שתף קטע נבחר

בוגרי קריית שמונה "פותחים דלתות" לצעירי העיר

אנשי היי-טק ואקדמיה מהמרכז שבים פעם בשבוע לעיר הולדתם הצפונית כדי לעודד תלמידים להשתלב בהשכלה הגבוהה. "הנוער לומד שעם השקעה ורצון השמיים הם הגבול". בקרוב: כנס המחזורים

לפני כשלוש שנים נתקף אוהד שמיאן, עורך-דין ורואה חשבון בן 32 המתגורר בתל אביב, ברצון לשוב לשורשיו כדי לסייע לצעירי עיר הולדתו. הוא יזם את פרוייקט "דלתות", הפועל בתיכון "דנציגר" בקריית שמונה. במסגרת המיזם, בוגרי בית הספר שעזבו את העיר הצפונית חוזרים מידי שבוע למסדרונות המוסד החינוכי במטרה "להפיח את רוח ההשכלה הגבוהה" בקרב התלמידים.

 

הבוגרים והתלמידים. "רווח כפול - מצויינות והתנדבות" (צילום: אוהד שמיאן)

 

"כשאני וחבריי למדנו בתיכון הידע שלנו על האקדמיה היה נמוך מאוד", מודה שמיאן. "לא ידענו מה זה אוניברסיטה. למרות שבתיכון נחשבנו לתלמידים טובים התברר לנו כי זה עדיין לא מספיק כדי להשתלב בהשכלה הגבוהה", סיפר שמיאן על הסיבות שהובילו להקמת הפרויקט. מיד לאחר שסיים את לימודיו באוניברסיטת תל אביב הוא החליט לפעול כדי שצעירי קריית שמונה יהיו בעלי נגישות רבה יותר לאקדמיה.

 

עשרות מבוגרי "דנציגר" משתתפים ביוזמה, בהם אנשי היי-טק, משפטנים ובכירי כלכלה. "התארגנו קבוצה של חברים שכולם אקדמאיים והשתלבו במשרדים בכירים במשק והחלטנו לחזור חזרה למקורות ולהתנדב למען הקהילה בקריית שמונה", מספר שמיאן. "לשמחתנו הנהלת בית הספר קיבלה אותנו בידיים פתוחות ומאז הפרויקט צבר תאוצה ומקיף עשרות בוגרים מכל רחבי הארץ שמדי יום שישי עוזבים את עיסוקיהם ועולים צפונה במטרה לעודד את התלמידים למצוינות חינוכית".

 

הבוגרים נפגשים עם התלמידים ומעבירים להם הרצאות בתחומים שונים:

משפטים, כלכלה, טכנולוגיה, מדעי הרוח ומדעי החברה. בקורסים מספרים הבוגרים על חוויותיהם האישיות וכן עורכים לתלמידים סיורים ומפגשים עם מרצים בכירים באקדמיה ובעולם העסקים. "אין ספק שיש תחושת סיפוק גדולה כשאנחנו רואים את עשרות הבוגרים שלנו מגיעים מדי שבוע לבית הספר ומקנים ערכים של מצוינות לתלמידים החדשים", אמר מנהל בית הספר אמיר גולדשטיין.

 

"התרומה לתלמידים היא כפולה: מצד אחד הבוגרים מהווים עבורם מודלים לחיקוי והתלמידים לומדים שעם השקעה ורצון השמיים הם הגבול. מצד שני ברגע שהם רואים כי גם אנשים בשנות ה- 30 וה-40 לחייהם מקדישים את זמנם למען הקהילה הם לומדים על ערכים של מעורבות ואכפתיות חברתית".

 

ב"דנציגר" מעוניינים למנף את התוכנית במסגרת כנס המחזורים "יובל לדנציגר" - שיציין 50 שנה להקמת בית הספר המרכזי של קרית שמונה. הכנס יתקיים ב-22 בספטמבר השנה, תחילה בבית הספר ולאחר מכן באיצטדיון הכדורגל העירוני. בקרית שמונה מקווים שלצד המפגש הנוסטלגי של אלפי בוגרים שיגיעו לאירוע, יירתמו גם רבים מהבוגרים לקחת חלק בפעילות בתוך בית הספר ובקהילה המקומית. בוגרי "דנציגר" המעוניינים להירשם לכנס יכולים לעשות זאת בקישור הזה.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קורסים על כלכלה ומדעי הרוח (ארכיון)
צילום: גיל נחושתן
מומלצים