הבורסה ננעלה בירידות; ת"א 25 איבד 0.5%
ת"א 100 איבד 0.7%, בלו-טק ירד ב-1.01% ונדל"ן השיל 0.72%. טבע דיווחה היום על הכנסות של 4.2 מיליארד דולר ורווח מתואם של 984 מיליון דולר, ועלתה ב-0.6%. "אם יום לפני פקיעה אנחנו במחזור של מיליארד שקל - השוק מחפש כיוון"
המסחר בתל אביב ננעל היום (ד') בירידות שערים על רקע ירידות השערים אתמול בוול סטריט והבוקר בבורסות אסיה. באירופה נרשמות ירידות שערים של כ-0.5% במדדים המובילים. המסחר בוול סטריט נפתח בירידות שערים.
מדד תל-אביב 25 ירד ב-0.55% ל-1,255.04 נקודות; מדד תל-אביב 100 ירד ב-0.65% ל-1,137.12 נקודות; מדד בלו-טק ירד ב-1.01% ל-282.43 נקודות ומדד נדל"ן ירד ב-0.72% ל-316.77 נקודות.
במסחר במט"ח עלה היום הדולר ב-0.05% ושערו היציג נקבע על 3.4 שקלים. האירו ירד ב-0.12% ושערו היציג נקבע על 4.914 שקלים.
"היום זה יום לפני פקיעת האופציות של חודש יולי. מחזורי המסחר מאוד נמוכים והמון אנשים יושבים על הגדר לראות אחרי פרסום הדו"חות לאן השוק ימשיך. אם יום לפני פקיעה אנחנו במחזור של כמיליארד שקל זה אומר שאנשים לא יודעים מה לעשות והשוק מחפש כיוון", אמר ל"כלכליסט" אושר טובול, סמנכ"ל מסחר במיטב טרייד.
"האירוע המרכזי היום מבחינת השוק הישראלי הוא פרסום דו"חות טבע, שעמדו בצפי אבל יחסית היה דו"ח מאכזב. המניה ירדה אחרי הדו"חות ב-1.8 אבל עברה לעליות לקראת פתיחת המסחר בוול סטריט", הוא הוסיף.
המסחר בוול סטריט ננעל אמש בירידות שערים וזאת על רקע כוונת נשיא ארה"ב, ברק אובמה, להטיל וטו על הצעת הרפובליקנים להעלאת תקרת החוב. נאסד"ק ירד ב-0.1%, דאו ג'ונס ירד ב-0.7% ו-S&P 500 השיל 0.4%.
שבוע ימים בלבד נשאר לנשיא ארה"ב ברק אובמה לגרום לרפובליקנים ולדמוקרטים להסכים על העלאת תרת החוב של ארה"ב. סוכנויות הדירוג הגדולות בארה"ב הודיעו כי אם לא יגיעו הצדדים להסכמה עד ה-2 באוגוסט הם יורידו את דירוג האשראי המושלם של ארה"ב.
ראש הממשלה ושרי האוצר והשיכון הציגו אתמול את תוכנית "דיור בהישג יד". בין השאר, יצומצם הפטור מארנונה על דירות ריקות ל-6 חודשים, וראשי רשויות יוכלו להגדיל הארנונה עליהן. נתניהו: "אין בישראל מספיק דירות - בגלל הביורוקרטיה לוקח המון זמן לבנות אותן". שטייניץ: "ההטבות לסטודנטים יביאו לירידת דמי השכירות עבור כלל הציבור".
מניות במרכז
ענקית הגנריקה טבע הצליחה להגדיל את ההכנסות ל-4.2 מיליארד דולר ברבעון השני תודות לקפיצה של 24% במכירות הקופקסון ל-957 מיליון דולר. מכירות המוצרים בארה"ב ירדו ב-15% ל-2.1 מיליארד דולר אך המנכ"ל ינאי אופטימי: "בחצי השני של השנה תירשם צמיחה". בשורה התחתונה רשמה החברה רווח נקי מתואם של 984 מיליון דולר לעומת 981 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. הרווח למניה הסתכם ב-1.1 דולר. הערכות האנליסטים היו להכנסות של 4.2 מיליארד דולר ורווח של 1.09 דולר למניה. טבע עלתה ב-0.6%.
דלק רכב מתקרבת למכירת רכבי BMW בישראל. הבוקר הודיעה קמור שבשליטת דני ברנר, בעלת השליטה בקמור מוטורס, כי אתמול חתמה על הסכם למכירת מניותיה בחברה - 64.21% - לפי שווי של 253 מיליון שקל.
חברת התרופות פריגו הודיעה היום כי השלימה את רכישת מעבדות פאדוק, חברת תרופות אמריקאית פרטית תמורת כ-540 מיליון דולר במזומן.
אחרי שהיה נדמה כי העסקה למיזוג בין פאנדטק ל-S1 נמצאת על דרך המלך ולקראת סגירה, כעת נדמה כי העסקה לא תצא כלל אל הפועל, בעקבות הצעת רכש שהוגשה ל-S1 בפרמיה של 33% על מחיר השוק של המניה. פאנדטק זינקה בכ-5%.
ביטוח ישיר הודיעה אתמול כי חברה בת של החברה, איי.די.איי חברה לביטוח (בבעלות מלאה של איי.די.איי אחזקות ו-Battery Ventures) חתמה על מזכר הבנות לפיו תרכוש קרן ההשקעות באטרי 20% ממניות החברה, לפי שווי של כ-800 מיליון שקל, תמורת 160 מיליון שקל.
אלקו החזקות הודיעה כי החברה בת ELR חתמה על הסכם מחייב לרכישת 5,600 יחידות דיור בארה"ב בתמורת לסכום של 339 מיליון דולר.
אלווריון דיווחה אתמול על רווח נקי של 1.5 מיליון דולר ברבעון השני. אלווריון ירדה בכ-5.4%.
ארקו החזקות שבשליטת אריק קוטלר הודיעה אתמול כי חתמה על מזכר הבנות לגבי השקעה של 15 מיליון דולר לרכישת השליטה ב-GPM, חברה בת של פטרו גרופ של מוני הראל וזאת בתמורה כנגד הקצאת 51% מהזכויות בהון המונפק והנפרע של GPM.
ריטליקס הודיעה אתמול כי רכשה את חברת MTXEPS ספקית של פתרונות תכנה כוללים (end-to-end), חדשניים ומאובטחים לתשלומים אלקטרוניים, המיושמים בחנויות או במודל של תוכנה כשירות.
"התוכנית האסטרטגית שגיבשנו בדיסקונט מאוד פשוטה: להתמקד בביצוע ופשוט לעשות טוב יותר את מה שאנחנו יודעים לעשות. היתרון היחסי של דיסקונט על פני הבנקים האחרים יהיה ביכולת הביצוע: נהיה יותר יעילים, יותר רווחיים, מאוד ממוקדים - ונוכיח את זה. הסיפור של להסתפק באמירות ש'אנחנו נעשה יותר טוב' נגמר" - כך אמר ל"כלכליסט" יו"ר דירקטוריון בנק דיסקונט יוסי בכר.
אולימפיה נסחרה אתמול על רקע הסדר חוב מתגבש בחברה. אחד מבעלי השליטה, לאו ארטק, המחזיק בכ־17.3% ממניות החברה, מוכן להשקיע כ־90 מיליון שקל, ומהם כ־20 מיליון שקל במזומן, בתמורה להקצאת מניות של החברה. מניית החברה נחלשה ב־4.3%. אג"ח מסדרה ב' של אולימפיה עלתה ב־11.4% ונסחרת בתשואה לפדיון של 76.5%, ואג"ח ג' התחזקה ב־13.1% ונסחרת בתשואה לפידיון של 80.9%. מניית אולימפיה נפלה בכ-13%.
יצחק תשובה, בעל השליטה בקבוצת דלק, העלה את המחיר להצעת הרכש למניות דלק ישראל ב־10%. תשובה, המעוניין לבצע ארגון מחדש של אחזקותיו, הגיש לפני כחודש הצעת רכש במחיר של 92 שקל למניה, בעוד שהצעת הרכש החדשה עומדת על 101 שקל למניה. מניית דלק ישראל הגיבה בירידה של 0.5%.