שתף קטע נבחר
 

קטן עליו: מלפפון בלאדי בלבן

אומרים שהגדול לא קובע ומלפפון הבלאדי, שקטן יותר מהמלפפונים אליהם אנחנו רגילים, מוכיח שזה נכון. חוסאם עבאס מכין את הגרסה שלו לצזיקי עם מלפפונים בלאדי ולבן קר

כמו רוב הירקות הבלאדי שנקטפים בעונה זו, גם מלפפון הבלאדי צומח בחלקות ללא השקיה, וניזון רק ממי גשמים. מלפפוני הבלאדי שונים במראה ממלפפונים רגילים- הם קטנים יותר, מעוגלים ומחוספסים והם נמצאים בשווקים עכשיו, למשך זמן קצר בלבד. איך בוחרים אותם? מחפשים את הקטנים, עם קליפה מבריקה, מוצקים ובמראה רענן.

 

המתכון שבפנינו הוא מתכון מרענן, שמתאים מאין כמותו לימי הקיץ הלוהטים. בדומה לצזיקי היווני, גם במטבח הערבי משלבים בין יוגורט, מלפפון ושום. אנחנו מקפידים להכין את המאכל מלבן משובח, שמקנה למנה טעם מיוחד.  


קל להכנה ומרענן - מלפפון ביוגורט (צילום: דניאל בר-און)

 

מלפפון בלבן

המרכיבים (ל-4 מנות): 

3 מלפפונים ירוקים, קלופים וקצוצים דק

1/2 כפית מלח

2 כוסות לבן או יוגורט טבעי

2 שיני שום כתושות

1/4 כוס עלי נענע, קצוצים

לעיטור: מעט שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים את המלפפונים והלבן, מוסיפים את המלח והשום ומערבבים.
  2. מקשטים בעלי הנענע ובוזקים מעט שמן זית.

 

  • חוסאם עבאס הוא השף של רשת מסעדות "אלבאבור" (אום אל פאחם, יוקנעם וצומת מזרע) 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מלפפון ביוגורט
צילום: דניאל בר-און
שף חוסאם עבאס
צילום: דניאל בר-און
מומלצים