שתף קטע נבחר

 

בהריון ועם עגלה: הרופאות ב"מאבק משפחתי"

מתמחים מסורוקה יצאו להסביר את מאבקם לתושבי באר שבע. "אין אמא שצריך לתאם איתה חודש מראש מסיבה בגן"

עגלות, תינוקות וילדים - הרופאים משתמשים בכל הכלים העומדים לרשותם כדי לסיים את המאבק הרפואי הארוך עד כה בישראל. היום (ב'), ניתן היה לזהות בבאר שבע משפחות רופאים שלמות הסובלות ממצוקה ומחפשות פתרון.

 

מחאה עם עגלה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

עשרות מתמחים התכנסו בבית החולים סורוקה בעיר והתפזרו משם לנקודות מרכזיות כדי לחלק פליירים ומדבקות, ולהסביר לתושבי העיר על המאבק ועל שביתת הפתע שפרצה.

 

שביתת הרופאים - ידיעות אחרונות ב-ynet:

 

נטע בן שלום-תירוש, מתמחה ברפואת נשים הנמצאת בחופשת לידה, בלטה בשטח עם בנה התינוק אייל, בן החצי שנה. לצד בעלה, דן, מתמחה במיון, צפויים בני הזוג להשלים 16 משמרות שבועיות עם חזרתה של האם הצעירה לעבודה. "זה מאבק על המשפחה שלנו", אמרה בן שלום-תירוש ל-ynet.


מתמחים מול בית ראש הממשלה בירושלים (צילום: גיל יוחנן)

 

עגלתו של אייל, עליה נכתב "אני בן חצי שנה ויותר מרבע מהחיים שלי עד כה אבא שלי היה תורן", הפכה לאטרקציה במהלך פעילות המתמחים. "אנחנו חושבים שהעבודה שלנו חשובה ועושים אותה מכל הלב, אך היינו רוצים לעשות אותה בתנאים אחרים. ההפגנה הזו לא צריכה להיות של הרופאים, אלא של הרופאים והחולים, כי הם בסוף לא זוכים לטיפול לו הם זכאים", הדגישה.

 

בעוד בעלה נמצא בתורנות, הדגישה האם המתמחה כי מדובר ב"מאבק שלנו על המשפחות שלנו ושל החולים. כאשר נגמר יום העבודה של רופא, לא נופל לו העט. בשעה ארבע לא נופל לו האזמל. רפואה זה מחויבות של 24 שעות ביממה, גם כשאתה לא בתורנות".

 

"כמה שנים צריך לחיות כמו סטודנט?"

רופאה נוספת שבלטה בקבוצה היתה דוקטור לימור מן, אם לארבעה ילדים המצפה לתינוק חמישי. אל הרחובות היא יצאה עם בטן בולטת, מניפה צמודה והצהרה כי אם לא היתה אוהבת את עבודתה, לא היתה יוצאת להפגין.

 

מן, המתגוררת בקדש ברנע, מרחק שעה נסיעה מסורוקה, אמרה כי "יש לי בעל תומך שבלעדיו לא יכולתי לעבוד. למעשה, אני לא לוקחת את הילדים לגן או להסעה. הימים היחידים שאני באה לקחת אותם מהגן זה אחרי תורנות. אני נעדרת הרבה מהבית ואין לי ספק שאני לא מקבלת את התמורה בעבור העבודה".

 

העומס בעבודתה מחלחל גם לילדיה של מן, בני שנתיים עד אחת עשרה. "הילדים שלי מודעים למה שקורה. הם

חושבים שלא יכול להיות שאמא לומדת כל כך הרבה שנים ועובדת כל כך הרבה ואין לה עוזרת בית, כי עוזרת הבית מרוויחה יותר ממנה. במקום שבו אני גרה נשים רבות נמצאות בבית. אין אמא שצריך לתאם איתה חודש מראש מסיבה בגן כדי שלא תהיה תורנית באותו יום".

 

לדברי מן, "הילדים שלי גדלו לתוך המצב הזה ולא מכירים משהו אחר. ברור להם שהמטרה של השביתה היא שתהיה תמורה שמאפשרת לנו לחיות כמו שצריך. כמה שנים צריך לחיות כמו סטודנט ולחשוב על כל שקל?"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנת מתמחים בירושלים
צילום: גיל יוחנן
מומלצים