שתף קטע נבחר

 

ספינת המשט הצרפתית הגיעה לנמל אשדוד

לאחר שהשתלטו עליה בלב ים, הובילו לוחמי חיל הים את הספינה לעגינה בנמל הישראלי. ראש מטה חיל הים אמר כי "ההשתלטות הייתה מאופקת", וכי על הספינה לא היו כלי נשק וסיוע הומניטרי

לאחר שהשתלטו על הספינה הצרפתית "אל-קראמה", הובילו היום (ג') לוחמי חיל הים את כלי השיט לנמל אשדוד, שם נערכה מבעוד מועד המשטרה, למקרה של הפרות סדר. ראש מטה חיל הים, תת אלוף רני בן יהודה, אמר כי ההשתלטות על הספינה הייתה מאופקת, וכי לא נמצאו עליה כלי נשק וסיוע הומניטרי. ynet העביר שידור חי מהנמל.

 

ראש מטה חיל הים: בספינה לא היו כלי נשק וסיוע הומניטרי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בתדרוך לעיתונאים בנמל אשדוד אמר תא"ל בן יהודה כי "ההשתלטות על הספינה הייתה מבוקרת ומאופקת". לדבריו, "ההשתלטות התבצעה לאחר אזהרות חוזרת ונשנות. לאחר שהם לא נענו לאזהרות האלה, הכוח התקרב אל האוניה, עלה עליה, תוך כדי הרחקתם של הנוסעים למנוע נפגעים, ואין שום נזק לאף אחד ולא לכלי השיט". תא"ל בן יהודה הוסיף כי "לא נמצא על הספינה שום דבר, לא סיוע הומניטרי ולא נשק".

 

ראש מטה חיל הים העריך כי המשט עדיין לא הסתיים אך הוא עומד לגווע. "יש עדיין ספינות שרוצות להגיע, המערכה היא מערכה מתמשכת. המאבק הוא לא רק של חיל הים ושל צה"ל, יש מאבק פוליטי ומדיני מתמשך".

 

השתלטות חיל הים על הספינה הצרפתית

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ברשות האוכלוסין וההגירה אמרו כי הפעילים הזרים שעל הספינה למעשה נכנסים לישראל באופן בלתי חוקי, ויטופלו על ידי הרשות. ההליך יכלול שימוע והרחקה, שמשמעותם גירוש מישראל והרחקה אוטומטית למשך עשר שנים מהארץ.

 

על פי הרשות, בפני פעילי הספינה הזרים יעמדו שתי אפשרויות בתום השימוע שייערך להם: לטוס מיד בחזרה לארצות המוצא, או לחכות במתקן כליאה עד 72 שעות לדיין שיראה אותם.


חיילי צה"ל נותנים לנוסעי הספינה לאכול (צילום: דובר צה"ל)

 

גורמים בירושלים אמרו כי צוות של רשת הטלוויזיה "אל-ג'זירה" שנמצא על סיפון האוניה לא יגורש מישראל. בעבר הזהירה ישראל כי כל צוותי התקשורת שיהיו על ספינות משט לרצועת עזה, יגורשו מישראל וכניסתם תיאסר. לאחר מכן, הפך ראש הממשלה, בנימין נתניהו, את ההחלטה.
 
פעולת ההשתלטות אירעה בשעות הצהריים. לאחר משא ומתן קצר בין צוות הספינה, שעשתה דרכה לרצועת עזה, ללוחמי חיל הים, הורה הרמטכ"ל, רב-אלוף בני גנץ, לאנשי שייטת 13 להשתלט עליה. הפעולה ארכה דקות ספורות, ללא כל התנגדות מצד הפעילים.

 

מדובר צה"ל נמסר כי ההשתלטות בוצעה במרחק של 35 מייל ימי (כ-65 ק"מ) מחופי הרצועה וכי "הכוח פעל על פי התכנון ונקט בכל הפעולות הנדרשות על מנת להבטיח את שלומם של החיילים ושל המפליגים על סיפון הספינה. עם סיום ההשתלטות נבדק שלומם של המפליגים והוצעו להם מזון ושתייה".

 

משרד החוץ בפריז: "המלצנו לא להשתתף במשט"

ממשרד החוץ הצרפתי נמסר בתגובה כי ישראל עדכנה אותו על ההשתלטות על הספינה, שעל סיפונה 16 איש, מהם 11 אזרחים צרפתים. "חזרנו והמלצנו לאזרחינו במספר הזדמנויות שלא להשתתף במשט זה,

שמטרתו היא לפרוץ את הסגר על רצועת עזה, בשל הסיכונים הביטחוניים שייטלו על עצמם אם יעשו כן", נמסר בתגובת משרד החוץ בפריז. "משטים כאלו יכולים רק להחריף את המתיחות באזור".

 

בפריז הסבירו כי הבהירו בימים האחרונים לישראל כי אם צה"ל ישתלט על הספינה, הם מצפים שישראל תפעל "באחריות ובמידתיות, ותאפשר את חזרתם המהירה של אזרחינו לצרפת".

 

Read this article in English

 

בהכנת הידיעה השתתפו אטילה שומפלבי וחנן גרינברג; ynet העביר שידור חי אותו צילמו רועי עידן ועוז מרון
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השתלטות חיל הים על הספינה, היום
צילום: דובר צה"ל
יציאת כלי השיט מיוון
מומלצים