שתף קטע נבחר
 

עובדי להב"ה: "האוצר עשה לנו כיפה אדומה"

אקדמאים שעובדים בפרויקט לצמצום הפער הדיגיטלי בחברה הישראלית הגיעו לדיון בכנסת ותקפו את האוצר על כך שדרש לפטרם אם לא יקצצו 30% משכרם: "לא מספיקים לכם הקוטג' והאוהלים שאתם ממשיכים לבעוט באנשים?". האוצר: "כשהתקבלו נאמר להם כי מדובר בגיוס שירותים זמניים"

"משרד האוצר עשה לנו כיפה אדומה", זעקו היום (ג') בכנסת עובדי הפרויקט הלאומי להב"ה (לצמצום הפער הדיגיטלי בחברה הישראלית) העומדים לפני פיטורים אם לא יסכימו לוותר על שליש משכרם. העובדים האקדמאים תקפו את החברה הקבלנית שמעסיקה אותם ואת האוצר שנותן לה חסות.

 

 

מחאתם פרצה בדיון סוער שנערך בכנסת בוועדת המדע והטכנולוגיה, אליו הזמין אותם היו"ר מאיר שטרית (קדימה), לאחר שהתפרסם ב-ynet דבר המשבר. "את איום הפיטורים - אם לא נוותר מיד על 30% משכרנו - קיבלנו במייל", סיפרו העובדים.

 

ראש עיריית דימונה, מאיר כהן, שעלה לירושלים לתמוך בעובדי שלוחת הפרויקט בעירו אמר: "זו חזירות לשמה לפטר אקדמאים בפריפריה", בהתייחסו לחברת ג'ון ברייס, שזכתה במכרז של האוצר להפעלת הפרויקט. הוא סיפר שהחברה פרסמה מודעות דרושים במקומון של עירו תוך התעלמות מהעובדים הקיימים.

 

שטרית אמר לנציגי האוצר כי "בגלל המחדל שלכם נפסיד עוד כמה שנים טובות שחסרות לנו לצמצום הפער הדיגיטלי. הייתם צריכים לוודא מראש שכל עובדי הפרויקט יקבלו תנאים שווים לפני שפרסמתם את המכרז. אין מצב שתתנו יד להרע את תנאי העבודה. הרי אם העובדים יתבעו אתכם בבית דין לעבודה הם יזכו בכל שקל שאתם רוצים לקחת מהם".

  

ראש עיריית ערד טלי פלוסקוב, אמרה: "אם אתם מפטרים את העובדים אני סוגרת את השלוחה שלכם בעירנו ומחסלת את השותפות למרות שהשקענו בפרויקט 200 אלף שקל בגלל חשיבותו, כשאין לנו בקופה עודפי כסף. נגיד לחברה תודה רבה ונפתח את המקום מחדש אבל בלעדיה".

 

אילן לרמן, מנהל הפרויקט בערד ואחד המועמדים לפיטורים, סיפר כי הוא עזב עבודה אחרת אחרי שזכה במשרה במכרז להב"ה לפני שנה: "החתימו אותי על חוזה רגיל בשכר ברוטו של 8,000 שקל. לא היה רשום בו שמדובר בעבודה זמנית. אם הייתי יודע מראש לא הייתי עוזב את העבודה הקודמת, בטח לא אם הייתי יודע שאצטרך לוותר על שליש מהשכר הנמוך בלאו הכי".

  

טל דמרי, מנהל להב"ה בדימונה אמר ופנה אל אנשי האוצר: "למה שלא תתייחסו אלינו כמו בני אדם? לא מספיקים לכם הקוטג' והאוהלים שאתם ממשיכים לבעוט באנשים? לא מספיק לכם שאקדמאית עם שני תארים תרוויח עכשיו כמו פועלת הניקיון?".

 

ערן לסר, מנכ"ל משותף של חברת ג'ון ברייס, ענה בתגובה: "זכינו במכרז כחוק. אנחנו לא צד בדיון הזה. אנחנו חברה מכובדת ונעמוד בכל התנאים שלהם התחייבנו. לצערי, הדרישות פה הם לא בתנאים של המכרז שהוצע".

 

טל הרמתי, סגן החשב הכללי באוצר הגיב, "הוחלט באוצר שהמודל הנכון והראוי הוא הפעלת הפרויקט הלאומי החשוב באמצעות זכיינים פרטיים. אני לא מקבל את הדה-לגיטימציה שעשו לחברות הזכייניות. מדובר בסך הכול על שישה מנהלים שעבדו במודל הקודם של הפרויקט. לומר שלוקחים מהם 30% מהשכר זה פיקציה. כשהתקבלו נאמר להם כי מדובר בגיוס שירותים זמניים עד בחירת ספקים למכרז הזה. הלכנו מראש למהלך זמני ולא הסתרנו את זה".

 

היו"ר שטרית הצטרף בסיכום למתקפה על האוצר ודרש מהמשרד למצוא תוך שבוע "פתרון אנושי" למצב שנוצר. "זו האחריות של האוצר כי ההתנהלות שלו בקטע הזה עקומה לחלוטין", אמר. "בתור שר אוצר לשעבר אני בקיא במכרזים ולא נעבור לסדר היום על הבעיה הזאת. או שתבטלו את המכרז או שתדאגו להוסיף כסף לעובדים הקיימים. לא שווה שעובדים ילכו הביתה בהרגשה שהמדינה קיפחה אותם, בגלל 1,000 שקל לחודש".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים