פנסוניק VT30: פלזמה מעולם אחר
דווקא כשחשבנו שטלויזיות הפלזמה חלפו מהעולם, מגיע מכשיר הדגל של פנסוניק ומוכיח אחרת
ספינת הדגל של פנסוניק לקיץ היא TH-P50VT30 - מסך פלזמה שמכיל את כל הטוב הטכנולוגי של החברה. עם יומרות גבוהות בתחום איכות התמונה, כיצד היא מתמודדת עם הצגת תכני HD, שידורים רגילים ותלת ממד?
נגיעות של אושר
חזית המסך שטוחה לחלוטין. הפאנל והמסגרת עשויים מקשה אחת. את קו המסגרת השחורה מעטר פס מתכת כסוף שמעניק מגע אלגנטי לעין. יש ל-VT30 את המראה המוכר והאופייני של פלזמות פנסוניק, אבל יד המעצב הוסיפה כמה נגיעות קטנות שרומזות לנו שכאן יש מסך מסדרה אחרת.
שיעור בחיבור
על גב המסך ממוקם מערך חיבורי המסך ולפי מיטב זכרוני, זו הפעם הראשונה בה ממקמת פנסוניק את החיבורים כשהם מופנים כלפי הצד, כפי שמקובל גם במסכי ה- LED הדקים. המיקום מאפשר להצמיד את המסך לקיר כשתולים אותו.
גוף ה- VT30 דק יחסי למסכי פלזמה - 3.7 ס"מ, מלבד בליטה בחלקו התחתון שמוסיפה עוד 1.3 סנטימטר לעובי כללי של 5 סנטימטר ומכילה את הרמקולים.
בתמונה: שידורי הערוץ הראשון אחרי 23:00. (תמונה: יח"צ)
השתקפות
פאנל הפלזמה שנשקף בחזית המסך הוא בצבע אפור-ירוק כהה. כשפותחים את החלון בסלון הבית, התמונה מחווירה (כפי שקורה בטלוויזיות מבוססות טכנולוגית פלזמה), אך פחות יחסית לדגמים אחרים. גם ההשתקפויות (שמקבלות במסך גוון סגול קל – עדות לציפויים) נשלטות באופן מכובד. מסכי פלזמה כוללים מערכת ציפויים רבת שכבות אשר תפקידה הוא לבלוע החזרי אור שמגיעים מבחוץ וגם לשפר את השחור "מבפנים", זה גם מוביל להשתקפות פנימית מסוימת של עצמים בתמונה, היא קיימת כאן, אבל בשביל לראות אותה, צריך לעמוד בזווית חדה מול המסך, ממש מהצד.
שידורי SD - יש מה לראות
אמנם, חלקם של שידורי ה-HD הולך וגדל בהדרגה, אך עדיין, נכון להיום, הרוב הגדול של שידורי הטלוויזיה בארץ מגיע באיכות סטנדרטית, SD. ה-VT30 מציגה את השידורים הסטנדרטים היטב. הטיפול בבעיות הרגילות של ה-SD, כמו גרעיניות והפרעות אחרות, מוצלח. מעבד המסך מחליק בעיות, אבל משאיר את הפירוט על כנו וזו אינה מטלה פשוטה.
פעולת ה- Deinterlacing שמחברת את שני שדות השידור (50 שדות בשניה בשידורי PAL) מתבצעת באופן רהוט, אם מתאמצים מאוד, ניתן להבחין בה בפינה כזו או אחרת, אבל זה לא משהו שמוריד מציון הביצועים. הצבעים, גם הם בולטים לטובה ומקנים תחושת חיות לתמונה, מעבד התמונה, מצליח גם להציג גוונים שונים של אותו הצבע בהצלחה לא קטנה, למרות שהמידע המקורי שמגיע בשידור לא ממש מקל עליו את החיים. מנגנון מתיחת התמונה של פנסוניק – Just מותח את הצדדים ומשאיר את מרכז התמונה ביחסו המקורי, עושה עבודה טובה באופן כללי. חסרונו של טיונר DTT הופך להיות בולט בעידן (פלוס) בו דגמי המתחרים כוללים אותו, זה לא משהו שירים או יפיל מסך, אבל יכול לחסוך ללקוח עוד 300-400 שקל.
את זה באמת כדאי לראות
הדוגמה לפניכם מדגימה יכולת הצגת פרטים טובה, עם שחור משכנע, צבעים תוססים וחדות מרנינה. דמבלדור שלפניכם מציג פנים מלאות פרטים, חד אבל לא בצורה מוגזמת. אור, חושך, צללים, הכל מוצג כמו שצריך, ללא שינויים מעצבנים בתאורת המסך כתוצאה ממנגנון דינמי כזה או אחר. זו ניגודיות אמיתית, כזו שחושפת כל פרט בצד המואר של התמונה וגם בצד האפל כאחד, אין כאן צד מנצח – שניהם מפיקים ביצועים דומים ומרניני עין.
תלת ממד - מרשים אך לא נוח
ל-VT30 יש תלת ממד בשיטת המשקפיים האקטיביים, שפועלים בתקשורת אינפרה-אדומה עם המסך. הייתי שמח אילו עברה פנסוניק לשידורי RF שאינם מופרעים מתאורת ניאון בחדר. כשעוברים למצב תלת ממד, משנה הטלוויזיה את צבעי התמונה בהתאמה לגוון עדשות המשקפיים. גם כאן, איכויות התמונה בדו ממד נשמרו. ניתן, כמובן, להמשיך ולצפות גם ב-3D במצב תמונה THX, אבל, דווקא כאן, מעבר למצב תמונה רגיל – אשר מדגיש יותר את הניגודיות בתמונה (על חשבון פירוט מסוים בחלקי תמונה כהים) משפר את אפקט העומק ועושה טוב לחווית הצפיה.
משקפי IR
זוג משקפי תלת הממד מדגם TY-EW3D2LW שהגיעו עם המסך, התגלו כפחות נוחים לבעלי משקפיים מהדגם הקודם, המעוצב פחות. הן נטענות בכבל USB בחיבור למחשב והסוללה הפנימית מספיקה לכמה וכמה סרטים באורך מלא. צפיה בסרט אוואטר בתלת ממד על ה-VT30 התבררה כחוויה עוצרת נשימה. סצינות שמצולמת ביום, עם עושר צבעי היער המרהיב על כוכב פנדורה, מילאו את העין במידע עמוס פרטים חדים ואינספור גוונים, אותה עין לא ידעה שובע וביקשה עוד מהשיכר הצבעוני הזה.
פנסוניק הצטרפה באיחור לעגלת המרת הדו ממד אל תלת ממד. התוצאה חביבה לעין, האפקט תלוי לרוב באיכות המקור, תכני HD נהנים מזה הרבה יותר ובנוסף, בגלל השילוב עם המשקפיים שמכהה במשהו את התמונה וגם הרגישות לאור של משקפיים אקטיביים (מפגינים ריצוד כאשר יש אור חיצוני בסביבה), ראוי לצפות במצב זה בחושך.
המרקט של פנסוניק
פנסוניק, מציגה את הגרסה שלה לעולם האפליקציות החדש יחסית במסכי טלוויזיה. ניתן לארגן את האפליקציות בחמישה מסכים שונים, הניווט אליהן פשוט יחסית ותגובות המסך לפקודות השלט סבירות בדרך כלל. כדי להוסיף אפליקציות, לכו ל-Viera Connect Market.
שיחקנו במספר משחקים בעלי אנימציה בסיסית אך חביבה, צפינו בסרטוני וידאו מאתרים כמו Break.com וגם בקדימוני סרטים באיכות SD, קטעי ספורט ועוד. גם WOW TV מציעה סרטים בתצורת VOD, במחיר דולר אחד. בטלוויזיה מותקנות אפליקציות חברתיות של פייסבוק וטוויטר, אך חוסר התמיכה בעברית משאיר אותן כרגע לא כל כך אטרקטיביות לישראלים.
סקייפ – שיחות וידאו באיכות HD בטלוויזיה
אחת האפליקציות המעניינות ביותר,היא סקייפ, שבשבילה תצטרכו לקנות מצלמה ייעודית של פנסוניק. איכות התמונה והקול תלויות כמובן בטיב קו האינטרנט (במצלמה יש ארבעה מיקרופונים לקליטה ברחבי החדר) וכאשר התנאים אופטימליים, ניתן לנהל שיחות וידאו באיכות HD עם רזולוציית 720p. ללא ספק, זה יכול להוות משהו חברותי נחמד.
בשורה התחתונה
פלוס: איכות תמונה פנטסטית בשידורי HD וגם 3D. התמודדות עם שידורים רגילים (SD).מינוס: תמיכה לא מלאה בניגון קבצי מולטימדיה מ- USB או רשת, חוסר תמיכה בכתוביות עברית דרך USB ובאפליקציות.
מחיר: 20 אלף שקל
מצלמת סקייפ TY-CC10W, מחיר: 890 שקל
אחריות :5 שנים של יורוקום