הזמרת איימי וויינהאוס מתה בגיל 27
הזמרת איימי וויינהאוס נמצאה ללא רוח חיים בדירתה בצפון לונדון, חודשיים לפני יום הולדתה ה-28. נסיבות מותה עדיין לא ברורות, אולם בחלק מהדיווחים בתקשורת נטען כי יתכן שמדובר במנת יתר
הלם בעולם המוזיקה. הזמרת הבריטית איימי וויינהאוס נמצאה ללא רוח חיים הערב (שבת) בדירתה שבצפון לונדון, סמוך לשעה 18:00 על-פי שעון ישראל. וויינהאוס הלכה לעולמה בגיל 27, אותו גיל מפורסם בו אגדות מוזיקה רבות כדוגמת ג'ים מוריסון, ג'ימי הנדריקס, ג'ניס ג'ופלין וקורט קוביין נפרדו מהעולם.
בהודעה רשמית מטעם משטרת לונדון נמסר כי אנשיה ואנשי שירותי ההצלה "הוזעקו היום בסביבות חמש אחר הצהריים לדירה סמוך לקמדן, בהמשך לדיווח שהתקבל על אשה שנמצאה מתה בדירתה. עם הגעת המשטרה למקום נקבע מותה. נסיבות המוות טרם ידועות והמשטרה פתחה בחקירת האירוע".
- נפרדים מאיימי וויינהאוס: "נוחי, ילדה יפה"
- איימי וויינהאוס: כרוניקה של מוות ידוע מראש
- אביה של איימי וויינהאוס: "אני הרוס ממותה"
- איימי וויינהאוס: לא סתם קורבן של מיתוס רוק
- הנתיחה: לא נקבעה סיבת מותה של איימי וויינהאוס
למרות שעדיין לא פורסמה סיבת המוות הרשמית, חלק מהדיווחים הראשוניים המגיעים מבריטניה מדברים על כך שוויינהאוס מתה ככל הנראה כתוצאה משימוש במנת יתר של סמים.
לפני כחודש, הגיע אחד מרגעי המשבר הגדולים בקריירה שלה, לאחר הופעה מביכה בבלגרד, בירת סרביה. וויינהאוס עלתה לבמה מול 20 אלף איש באיחור של כשעה, כשהיא במצב מעורפל. היא חלצה נעליים, התקשתה לעמוד ושרה שירים בודדים לפני שירדה מהבמה.
אמצעי התקשורת הסרביים כינו את התקרית "שערורייה" ו"אסון". היומון "בליץ" הכתיר אותה כ"מופע הגרוע ביותר בהיסטוריה של בלגרד". הקהל ניסה בכל כוחו לשיר במקום וויינהאוס, אך רבים הגיבו בכעס וקריאות בוז ועזבו את המקום. התקרית המביכה הובילה לביטול סיבוב ההופעות שתוכנן לה לקיץ הקרוב. בתחילה בוטלו ההופעות שתוכננו לטורקיה וליוון, ובהמשך נודע כי וויינהאוס החליטה כאמור לבטל את סיבוב הופעותיה באירופה, שתוכנן להימשך עד ה-15 באוגוסט.
עם זאת ,לפני יומיים נראתה וויינהאוס בפסטיבל "אייטונס" שנערך בשכונת קמדן בלונדון, אותה שכונה בה נמצאת דירתה של וויינהאוס. היא הגיעה לפסטיבל לתמוך בזמרת בת ה-15 דיאון ברומפילד, אותה ניסתה לטפח בשנתיים האחרונות
מבית הספר לתיאטרון ועד הגראמי
וויינהאוס נולדה בלונדון למשפחה יהודייה. בגיל 13 קיבלה במתנה את הגיטרה הראשונה שלה, והחלה לכתוב ולהחלין שירים לבדה. היא למדה בבית ספר לתיאטרון, ממנו סולקה. וויינהאוס החלה להתנסות בסמים כבר בגיל ההתבגרות המוקדם, וכמה שנים אחר כך החלה לעבוד ככתבת בידור בטלוויזיה, ובמקביל הובילה הרכב ג'אז.
ב-2003 יצא אלבומה הראשון, "Frank", אלבום שאמנם לא זכה להצלחה מסחרית גדולה עם צאתו, אך להערכה רבה מהמבקרים. האלבום הושפע ממוזיקת הג'אז והנשמה עליה גדלה הזמרת, והיה מועמד לפרס המרקורי הבריטי המכובד.
הפריצה הבינלאומית הגדולה של וויינהאוס התרחשה עם צאתו של האלבום "Back To Black", אחד המדוברים והמצליחים ביותר של העשור הקודם. את האלבום הפיקו מארק רונסון וסאלים רמי, והוא כלל להיטי ענק כמו "Rehab" ושיר הנושא של האלבום, "Back To Black".
האלבום הגיע למקום הראשון במדינות רבות בעולם, נמכר במיליוני עותקים ובעקבותיו זכתה וויינהאוס בחמישה פרסי גראמי. לאחר ההצלחה המטאורית, היתה וויינהאוס לאחת הכוכבות הגדולות בעולם, אבל מאז ועד מותה המצער, לא הצליחה לשמור על שגרת מופעים ועבודה, בעקבות התמכרותה לסמים. במשך השנים נקשר שמה בשערוריות רבות, והיא אף ביקרה תכופות במכוני גמילה.
על פי הדיווחים ברשת Sky, הלם מוחלט נפל הערב על תעשיית המוזיקה הבריטית כמו גם על מעריציה וקרוביה של הזמרת. מקורבת למשפחתה ששוחחה עם רשת החדשות הבריטית סיפרה על כך שאביה מיטש ניסה במשך תקופה ארוכה לגרום לה לקחת את עצמה בידיים ולטפל בבעיותיה השונות, אך ללא הועיל.
עורך ניוז אוף דה וורלד לשעבר, דן ווטון, אמר הערב ל-Sky: "אני עדיין רועד, ליוויתי את הקריירה שלה במשך הרבה שנים. אנשים אומרים היום שזה היה צפוי, וזה מכעיס אותי מאוד. שום דבר לא היה
צפוי אצל איימי. הכרתי אותה היטב ואנחנו כולנו עדיין מנסים להבין מה קרה פה הערב".
"עם זאת", הוסיף ווטון, "יש כמה אנשים שצריך להציב בפניהם שאלות קשות היום - למה היא עלתה על הבמה בסרביה בחודש שעבר, כשהיא בוודאות היתה לא בסדר? למה לא עצרו אותה מלעשות זאת ולמה לא טיפלו בה לאורך כל התקופה הזו. היא היתה ה-כישרון בה"א הידיעה של הדור שלה".