שתף קטע נבחר

"ספיידר טרומן" האיטלקי חושף שחיתות בצמרת

איטליה במשבר כלכלי עמוק, אבל יש מי שעושה חיים: גורם ששירת בעבר בפרלמנט, המכנה את עצמו "ספיידר טרומן", חשף שחברי פרלמנט מזייפים תביעות לביטוח וזוכים לסבסוד תספורות במספרות יוקרה

חברי פרלמנטים ברחבי העולם ידועים כטיפוסים נחושים, שינקטו צעדים חריגים על מנת לזכות במבוקשם, אבל נראה שבאיטליה הם הצליחו לגלות יצירתיות מטרידה. גורם ששירת בעבר בפרלמנט האיטלקי ברומא, המכנה את עצמו "ספיידר טרומן", מסר אמש (ה') ל"טלגרף" הבריטי כי כמה מהחברים בו בעבר פברקו איומים על חייהם שלהם - כדי לזכות בחבילת אבטחה נרחבת ויקרה מאוד.

 

אותו "ספיידר טרומן" פתח השבוע עמוד ברשת החברתית בו הציג את טענותיו, וצבר עד כה יותר מ-350,000 עוקבים. החשיפה מעוררת זעם רב באיטליה, הנמצאת על סיפה של קריסה כלכלית, בעוד חברי הפרלמנט זוכים למשכורות מהגבוהות באירופה ומנהלים על פי רוב אורח חיים ראוותני במיוחד.

 

בשבוע שעבר אושרה ברומא תוכנית קיצוצים בסך 48 מיליון אירו הפוגעת קשות במשפחות ובעובדי מעמד הביניים, אך לא משנה דבר בתנאי העבודה הנוחים של חברי הפרלמנט, כולל משכורתם, אשר בממוצע היא כפולה מזו של מקביליהם בפרלמנט הבריטי. בין ההטבות האחרות שלא נפגעו: הפרשה נדיבה לפנסיה, טיסות חינם ושירותיו המפנקים של מועדון הספורט היוקרתי ביותר ברומא, שעל גדות נהר הטיבר.

 

בקיצוצים גם לא נכללו התספורות המסובסדות להם זוכים חברי הפרלמנט מידיהם המחוננות של שבעה ספרי צמרת, או הכניסה החופשית לתיאטראות ולבתי הקולנוע.

 

שלחו לעצמם איומים כדי לזכות באבטחה

לטענתו של "ספיידר טרומן" כמה מ-945 חברי בית המחוקקים האיטלקי הגישו דיווחים שקריים לפיהם נגנבו מהם חפצים אישיים כגון מחשבים ניידים, ודרשו פיצויים מתוכנית הביטוח הפרלמנטרית. מעבר לזה, לטענתו, כמה מה אף שלחו לעצמם בדרכים שונות איומים על חייהם, כדי שיזכו לאבטחה אישית צמודה סביב השעון, משום שמכוניות האלפא רומיאו המיוחדות והליווי המשטרתי הצמוד כנראה אינם מספיקים.

 

הבלוגר שמסעיר את איטליה סירב לחשוף את שמו, אבל סיפר לעיתון הבריטי כי הוא בן 37 וכי עבד בבית התחתון של הפרלמנט ברומא במשך 15 שנה, עד אשר פוטר בתחילת השנה. לדבריו, לאחר שהתראיין לעיתון האיטלקי "קוריירה דלה סרה", שישה גופי הוצאה לאור יצרו עמו קשר כדי להציע לו חוזה לספר שבו יחשוף את כל הסודות להם נחשף במשך תקופה זו.

 

ספק אם חשיפה זו תעורר מהפכה, כפי שאלו התעוררו ברשתות החברתיות בעולם הערבי, אבל נראה כי האיטלקים אינם מתכוונים לשבת בשקט.

 ראשי איגודי העובדים הגדולים ובכירי פדרציית העסקים קראו לחברי הפרלמנט לבטל באופן מיידי חלק מההטבות שלהם בעקבות החשיפה, ואף לפתוח בחקירת ההאשמות החמורות ביוזמתם.

 

הגולשים עצמם, שמוקפים בגל המחאות העולמי, כבר החלו להשוות את המצב באיטליה למאבק המעמדות שהוליד את המהפכה הצרפתית לפני יותר מ-200 שנה, ואחרים טוענים בעוז שהגיעה העת ל"אביב איטלקי", בהשראת "מהפכות הפייסבוק" במדינות ערב, ומחאות הקוטג' והדיור בישראל. "נראה שהעם כבר לא צריך לחשוש מהממשל, אלא להיפך", כתב אחד הגולשים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המודל? סילביו ברלוסקוני
צילום: AFP
מומלצים