זריקת מרץ: מוס חמאת בוטנים ושוקולד
מלאי הממתקים של חן שוקרון כולל הפתעות שלפעמים צריך לחכות לזמן המתאים להשתמש בהם, עכשיו, כשכל-כך חם בחוץ, היא מצאה במגירה ממתקי חמאת בוטנים ושוקולד ויצרה מהם קינוח קר שלא מצריך שימוש בתנור
אני מה שנקרא "לקוחה נאמנה", אני תמיד חוזרת ועורכת את הקניות שלי באותן החנויות. יש לי את החנות הקבועה שלי שממנה מגיעים רוב זוגות הנעליים שלי, את חנות הספרים, שבה המוכרת החמודה כבר מכירה את הטעם שלי, וממליצה לי על ספרים בהתאם. יש את סניף הסופרמרקט הקבוע שלי שבו השומר בכניסה אומר לי "שלום גברת, מה שלומך? איפה הילדים?" וחנות כלי הבית האהובה עליי, בה אני קונה כלי בית שונים.
ויש כמובן את אחת החנויות שאני הכי-הכי אוהבת, וזו החנות שבה אני קונה את כל מה שקשור לאפייה, ולפעמים גם לבישול. זוהי דווקא חנות קטנה יחסית, בבעלות פרטית ולא איזה סניף של רשת ארצית. למרות הגודל שלה, היא צופנת בחובה כל טוב - כלי אפייה משובחים ואיכותיים, תבניות שונות ומשונות, סכינים טובות, כלי מטבח ועוד. ויש בה גם המון חומרי גלם נפלאים - שוקולד משובח, תבלינים טריים, מקלות וניל, אגוזים ופירות יבשים מכל הסוגים ומכל המינים. את החנות הזו אני מזכה לפחות בביקור אחד מדי שבוע, ולמרות שלא תמיד אני יודעת מה בדיוק אני רוצה לקנות, אני אף פעם לא יכולה לצאת ממנה בידיים ריקות.
הבעלים של החנות דואג לתחזק מלאי קבוע של ממתקים שונים, ברובם מיובאים, שלא ניתן להשיג בכל מקום. למרות שאני לא חובבת גדולה של ממתקים, לעתים אני מוצאת את עצמי קונה מהם - אבל לא כדי לאכול אותם מייד, אלא מתוך מחשבה שוודאי יהיה להם שימוש באחד הקינוחים או המאפים שאכין בקרוב. כך הגיעו אליי כוסיות השוקולד הללו, המלאות בחמאת בוטנים.
(צילום: חן שוקרון)
למי שלא מכיר, זהו ממתק חביב וטעים שיש לו מכורים רבים, בעיקר אלו המשתגעים על השילוב (הטעים!) של שוקולד וחמאת בוטנים. איכשהו, הכוסיות הללו די נזנחו במגירת חומרי הגלם שלי, ורק הציצו אליי מדי פעם, עד שהשבוע, בעקבות החום המטורף, התחשק לי להכין קינוח קר ופשוט ומבלי להדליק את התנור. אז במיוחד עבור הכוסיות הללו יצרתי קינוח שמבוסס על אותו רעיון - שילוב של השניים: שוקולד וחמאת בוטנים. זהו קינוח קל מאוד להכנה שנשמר בקירור אפילו יומיים. הכי כיף לשלוף אותו מהקירור בתום הארוחה ולקבל זריקה של משהו מתוק.
מה עושים?
1. מתחילים בהכנת גנאש ומצננים לטמפרטורת החדר.
(צילום: חן שוקרון)
2. מקציפים שמנת מתוקה לקצפת.
(צילום: חן שוקרון)
3. מערבלים יחד גבינה, חמאת בוטנים וסוכר. מקפלים פנימה בעדינות את הקצפת, וזהו. המוס מוכן.
(צילום: חן שוקרון)
4. כל שנותר זה לסדר את המוס והגנאש בשכבות בכוסות או בכלים אישיים. שימו לב שהשוקולד כאן הוא לגמרי שחקן משנה ולמרות זאת, יש לו נטייה להשתלט. מומלץ להוסיף את הגנאש בכמות קטנה מאוד על מנת שלא לקבל קינוח כבד ומתוק מדי.
5. שומרים בקירור עד להגשה, גם על מנת לאפשר למנה להתייצב, לטעמים להשתלב וגם כדי לקבל קינוח מתוק וקר שמתאים לימים חמים אלו.
(צילום: חן שוקרון)
מוס חמאת בוטנים ושוקולד
המרכיבים (לכ-6 כוסות או כלים אישיים בנפח 140 מ"ל):
לגנאש:
100 גרם שוקולד מריר בקוביות או במטבעות
100 מ"ל שמנת מתוקה
למוס:
1/2 מיכל (125 גרם) גבינת שמנת 30%
1/2 כוס (140 גרם) חמאת בוטנים
1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום בהיר
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
לעיטור (לא חובה):
חטיף שוקולד וחמאת בוטנים קצוץ גס (אפשר להמיר בשוקולד צ'יפס מריר או בטעם חמאת בוטנים)
אופן ההכנה:
- הגנאש: בקערה חסינת חום מניחים את השוקולד. בסיר קטן מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה. מסירים מהאש ומיד יוצקים על גבי השוקולד. מניחים לדקה, ולאחר מכן מערבבים היטב עד להמסה מלאה של השוקולד. מצננים לטמפרטורת החדר.
- המוס: בקערת המיקסר מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. מעבירים לקערה אחרת.
- בקערת המיקסר (אין צורך לשטוף) עם וו גיטרה מערבלים את הגבינה, חמאת בוטנים, תמצית וניל וסוכר. מוודאים שהתערובת אחידה, ובמידת הצורך נעזרים במרית כדי לגרד את תחתית הקערה. מקפלים כ-1/3 מכמות הקצפת לתערובת חמאת הבוטנים ולאחר מכן מקפלים בעדינות את יתרת הקצפת עד לקבל מוס אחיד.
- מסדרים את המוס והשוקולד בשכבות בכוסות או בכלים (מומלץ ביחס של 3-4 כפיות מהמוס על כל כפית מהגנאש). מעטרים בשברי חטיף השוקולד ומצננים במקרר. הקינוח נשמר כשהוא עטוף היטב בקירור עוד יומיים נוספים.
- חן שוקרון היא בעלת בלוג האפייה מתוקים שלי - שירלי נמש