוהים, אולם לצערנו מחירי המוצרים נקבעים על ידי הספק", אומר צפי לפיד, מנהל רשת כפר השעשועים. "עם זאת, מוצרי חברת לגו נחשבים מאז ומעולם למוצרים איכותיים, שמחיריהם יקרים בהתאם. למרות המחירים הגבוהים, ולמרות שיש תחליפים, הביקוש למוצרי לגו יציב".

 

בחברת אילנית שיווק וצעצועים, יבואנית לגו בישראל, מכירים את הביקורת. "בשונה ממדינות אחרות, בישראל יש למוצרי לגו יבואן המפיץ את הסחורה לכל השוק. זאת בשונה מארצות אירופה וארה"ב שם ללגו אין יבואן או מפיץ, וחברת לגו משווקת ישירות לכל החנויות", נמסר מאילנית. "כמו כן, ההוצאות בישראל, הקשורות בייבוא, הן בדרך כלל גבוהות יותר מאלו שבאירופה ובארה"ב וכוללות הובלה, מכס ומע"מ".

 

לא רק היבוא יקר יותר, גם הרווח של החנויות בישראל גבוה יותר. לדברי אילנית, "בארץ הרווח של החנויות על קופסאות הלגו גבוה יותר לעומת אירופה וארה"ב".

 

ברשת טויס אר אס אומרים בתגובה כי המחירים של הלגו נקבעים בלעדית על ידי היבואן המקומי. "המרווח הגולמי של הרשת בישראל אינו שונה מהמרווח של הרשת בארה"ב", נמסר מהנהלת הרשת. "מדי פעם, כאשר אנחנו מייבאים בעצמנו מוצרים המחירים צונחים בעשרות אחוזים, אך כאשר אנחנו רוכשים מהיבואן המחיר זהה ברוב הרשתות". בינתיים, את המחיר משלם הצרכן הישראלי.

 

איפה תשלמו יותר על הלגו?

  • צרפת: 194 שקל

  • ישראל: 190 שקל
  • סין: 138 שקל
  • בריטניה: 138 שקל
  • ארה"ב: 93 שקל

 

הכתבה פורסמה במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים