לרופאים אין פתרון מרה"מ: "הפערים עצומים"
נציגי הרופאים נפגשו עם מנכ"ל משרד רה"מ ואנשי האוצר, אבל הודיעו: "לא התקדמנו, לא שמענו שום דבר חדש, והפערים רק העמיקו". האוצר: "הרופאים החזירו אותנו בצעדי ענק אחורנית"
גם ממשרד ראש הממשלה לא יצאה הבשורה. הפגישה בין אנשי ההסתדרות הרפואית למנכ"ל משרד ראש הממשלה ונציגי משרד האוצר על רקע עיצומי הרופאים הסתימה בצהריים (יום ג') ללא תוצאות. יו"ר ההסתדרות הרפואית, ד"ר לאוניד אידלמן אמר לעיתונאים בתום הפגישה: "לא התקדמנו, והישיבה לא תרמה כלום לניסיון לפתור את הסכסוך. ניסינו לבדוק אם יש אפשרות לגשר בנושאים מסוימים, אבל הפערים הם גדולים ואפילו התרחבו. בישיבה לא נאמר שום דבר חדש".
אידלמן, שאתמול הכריז על שביתת רעב ויצא עם רופאים נוספים לצעדת מחאה ממטה ההסתדרות הרפואית ברמת-גן לבית ראש הממשלה בירושלים, התייחס גם לחתימתם הבוקר של המוני מתמחים על מכתבי התפטרות: "אני לא ממליץ להם להתפטר. אני לא חושב שצעד כזה נחוץ כעת או שיקדם את פתרון הסכסוך".
הממונה על השכר באוצר, אילן לוין, אמר לאחר הפגישה במשרד ראש הממשלה: "אנחנו יזמנו את הפגישה עם מנכ"ל המשרד ועם הרופאים כדי לחסוך את הצורך של הרופאים לצעוד עד משרד ראש הממשלה כדי לקיים פגישה. הפגישה שיקפה את הפערים בין הצדדים. כרגע הפערים הולכים וגדלים".
הרופאים מוחים היום בבית החולים ברזילי באשקלון (צילום: צפריר אביוב)
"הבהרנו שראש הממשלה מעורב בפרטים ושהוא נותן גיבוי מלא לאגף התקציבים לנהל את המשא ומתן", אמר לוין, "הפגישה הסתיימה ללא תוצאות לאחר שבמהלכה התברר כי הרופאים דורשים עוד מאות מיליוני שקלים לטובת תוספות שכר, על אף הסיכום שאליו הגענו ביום שלישי בשבוע שעבר. ברגע שהגיעו עם דרישות אלו, לאחר שההסכם למעשה היה סגור, אז לא היה טעם לדבר כי מדובר בשינוי חד שמוציא את ההסכם מאיזונים".
שטייניץ: "אפשר להגיע להסכמה"
"אין כאן ויכוח על מאה תקנים לכאן או לכאן, אלא על סדרי גודל שמייאשים כשרק שומעים את הציפיות", הוסיף לוין והאשים: "הרופאים החזירו אותנו היום בצעדי ענק אחורנית, וכרגע הפערים נראים עצומים. הם נכנעים ללחץ השטח וחושבים שהלחץ הציבורי יעזור, אבל אנחנו לא נפרוץ את מסגרות השכר".
מוקדם יותר, במסיבת העיתונאים בנושא הדיור, התייחס ראש הממשלה נתניהו למשבר הרופאים: "הייתה פרימה של ההסכם שהגיעו אליו עם הרופאים. מנכ"ל המשרד ייפגש היום עם נציגי העובדים. אני אתעדכן, אחליט מה לעשות, ואשקול את הדרך הטובה ביותר". שר האוצר, יובל שטייניץ, התייחס גם הוא במסיבת העיתונאים: "הלכנו לקראת הרופאים, נתנו פתרונות, ועשינו ויתורים גדולים. אם רוצים, אפשר להגיע להסכמה".
חותמים על מכתבי ההתפטרות. "אקט מעשי לחלוטין" (צילום: ירון ברנר)
בכינוסים שערכו היום חתמו מאות מתמחים מרחבי הארץ על מכתבי פיטורים כדי להמחיש את האיום בהתפטרות קולקטיבית, אולם לפי שעה מכתבי ההתפטרות לא יוגשו לגורמים האמונים על
המתמחים אלא יופקדו כנאמנות. המתמחים מאיימים כי אם תביעותיהם לא ייענו, יממשו את האיום ויתפטרו.
ד"ר מאיר מזרחי, יו"ר ועד הרופאים הצעירים בבית החולים הדסה בירושלים, אמר כי "משמעות החתימה על מסמך ההתפטרות היא שאנו מכינים את הקרקע לרגע שבו לא תהיה לנו ברירה אחרת. כרגע אנחנו לא מפעילים את ההתפטרות, אבל אנו נחושים ללכת עד הסוף כדי להביא לשינוי ברפואה בישראל".
ד"ר אריאל מרגוליס מבית החולים מאיר בכפר סבא, אחד ממנהיגי מאבק המתמחים, הוסיף כי "החתימה שלנו מוכיחה כי זה אקט מעשי לחלוטין שלא נהסס להשתמש בו בעת הצורך. אנחנו לא מוכנים לעבוד בשכר זעום ובחוסר תקינה כאשר מערכת הבריאות ניצבת על כרעי תרנגולות. אנחנו נמשיך במאבק עד לפיתרון שיביא לשינוי אמיתי במערכת הבריאות הציבורית".