עלות הפקעת מחיר במונית - שלילה של 11 חודש
11 חודשי שלילת רישיון, קנס על-תנאי של 10,000 שקלים לעבירה דומה ב-3 השנים הקרובות ו-300 שקל קנס - זה עונשו של נהג מונית אשר הפקיע מחיר בעת שהסיע תייר מתל אביב לרחובות. השופט: "הפקעת מחיר היא עבירה חמורה ביותר"
כך יעשה לנהג מונית שהפקיע מחיר. בית משפט השלום בראשון לציון גזר 11 חודשי פסילת רישיון לנהג מונית, שדרש עבור נסיעה מתל אביב לרחובות סכום של 150 שקלים. הנוסע, תייר מחו"ל, הגיש לאחר הנסיעה תלונה למשרד התחבורה וזו נמצאה נכונה. בנוסף לשלילת הרישיון, נקנס הנהג ב-300 שקלים, ועוד 10,000 שקלים על-תנאי, במקרה ויעבור עבירה דומה במהלך שלוש השנים הקרובות.
מכתב האישום במשפט שניהל סגן נשיא בית משפט השלום בראשון לציון, אברהם הימן, עולה כי מדובר היה בנסיעה מיוחדת (ספיישל), בה נלקח התייר ממלון רנסנס בתל אביב, לפארק תעשיות המדע שבעיר רחובות. נהג המונית בחר שלא להפעיל את המונה כנדרש, ובמקביל לא הציע לתייר אפשרות לבחור בתעריף קבוע מראש. בתום הנסיעה דרש מהתייר סכום של 150 שקל. זאת, בזמן שמחירה המרבי של נסיעה שכזו לפי תעריף משרד התחבורה, עומד על 104 שקלים.
לדברי משרד התחבורה, אשר בדק את תלונת התייר והחליט לתבוע את הנהג, השופט התייחס בחומרה לתופעת אי-הפעלת מונה בזמן נסיעה. "הפקעת מחיר היא עבירה חמורה ביותר, נוסף לעבירה של אי-הפעלת מונה. הסנקציה ההולמת היא קנס גבוה ביותר, אלא שלפנים משורת הדין ותוך התחשבות במצבו הכלכלי של הנאשם, אני גוזר על קנס מתון, ובמקביל אפסול את רישיונו למונית".
יש לציין כי לפי חוק, נהג מונית חייב להפעיל מונה בכל נסיעה. גם כאשר מדובר בנסיעות בין עירונית מיוחדות, בשעות הלילה או מנמל התעופה. חובתו של הנהג לעשות כך, ולדרוש את המחיר המופיע בצג המונה. הדרך היחידה בה עשוי להקבע מחיר ללא שימוש במונה, הוא בעת נסיעה בין עירונית ולאחר שהנהג והנוסע הסכימו כי המחיר יקבע לפי מחירון הנסיעות של משרד התחבורה.