שתף קטע נבחר
 

כור ריתוך לגילאי 70 פלוס

מי הם אותם אנשים שממשיכים לעבוד גם לאחר גיל הפרישה ומה מניע אותם? כדי לנסות להבין, נפגשנו עם יוסף עזרי, 73, שעובד כרתך כבר 54 שנים. "יש אנשים בני 40 שכבר רוצים לצאת לפנסיה. זו טעות, אחרי כמה שנים הם נובלים והולכים"

ישנם אנשים שעבורם גיל הפרישה מהווה סוג של קו סיום, חוצץ שמפריד בין מה שהיה למה שיהיה, סוף של תקופה בה מצאו את עצמם עובדים מצאת החמה עד צאת הנשמה. רבים אולי חולמים להגיע לרגע הנכסף, אבל מנגד ישנם את אלו שגיל הפנסיה הוא עוד רגע בחיים, שאחריו הם ממשיכים לעבוד ממש כפי שעבדו לפני כן.

 

 

בשבוע שעבר אישרה הכנסת בקריאה טרומית הצעת חוק של יו"ר סיעת קדימה, ח"כ דליה איציק, הקובעת כי נשים עובדות תוכלנה להמשיך ולפרוש בגיל 62, כאשר תשמרנה להן הזכות להמשיך ולעבוד עד הגיען לגיל 67. אך מי הם האנשים שממשיכים לעבוד גם לאחר גיל הפרישה ומה מניע אותם? כדי לענות על השאלה, נפגשנו עם יוסף עזרי בן ה-73. כבר 54 שנים שהוא הוא עובד כרתך וכל עוד זה תלוי בו הוא ממש לא מתכוון לפרוש בקרוב.

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"בן אדם בגיל 75 עוד יכול לעבוד, גם בן 80 יכול. זאת אומרת, אם הוא מסוגל" אומר עזרי. "לעומת זאת, יש אנשים בני 40 שכבר רוצים לצאת לפנסיה, נמאס להם וזו לצערי זאת טעות אחת גדולה שהם עושים. אחרי כמה שנים הם נובלים והולכים".

 

בין היתר, עובד עזרי כמדריך רתכות במרכז ההכשרות וההשמות בריתוך בתל-אביב. גל אמיר, מנהל המרכז, מסביר מדוע היה חשוב לו לגייס לעבודה דווקא מדריכים מבוגרים "זו אחת ההחלטות שאני מאוד גאה בה. מייד כשהם השתלבו בעבודה ראיתי את הערך המוסף והאדיר שנובע מהוותק והניסיון של המורים. רואים שהם באים ממקום של מקצועיות, מתינות וסוג של שליחות. וזה היתרון הגדול בהעסקת מבוגרים".

 

עזרי מנצל את ההזדמנות ופונה לכל אלו שיושבים בבית, שיקומו ויחפשו עבודה "אם לא שמונה שעות, ארבע שעות, אבל שימצאו תעסוקה. אי אפשר לשבת ליד האישה שמונה שעות הרי זה משהו מטורף".

 

  • הצטרפו לעמוד הפייסבוק של ynet כלכלה וקריירה

 


פורסם לראשונה 22/07/2011 15:09

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים