שתף קטע נבחר

מהראל לטביב, מגאידמק לאדלר ולוין. עידן חדש?

במזל טוב, ליגת העל נפטרה מארקדי וצריכה יותר אנשים כמו השניים שרכשו את בית"ר. שינוי הבעלות בהפועל עדיין טעון הוכחות. העיקר שלוזון מחייך. 'דברים שרואים משם', בלוג חדש

"הם ליצנים". זו היתה התחושה של אוהדים רבים, כשראו את דן אדלר ואדם לוין מתרוצצים על הדשא ביחד עם השחקנים. "הם יגמרו כמו ארקדי גאידמק או גרוע יותר, כמו גומא אגייאר", הוסיפו לא מעט סקפטים אחרים. מה שרבים לא מבינים, הוא ששני אנשי העסקים האמריקאים, הם בדיוק מה שבית"ר ירושלים צריכה.

 

 

הליגה משוועת לרוכשים בסגנון אמריקאי. מי שמבין את עסקי הספורט בארצו של הדוד סם, יודע ששם מתייחסים לעניין כאל בידור. נכון שאחרי הכל מדובר בעסק שאמור להנפיק רווחים, אבל עבור שני מיליארדרים יהודים שכסף לא ממש אמור להזיז להם בשלב הזה של הרכישה, מדובר קודם כל בבידור. לכן גם ראיתם אותם רצים ביחד עם השחקנים.


דן אדלר ואדם לוין מציגים - 'שואו טיים' בבית וגן (צילום: אלכס קולומויסקי)

 

עזבו לרגע את הדעות הפוליטיות של אדלר, כי הן אינן רלוונטיות כרגע. אחרי הכל, מדובר בדמות מוכרת ואהודה בקליפורניה - לא באוליגרך מסתורי ששמו נקשר בעסקת נשק כזו או אחרת. לפחות כרגע, נראה כי אדלר ולוין הפוכים לגמרי מגאידמק. קשה להאמין שנראה אותם משוועים לכותרות, מחפשים סוג של מקלט מדיני, או סתם מתכוונים להריץ דיעות פוליטיות שונות.

 

איך הורסים מועדון ב-6 שנים?

גאידמק היה רע לליגת העל. למרות הכוכבים הזרים שנחתו כאן בהתחלה (דרק בואטנג, ז'רום לרואה, אוסבלדו ארדילס ולואיס פרננדז), כניסתו הרסה את התחרותיות, הובילה לתקציבי ענק והכניסה לא מעט קבוצות לסחרור כלכלי מסוכן. אה, וכמעט שכחנו את שיטת הקיזוז שהונהגה בגלל אותו ארקדי.


היה רע לליגת העל? ארקדי גאידמק (צילום: גיל יוחנן)

 

בנוסף, שש שנותיו של האוליגרך הרוסי בבית"ר הרסו כמעט לגמרי את המועדון. אלמלא מחיקת החובות המאסיבית שהנהיג היו"ר איציק קורנפיין בשנתיים האחרונות, אדלר, לוין ודומיהם אפילו לא היו חושבים בכיוון. מחלקת הנוער כמעט ונעלמה, שחקנים שהיו אמורים להוות את שלד המועדון בעתיד עזבו (ברק יצחקי, טוטו תמוז ועידן ורד) ועכשיו צריך להתחיל כמעט מאפס.

 

בדומה למשה דמאיו בבני יהודה, גם כאן הרוכשים התעקשו על היו"ר. למזלם של דן ואדלר, לרשותם עומד מישהו שכבר יודע מה צריך לעשות. קורנפיין אמר לא פעם כי הטעות הגדולה של גאידמק היתה חוסר השקעה בנוער ובכלל זה במתקן שיהיה שייך למועדון. תהיו בטוחים שבשנה-שנתיים הראשונות, זה מה שיעניין את היו"ר, שבוודאי יקבל סמכויות ניהול רחבות.


חולה תקשורת, מעורב בכל דבר. אלי טביב (צילום: עוז מועלם)

 

ההפך מטביב

בכלל, אדלר ולוין נראים כמו שניים שזורמים באותו ראש וגם ככה לא מתכוונים לשהות יותר מדי בישראל, כפי שהצהירו השבוע. מתכונת השליטה שלהם תהיה דומה יותר לזו של מיץ' גולדהאר במכבי תל אביב, או יותר נכון כמו מועדון ספורט אמריקאי.

יש בוס, כולם יודעים מי הוא, אבל אף אחד לא ממש צריך לשמוע אותו כל יום.

 

בשביל זה יש דובר, בשביל זה יש מנכ"ל ובשביל זה יש מאמן. נדמה שבמקרה של טביב, הכל עובד בדיוק הפוך. הבעלים החדש של הפועל אוהב תקשורת, לא חושש להביע את מה שעל ליבו ולפעמים עלול גם לפגוע בקבוצה, עם מילה כזו או אחרת לא במקום.

 

למרות שבחר בעו"ד ניר ענבר כמנכ"ל, אחד שעבר את תכנית ניהול הספורט של פיפ"א, טביב הוא טיפוס שאוהב להיות מעורב כמעט בכל דבר. כך למשל, תהיו בטוחים שתראו אותו בחלקים מסויימים של המו"מ עם מהרן לאלה ושי אבוטבול, או בישיבות עם אוהדי הקבוצה. מה עדיף? האמת, שרק הזמן יגיד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אדם לוין ודן אדלר
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים