שתף קטע נבחר
 

סקירת מט"ח: צפירת הרגעה מאירופה, האירו נוסק

הידיעה שמרכזת את מירב תשומת הלב בשווקים מגיעה מכיוונה של קרן הסיוע האירופאית EFSF אשר הודיעה כי תנפיק הלוואות ליוון, אירלנד ופורטוגל בריביות נמוכות לתקופות ארוכות

הידיעה שמרכזת את מירב תשומת הלב בשווקים מגיעה מכיוונה של קרן הסיוע האירופאית EFSF אשר הודיעה כי תנפיק הלוואות ליוון, אירלנד ופורטוגל בריביות נמוכות משמעותית ולתקופות ארוכות יותר, פתרון שמוצע בוועידת מדינות האיחוד בבריסל בלגיה, ועידה אשר דנה במצבו הפיננסי של מרחב האירו, כמו גם בעתידה הפיננסי של יוון.

 

על פי קרן הסיוע, יורחבו טווחי ההלוואות מ-7.5 שנים ל-15 שנה, הריביות יופחתו מהרמה הנוכחית של 4.5% לרמה של 3.5%. בנוסף, קרן הסיוע תוכל לנפק קווי אשראי למדינות נוספות ברחבי הגוש.

 

ההודעה המעודדת מכיוונה של קרן הסיוע האירופאית הזניקה את המטבע האירופאי בשיעור חד של 0.6% מול הדולר והצמד נסחר סביב רמת 1.4310 דולרים לאירו (מעודכן לשעה 16:25), לאחר שלאורך מרבית היום דווקא נסחר המטבע האירופאי בטריטוריה שלילית מול הדולר סביב רמת 1.4180 דולרים לאירו. לאור הנעשה באירופה, נצפית מגמת היחלשות גלובאלית של השטר הירוק.

 

בבריטניה, רשם הפאונד התחזקות בשיעור של 0.62% מול עמיתו האמריקאי והוא נסחר סביב רמת 1.6255 דולרים לפאונד (מעודכן לשעה 16:30).

 

מעבר לחולשתו הגלובאלית של הדולר האמריקאי, נהנה המטבע המלכותי מרוח גבית מבית, עת הצרכן הבריטי מציג התרחבות בתבניות הצריכה שלו. נתון המכירות הקמעונאיות (מודד את אחוז השינוי החודשי של סך הקבלות מחנויות המסחר הקמעונאי וכולל הן סחורות בני קיימא והן מוצרי צריכה ונחשב למדד האמין ביותר למדידת גודל ההוצאות הכספיות של הצרכן ולאמידת תבנית ההוצאה והצריכה), הציג ביוני עלייה בשיעור נאה של 0.7% לאחר שהנתון הקודם בחודש מאי הציג האטה בשיעור חד של 1.4%-.

 

במסחר המקומי בדומה למתרחש בעולם, מאבד השטר האמריקאי מכוחו כנגד המטבע השקלי ונסחר בירידות בשיעור של 0.2% סביב רמת 3.413 שקלים לדולר (מעודכן לשעה 16:35). המטבע השקלי הנהנה מחולשתו החדה של הדולר בעולם (רמת הדולר אינדקס, הופעתו של השטר הירוק כנגד סל של מטבעות, רושמת היחלשות יומית בשיעור של 0.55%), אף שואב עידוד מהכלכלה המקומית.

 

במהלך השבוע התפרסמו מספר נתונים כלכליים אופטימיים באשר לכלכלה המקומית ובראשם; מדד הייצור התעשייתי אשר רשם במאי עליה בשיעור של 2.4% לאחר שבאפריל הציג האטה בשיעור של 1.9%-.

 

בנוסף, מדד הופעתה של הכלכלה המקומית הידוע בכינויו "מדד ה-S", הציג ביוני עליה בשיעור של 0.2%, העליה ב- 26 ברציפות. 

 

שערו היציג של היורו נקבע על 4.8522 שקל לאירו, ירידה של 0.216% משער היציג אתמול.

שערו היציג של הדולר נקבע על 3.4280 שקל לדולר, עליה של 0.263% משער היציג אתמול.

 

אייל כהן הוא מנהל חדר המסחר בבנק מרכנתיל

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דולר אירו יורו מט"ח
צילום: gettyimages imagebank
מומלצים